Πάφος-Έλφσμποργκ 2-5: Σκληρή ήττα και «αντίο» στο Europa League

Πάφος-Έλφσμποργκ 2-5: Σκληρή ήττα και «αντίο» στο Europa League

Η Πάφος μετά την ήττα με 3-0 στη Σουηδία είχε «ένα βουνό να ανέβει» και να βάλει τα δυνατά της για να πετύχει ότι καλύτερο απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Παρά την πάρα πολύ θετική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, η Πάφος των 10 παιχτών, γνώρισε την βαριά ήττα με 2-5 και θα συνεχίσει το ταξίδι στην Ευρώπη στο Conference League.

Μπορεί η Πάφος να ηττήθηκε βαριά στη Σουηδία, ωστόσο δεν έχασε λεπτό την πίστη της για τον επαναληπτικό στο «ΆλφαΜέγα» της Λεμεσού. Χρειαζόταν μια υπέρβαση για να υπάρξουν πιθανότητες πρόκρισης στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, ωστόσο η «ελπίδα πεθαίνει τελευταία», σύμφωνα με το γνωστό γνωμικό, και ειδικά στο ποδόσφαιρο.

Η κόκκινη κάρτα και η καρδιά της Πάφου

Για αυτό ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο έδωσε αυτές ακριβώς τις οδηγίες στην ομάδα του. Να πιέσουν, να δείξουν πάθος, να κυνηγήσουν το γκολ. Ο κόσμος στο γήπεδο έδωσε το σπρώξιμο στην Πάφο, η οποία ξεκίνησε τον αγώνα δυνατά, στοχεύοντας σε αυτό ακριβώς που χρειαζόταν. Να σκοράρει νωρίς για να μπει για τα καλά το παιχνίδι πρόκριση στη συζήτηση.

Το 3-4-3 που ξεκίνησε η γηπεδούχος ομάδα υποδήλωνε ξεκάθαρα την επιθετική διάθεση που προαναφέραμε. Μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πολύ πιο ζεστά, με πολύ μεγάλη θέληση. Στα πρώτα λεπτά κράτησε πολύ περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και επιδίωξε να κυκλοφορήσει και να ανεβάσει πολλούς παίκτες. Οι «Κίτρινοι» προσπάθησαν να ρίξουν τον ρυθμό, σε ένα χαμηλό τέμπο το οποίο βάση αποτελέσματος τους βόλευε.

Στο 5ο λεπτό, ο Ζάιρο βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πήρε μέτρα, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Πέτερσον. Ο Βραζιλιάνος γύρισε στην κερκίδα και κάλεσε τον κόσμο να ξεσηκωθεί. Η Πάφος, ήταν εδώ και ήταν εδώ για να νικήσει. Προβληματισμένος έδειχνε ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ με την εικόνα του αγώνα στα πρώτα λεπτά.

Στο 13ο λεπτό ωστόσο, η κατάσταση για την Πάφο δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο, όταν μετά από μια πολύ αυστηρή απόφαση, ο Κορέια είδε την κόκκινη κάρτα για πάτημα σε αντίπαλο, με τους γηπεδούχους να μένουν ξανά με δέκα παίχτες, όπως συνέβη και στην Σουηδία. Αυτή τη φορά όμως, με όλο το ματς μπροστά. Η Πάφος δυσκολεύτηκε να ξαναβρεί τον αρχικό ρυθμό που είχε δώσει στο παιχνίδι.

Στο 22ο λεπτό μάλιστα, έμεινε πίσω στο σκορ, όταν έπειτα από αδράνεια στην άμυνα και σέντρα της Έλφσμποργκ, ο Ούμα βρέθηκε ανενόχλητος σχεδόν στην καρδιά της περιοχής και άνοιξε το σκορ κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Η απάντηση ήρθε πολύ γρήγορα από την Πάφο. Το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της ήρθε με... αυτογκόλ. Στο 25' ο Μπρούνο έκανε την σέντρα, ο Ζάιρο διεκδίκησε την κεφαλιά, με τον Χόλμεν να την παίρνει, αλλά να την στέλνει στα δίχτυα της δικής του ομάδας. Η σπίθα είχε ξανανάψει για τα καλά. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζάιρο (ξανά) πήγε να φέρει την ολική ανατροπή, ωστόσο δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από συρτή σέντρα, πάλι του πολύ δραστήριου Μπρούνο Φελίπε.

Οι «Γαλάζιοι» κυνηγούσαν με αξιώσεις το γκολ της ανατροπής, πατώντας πολύ καλύτερα στο τερέν. Ο Πελάζιο από μακριά πήγε να απειλήσει ωστόσο σημάδεψε πολύ άουτ. Οι Παφίτες στο 36ο λεπτό κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την περιοχή, με τον Τάνκοβιτς να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πέτερσον. Η τύχη όμως έμελλε να γράψει άλλη ιστορία. Στο 42' σε ένα άλλο φάουλ εκτός περιοχής, ο Τάνκοβιτς έστρωσε την μπάλα στον Ντράγκομιρ, ο οποίος με ένα απίστευτο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-1, βάζοντας φωτιά στη συνέχεια του αγώνα. Η Πάφος ήλπιζε, και δε θα σταματούσε, καθώς και με αριθμητικό μειονέκτημα, μπορούσε. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Τα πρώτα δέκα λεπτά έγραψαν όλη την ιστορία

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Η Πάφος έπρεπε να δηλώσει εμφατικά παρών και να κόψει τον οποιοδήποτε αέρα θα είχαν οι φιλοξενούμενοι. Κάτι το οποίο δεν απέδωσε καρπούς. Στο 46ο λεπτό, ο Χουλτ, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, τσίμπησε την μπάλα και πέρασε σέντρα στον Μπαιντού, ο οποίος προ σχεδόν κενής εστίας, έκανε το 2-2. Ένα λεπτό αργότερα, η θολωμένη Πάφος δέχτηκε ξανά γκολ, αυτή τη φορά με μακρινό σουτ του ανενόχλητου Μπάλντουρσον.

Τέσσερα γκολ πλέον πίσω, ένα θαύμα ήταν αναγκαίο. Ένα θαύμα που δεν έδειχνε να εμφανίζεται. Μια άδικη εξέλιξη αν λάβουμε υπόψη μας την εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Στο 58' ο Αμπντουλλάι πέτυχε το 4ο γκολ της Έλφσμποργκ με την κατάσταση να δυσχεραίνει με την πάροδο του χρόνου και πάσα προοπτική να εξαφανίζεται. Η Πάφος δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει από τα τρία γκολ που δέχτηκε μέσα σε μόλις 13 λεπτά.

Στη διαδικαστική συνέχεια του αγώνα, ο Ίβουσιτς κλήθηκε πολλές φορές να πει όχι στους Σουηδούς οι οποίοι επιδίωξαν να πετύχουν και πέμπτο γκολ. Η είσοδος του Νίκλας Χουλτ στον αγωνιστικό χώρο ήταν η κίνηση που αναβάθμισε όλη τη παρουσία της Έλφσμποργκ και συνέβαλε τα μέγιστα στην εμφατική αυτή ανατροπή. Ο Ζένελι στο 85΄ έκανε τελικά το 2-5 με το ματς να ολοκληρώνεται με αυτόν τον τρόπο και την Πάφο να λέει έτσι το σκληρό αντίο στο Europa League, με το Conference League να αποτελεί τον επόμενο προορισμό της στην Ευρώπη.

Οι εντεκάδες των δυο ομάδων

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κορέια, Ναμ, Γκολντάρ, Πηλέας, Πελάτζιο, Ντράγκομιρ, Τζάτζα, Τάνκοβιτς, Μπρούνο, Ζάιρο.
Στον πάγκο: Τσίγκατς, Μιχαήλ, Βαλακάρι, Τουμάσι, Νταλίνια, Ποντέλο, Ηλία, Εύζωνας, Κολότας.

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ: Πέτερσον, Χολμέν, Χένρικσον, Γιέγκμπε, Χέτλουντ, Καίμπ, Ούμα, Μπάλτουρσον, Μπαιντού, Α. Ζένελι, Φρικ.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / MARIOS GRIGORIOU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα