Ο Ολυμπιακός και το νέο Europa League, που μόλις αρχίζει!

Ο Ολυμπιακός και το νέο Europa League, που μόλις αρχίζει!

Ο Ολυμπιακός και το νέο Europa League, που μόλις αρχίζει!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Europa League, που μόλις ξεκινάει μέσω των προκριματικών.

Αρχίζει μέσα στην εβδομάδα και το Europa League, μέσω της έναρξης της προκριματικής διαδικασίας. Με τον Ολυμπιακό να περιμένει την κλήρωση στις 30 Αυγούστου για να μάθει με ποιες ομάδες θα παίξει τα οκτώ παιχνίδια του (τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός) στη φάση των ομίλων, όπως τη λέγαμε μέχρι πρότινος, καθώς τώρα αλλάζει και το Europa League και πρέπει να λέμε League Stage τους ομίλους!

Έως τις 30.8, όμως, έχουν πολλά να γίνουν για να δούμε ποιες ακόμη ομάδες θα συμπληρώσουν το παζλ, αφού μόνο 13 είναι δεδομένες γι΄αυτό το League Stage: ο Ολυμπιακός, ως κάτοχος του Κόνφερενς Λιγκ, συν τις Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Πόρτο, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λάτσιο, Τότεναμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, ΑΖ Άλκμααρ, Ολιμπίκ Λιόν, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Χόφενχαϊμ, Νις. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και ο Ολυμπιακός!

Θεωρητικά, κάποιες από αυτές τις ομάδες είναι και τα φαβορί της διοργάνωσης, ιδίως η Μάντσεστερ κι η Ρόμα. Άλλωστε, εδώ και μία δεκαετία κάθε χρόνο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ πάνε ομάδες μόνο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (βλέπε Μάντσεστερ, Σεβίλλη, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Άρσεναλ, Ίντερ, Βιγιαρεάλ, Ρόμα, Μαρσέιγ, Άιντραχτ, Αταλάντα, Μπάγερ Λέβερκουζεν, Μαρσέιγ). Εξαίρεση έχουν αποτελέσει η Ρέϊντζερς Γλασκώβης το 2022 και ο Άγιαξ, που είναι…Άγιαξ, το 2017.

Είναι φανερό ότι τα στάνταρ στο Europa League έχουν ανέβει πολύ. Έχουν περάσει οι εποχές που βλέπαμε στους τελικούς έστω τις πιο δυνατές πορτογαλικές ομάδες (Μπενφίκα, Πόρτο, Μπράγκα, Σπόρτινγκ) κι ακόμη τις πιο ισχυρές ρωσικές και ουκρανικές (Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σαχτάρ, Ντνίπρο). Αλλά ο Ολυμπιακός, έχοντας πάρει μόλις ευρωπαϊκό τρόπαιο, πρέπει να έχει τις δικές του φιλοδοξίες στη διοργάνωση-ειδάλλως δεν έχει νόημα.

ΟΣΦΠ

Το ιδανικό θα ήταν να τερματίσει στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας και να περάσει απευθείας στους 16! Το μίνιμουμ πρέπει να είναι να πλασαριστεί στις θέσεις από το 9 έως το 24, στα πρώτα δηλαδή νοκ άουτ, που θα δώσουν τις άλλες οκτώ θέσεις για τους 16 της διοργάνωσης. Να υπενθυμίσουμε ότι οι ομάδες που θα τερματίσουν στη βαθμολογία στις θέσεις από 25 έως 36 θα αποκλειστούν εντελώς από την Ευρώπη-δεν υπάρχει η παλιότερη «μεταφορά» στο Conference League.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο κάποιες από αυτές τις 12 ομάδες των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στο League Stage. Μέχρι τις 30 Αυγούστου, που θα γίνει η κλήρωση, θα έχουν ξεκαθαρίσει και οι υπόλοιποι αντίπαλοι, που μόνο αμελητέες ποσότητες δεν θα είναι. Μιλάμε για ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Μπράγκα, η Άντερλεχτ, η Μπεσίκτας! Κι ακόμη ο Παναθηναϊκός, η Βικτόρια Πλιζέν, η Τράμπζονσπορ, συν βέβαια κάποιες από αυτές που θα αποκλειστούν από τα προκριματικα του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα, μεταξύ άλλων, από τις Ζάλτσμπουργκ, Λιλ, Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι, Ντιναμό Κιέβου, Ουνιόν.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι απολύτως έτοιμος στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσει το League Stage. Και για να είσαι έτοιμος 25.9, πρέπει να είναι κατά βάθος έτοιμος το λιγότερο ένα μήνα πριν, στις 25.8…

Άσχετο: Διαβάζω ότι έφυγε από τον Ολυμπιακό και πήγε στην ΑΕΚ ο εργοφυσιολόγος Δημήτρης Στεργιόπουλος. Να διευκρινίσω απλά ότι δεν δούλευε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού-συνεργασία με την Ακαδημία του Ολυμπιακού είχε.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Αναρωτιούνται αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού, μήπως οι «ερυθρόλευκοι» καταφύγουν πάλι στη λύση Μπακαμπού! Υπό την έννοια ότι «μας ξέρει και τον ξέρουμε».

μπακαμπου

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο 33χρονος Κονγκολέζος πρώτον υπέγραψε μόλις τέλη Ιανουαρίου συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026 με την Μπέτις με μεταγραφή 5 εκ. Ευρώ από τη Γαλατασαράι και δεύτερον ότι είναι τραυματίας (έσπασε ο τένοντας) από τέλη Απριλίου και δεν θα παίξει νωρίτερα από τον Οκτώβριο.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.