Παναθηναϊκός: Ο ρόλος του φαβορί και η παγίδα που «θρέφει» την Μπότεφ Πλόβντιβ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Μαντσίνι με τη Μακάμπι Νετάνια

bet365

O Bogomil D. Rusev, αρχισυντάκτης της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας της Βουλγαρίας, «Match Telegraph», γράφει στο Gazzetta για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού, Μπότεφ Πλόβντιβ στο Europa League.

Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για την πρώτη μάχη απέναντι στην Μπότεφ Πλόβντιβ στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League, με αρένα σε πρώτη φάση το «ΟΑΚΑ». Ενόψει της πρώτης μεταξύ τους «μάχης», ο Bogomil D. Rusev, αρχισυντάκτης της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας της Βουλγαρίας, «Match Telegraph», γράφει στο Gazzetta και παρουσιάζει την αντίπαλο του Παναθηναϊκού.

Από τη νέα εποχή που γεννήθηκε από τον Ρώσο ιδιοκτήτη, το εντυπωσιακό γήπεδο που χτίστηκε από το κράτος και την... παράδοξη ελπίδα που τρέφει για τους αγώνες με το τριφύλλι, ο Rusev αναλύει την Μπότεφ Πλόβντιβ.

«Η Μπότεφ είναι ένας σύλλογος που έχει υποστεί πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα ήταν ακόμη και στην τρίτη κατηγορία. Έχει μερικούς από τους πιο πιστούς οπαδούς της χώρας και είναι το Top 3 σε αριθμούς μετά τη Λέφσκι και την ΤΣΣΚΑ. Τα πράγματα άλλαξαν μετά την εξαγορά του κλαμπ από τον Ρώσο επιχειρηματία Anton Zingarevich, ο οποίος προηγουμένως διοικούσε την αγγλική ομάδα Reading.

Παρείχε οικονομική σταθερότητα και εφάρμοσε ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας. Στην αρχή αυτό δεν του έφερε επιτυχία. Το κράτος έχτισε το γήπεδο στο Botev Pd, που είναι το πιο σύγχρονο στη Βουλγαρία, και μαζί με αυτό αυξήθηκαν οι προσδοκίες για την ομάδα. Ο Ζινγκάρεβιτς έκανε μια πολύ καλή κίνηση φέρνοντας τον αθλητικό διευθυντή Αρτούρ Πλάτεκ, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

 

Ήταν αυτός που διόρισε προπονητή τον Ντούσαν Κέρκεζ, που σίγουρα αναβίωσε την Μπότεφ. Αποφάσισαν να δώσουν προτεραιότητα στο Κύπελλο Βουλγαρίας και να βάλουν το πρωτάθλημα σε δεύτερη μοίρα. Αυτό τους έφερε επιτυχία και στο τέλος θριάμβευσαν. Ο Artur Platek έφερε στην ομάδα έναν έμπειρο σκόρερ όπως ο Anthony Udja και άλλον έναν, τον πρώην αρχηγό της Βουλγαρίας Ivelin Popov. Υπάρχουν πολλά δυνατά νεαρά ταλέντα από τη Νιγηρία, όπως ο Christian Nwachukwu και ο Samul Akere. Πριν από αυτό, ο σύλλογος πούλησε την Umeh Emmanuel στη Ζυρίχη και τον Tochukwu Nnadi στη Ζούλτε Βαρέγκεμ.

Υπό τον Ντούσαν Κέρκεζ, η Μπότεφ παίζει δυνατά απέναντι στους δυνατούς γιατί έχει εξαιρετική αντεπίθεση και αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες απέναντι στους πιο αδύναμους. Είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟ είναι το φαβορί που δίνει στην Μπότεφ ηρεμία και βάζω τις πιθανότητες να συνεχίσει λίγο πάνω από 40%. Υπό τον Κέρκεζ, η Μπότεφ έχει εξαιρετική οργάνωση στο παιχνίδι και αμύνεται πολύ επιδέξια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα