Παναθηναϊκός: Αυτά έκανε στο ντεμπούτο του ο ορεξάτος Τετέ

Παναθηναϊκός: Αυτά έκανε στο ντεμπούτο του ο ορεξάτος Τετέ

Αυτά έκανε στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό ο ορεξάτος Τετέ

bet365

Τα πρώτα λεπτά του Τετέ με την φανέλα του Παναθηναϊκού και οι δημιουργικές αρετές που ξεδίπλωσε στο χορτάρι.

Ο Τετέ πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης (01/08) κόντρα στην Μπότεφ Πλόβντιβ το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 4-0 του βουλγαρικού κλαμπ και πήραν μία άνετη πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα κοντραριστούν με τον Άγιαξ.

Το ευρύ προβάδισμα που είχε καταφέρει να εδραιώσει το «τριφύλλι» ήδη από το ημίχρονο (3-0), προσέφερε την δυνατότητα στον Ντιέγκο Αλόνσο να δώσει στον νεοφερμένο Βραζιλιάνο εξτρέμ τα πρώτα του λεπτά με την πράσινα φανέλα.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έδειξε ιδιαίτερη διάθεση όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ενώ αποτέλεσε και σημείο αναφοράς για το παιχνίδι της ομάδας παραθέτοντας κυρίως την έφεσή του στην δημιουργία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνος βρέθηκε μέσα και στις τέσσερις ευκαιρίες που έφτιαξαν οι «πράσινοι» απ' όταν μπήκε στο παιχνίδι στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης στην θέση του Μαντσίνι. Σε μία εξ' αυτών ως εκτελεστής και στις άλλες τρεις ως δημιουργός.

Η πρώτη τελική για τους «πράσινους» ήταν στο 74ο λεπτό, όταν ο Τετέ άλλαξε την μπάλα με τον Γερεμέγεφ έξω από την περιοχή και ο Βραζιλιάνος πήγε κατά μέτωπο σε δύο αντιπάλους, καταφέρνοντας με την επιμονή του να περάσει την μπάλα, παρ' ότι πεσμένος, στον Σουηδό φορ, που εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι, αλλά νικήθηκε από τον Μπερνάτ.

tete

Δύο λεπτά αργότερα ήταν εκείνος που εκτέλεσε. Ο Μπακασέτας γέμισε από ένα φάουλ, ο Ταμ έδιωξε με κεφαλιά, με τον Τετέ να μαζεύει την μπάλα έξω από την περιοχή και να σουτάρει από μακριά, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Δανό κίπερ της Μπότεφ.

tete

Στο 86ο λεπτό του αγώνα, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ πήρε την μπάλα από τον Ίνγκασον στον χώρο του κέντρου, γύρισε και είδε την κίνηση του Λημνιού περνώντας του μία υπέροχη κάθετη πάσα και βγάζοντάς τον απέναντι στον Μπερνάτ, που όμως του είπε «όχι».

tete

Στο 90+4' είχαμε μία παρόμοια φάση, με τον Τετέ να παίρνει και πάλι την μπάλα από τα στόπερ, αυτή τη φορά από τον Αράο, στον χώρο του κέντρου, να αποφεύγει τον αντίπαλο που τον μάρκαρε και να περνάει μία υπέροχη κάθετη πάσα στον Σπόραρ με το εξωτερικό εκθέτοντας τρεις αμυντικούς της Μπότεφ. Ο Σλοβένος φορ όμως νικήθηκε κι εκείνος με την σειρά του στο τετ α τετ κόντρα στον Μπερνάτ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούμε να καταλάβουμε την αξία του δείκτη xA (xAssist) σε σχέση με την απλή ασίστ. Εδώ ο Τετέ δημιούργησε στην ουσία τρεις μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, όμως επειδή εκείνοι δεν σκόραραν, η στατιστική του έγραψε μηδέν ασίστ.

Ρίχνοντας όμως μία ματιά στο δείκτη xA με την βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας ποδοσφαιρικής ανάλυσης Wyscout, θα δούμε πως ο Βραζιλιάνος έγραψε 0,67, ένα νούμερο εξαιρετικά υψηλό, το οποίο αποτυπώνει την τρομερή παρουσία που είχε όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι στο παιχνίδι αυτό.

Συνολικά ο 24χρονος Βραζιλιάνος μέτρησε ακόμη 20/22 πάσες στο παιχνίδι, έχοντας ένα ποσοστό επιτυχίας ύψους 91%, είχε ακόμη ένα σουτ, 1/1 ντρίμπλες, μία επαφή στην μεγάλη περιοχή, ένα κερδισμένο φάουλ, 2 επανακτήσεις (η μία στο μισό του αντιπάλου), αλλά και 4/8 μονομαχίες.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα