Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Τα προφίλ των Γιαγκελόνια και Μπόντο Γκλιμτ

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Τα προφίλ των Γιαγκελόνια και Μπόντο Γκλιμτ

bet365

Τα προφίλ των Μπόντο Γκλιμτ και Γιαγκελόνια, που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα Play Off του Europa League, αν περάσει από τον Άγιαξ.

Ο Παναθηναϊκός είδε την κληρωτίδα των Play Off του Europa League να του φέρεται με καλό τρόπο, αφού απέφυγε την Μπεσίκτας, που ήταν το μεγάλο όνομα του υπογκρούπ του κι έπεσε με τον ηττημένο του ζευγαριού της Μπόντο Γκλιμτ και της Γιαγκελόνια.

Τα δύο παιχνίδια, πάντα σε περίπτωση που προκριθεί το «τριφύλλι» απέναντι στον Άγιαξ, θα γίνουν στις 22 και 29 Αυγούστου αντίστοιχα, με το πρώτο ματς να είναι εκτός έδρας και το δεύτερο στο ΟΑΚΑ.

Το προφίλ της Μπόντο Γκλιμτ

Έδρα: Η νορβηγική ομάδα αγωνίζεται στο Ασπμίρα Στέιντιον, το οποίο έχει χωρητικότητα μόλις 8.270 θεατών και συνθετικό χλοοτάπητα. Το γήπεδο αυτό κατασκευάστηκε το 1966 και από τότε έχει ανακαινισθεί δύο φορές (1980 και 2008) ενώ το 2001 του είχε γίνει και μία επέκταση που κόστισε 116 εκατ. ευρώ.

Προπονητής: Ο τεχνικός της ομάδας είναι ο Κτζέτιλ Κνούντσεν. Ο 55χρονος προπονητής από την Νορβηγία ξεκίνησε την καριέρα του από τις Χόβντινγκ (1995-2004) και Φιλίνγκεν/Φιλινγκσντάλεν (2009-2013) και συνέχισε στην Ασάνε (2014-2016). Στην Μπόντο Γκλιμτ ήρθε τον Γενάρη του 2017 ως δεύτερος προπονητής. Στο πόστο αυτό έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, αφού την 1η Γενάρη του 2018 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής του κλαμπ. Έκτοτε παραμένει εκεί και την έχει βοηθήσει να κάνει σημαντική βήματα τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων.

 

Αστέρι: Η «πριμαντόνα» της ομάδας είναι ο Πάτρικ Μπεργκ, που είναι ταυτόχρονα και αρχηγός της. Η χρηματιστηριακή του αξία φτάνει τα 4,5 εκατ. ευρώ. Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ομάδας, από την οποία, σε ολόκληρή του την καριέρα, έλλειψε μόνο για έξι μήνες, όταν πήρε μεταγραφή στην Λανς αντί 4,5 εκατ. ευρώ, μέχρι που τον αγόρασε πάλι πίσω η Μπόντο. Φέτος, ο 26χρονος Νορβηγός αμυντικός μέσος έχει καταγράψει ήδη 22 συμμετοχές σκοράροντας έξι γκολ και δίνοντας τρεις ασίστ.

Μεταγραφές: Στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι έχει προχωρήσει σε πέντε κινήσεις αποκτώντας τους Τομπάιας Γκούλικσεν (δεξιός εξτρέμ από Στρόμσγκοντσετ αντί 2,3 εκατ. ευρώ), Βίλαντς Νίελσεν (κεντρικός αμυντικός από Νόρτζελαντ αντί 500 χιλ. ευρώ), Ντανιέλ Μπάσι (αριστερός εξτρέμ από Τρόμσο αντί 150 χιλ. ευρώ), Στίαν Κρίστιανσεν (κεντρικός αμυντικός από Γιούνκερεν αντί 65 χιλ. ευρώ) και Όσκαρ Καπσκάρμο (επιθετικός από Γιούνκερεν). Προβίβασε επίσης τον νεαρό Αλεξάντερ Φαν Ντερ Σπα από την δεύτερη ομάδα της.

Τι έκανε πέρυσι: Την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα αφήνοντας πίσω της τις Μπραν και Τρόμσο με εννιά βαθμούς. Στο Κύπελλο Νορβηγίας έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου έχασε με 1-0 από την Μόλντε. Στην Ευρώπη πέρασε τις Μποέμιανς, Πιούνικ και Σέπσι για να φτάσει στους ομίλους του Conference League. Εκεί βγήκε δεύτερη σε όμιλο με Κλαμπ Μπριζ, Μπεσίκτας και Λουγκάνο, όμως αποκλείστηκε από τον Άγιαξ στον νοκ άουτ γύρο, αφού ηττήθηκε με 4-3 συνολικό σκορ χάρη σε γκολ που δέχθηκε στην παράταση του δεύτερου αγώνα στην Νορβηγία.

Πως έφτασε ως εδώ: Η φετινή της πορεία ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου απέκλεισε με δύο νίκες την RFS από την Λετονία και τώρα αναμένονται τα παιχνίδια της με την Γιαγκελόνια.

Το προφίλ της Γιαγκελόνια

Έδρα: Αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο του Μπιάλιστοκ, το οποίο έχει χωρητικότητα 22.394 θεατών. Αυτό κατασκευάστηκε το 1972 και ανακαινίστηκε ξανά το 2014.

Προπονητής: Στον πάγκο της βρίσκεται ο μόλις 32 ετών Άντριαν Σιέμιενιετς, ο οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την δεύτερη ομάδα της Ρόζβοτζ Κατόβιτσε (2013-2014), στην συνέχεια πέρασε από τις Χρόμπρι Γκλόγκοου, Γιαγκελόνια (Ιουν. 2017 - Δεκ. 2019), Άρκα Γκντίνια και Λοντς ως βοηθός. Επέστρεψε στην Γιαγκελόνια ως βοηθός τον Ιούνιο του 2021, ύστερα έγινε προπονητής της δεύτερης ομάδας τον Γενάρη του 2022 και τον Απρίλιο του 2023 ανέλαβε την πρώτη ομάδα.

Αστέρι: Το μεγάλο «αστέρι» της ομάδας είναι ο Ντόμινικ Μάρτσουκ. Ο 20χρονος δεξιός εξτρέμ ήρθε στην ομάδα ως ελεύθερος από την Ρουχ Χορζόβ το καλοκαίρι του 2023 και έχει ήδη χρηματιστηριακή αξία που φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ. Φέτος, έχει πραγματοποιήσει έξι συμμετοχές δίνοντας και μία ασίστ ενώ πέρυσι πραγματοποίησε 39 συμμετοχές σκοράροντας επτά γκολ και δίνοντας 14 ασίστ.

Μεταγραφές: Εδώ ξεχωρίζει η προσθήκη του Δημήτρη Ρέτσου, αδερφού του Παναγιώτη, ως ελεύθερου από τον Ολυμπιακό. Ακόμη, αποκτήθηκαν οι Τόμας Σίλβα (δεξιός μπακ ως ελεύθερος από την Βιζέλα), Μαξιμίλιαν Στρίγεκ (τερματοφύλακας ως ελεύθερος από την Γουίκομπ), Λαμίν Ντιαμπί-Φαντιγκά (επιθετικός από την Παρί FC ως ελεύθερος) Μίκι Βιγιάρ (δεξιός εξτρέμ ως ελεύθερος από την Βίσλα Κρακοβίας) και Ζοάο Μουτίνιο (αριστερός μπακ ως δανεικός από την Σπέτσια). Μία σημαντική αποχώρηση, εκείνη του αριστερού μπακ Μπαρτλομιέι Βλόντβικ στην Μπράγκα με 1,5 εκατ. ευρώ.

Τι έκανε πέρυσι: Η Γιαγκελόνια κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα στην Πολωνία επικρατώντας στην ισοβαθμία της Σλασκ Βρόκλαβ. Στο εγχώριο Κύπελλο αποκλείστηκε από την Πογκόν Σετζίν στην παράταση, αφού ηττήθηκε με 2-1. Στην Ευρώπη δεν συμμετείχε.

Πως έφτασε ως εδώ: Φέτος ξεκίνησε την διαδρομή της από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League επικρατώντας δύο φορές της Πανεβέζις προτού έρθει αντιμέτωπη με την Μπόντο Γκλιμτ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα