Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Τα προφίλ των Τσέλιε και Σάμροκ Ρόβερς

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Τα προφίλ των Τσέλιε και Σάμροκ Ρόβερς

Ανδρέας Σουλάι
ΠΑΟΚ

bet365

Τα προφίλ των Τσέλιε και Σάμροκ Ρόβερς, που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα Play Off του Europa League, σε περίπτωση που αποκλειστεί από τη Μάλμε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Τον νικητή του ζευγαριού Τσέλιε – Σάμροκ Ρόβερς θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα Play Off του Europa League σε περίπτωση που αποκλειστεί από τη Μάλμε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα βρει στον δρόμο του την ομάδα που θα προκριθεί στο ζευγάρι Τσέλιε - Σάμροκ Ρόβερς στα Play Off του Europa League, εφόσον δεν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάλμε, κάτι το οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά δεν το θέλει καθώς ο στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Champions League.

Το προφίλ της Τσέλιε

Έδρα: Η Τσέλιε ιδρύθηκε το 1919 και έχει ως έδρα την Stadion Z'dežele , που έχει χωρητικότητα 13.059 θέσεων. Κατασκευάστηκε το 2003, ενώ το 2008 οι άνθρωποι του συλλόγου προχώρησαν σε μεγάλη ανακαίνιση, αυξάνοντας τον αριθμό των θέσεων στις 13.059.

Προπονητής: Προπονητής της Τσέλιε είναι ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός ήταν στην Μπορντό, ωστόσο μετά την πτώχευση της γαλλικής ομάδας αποχώρησε και επέστρεψε στη Σλοβενία και την Τσέλιε. Ο Ριέρα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Λιουμπλιάνα, από εκεί πήγε στην Τσέλιε και αργότερα έκανε το μεγάλο βήμα για την Μπορντό. Η κατάσταση της ιστορικής γαλλικής ομάδας ωστόσο τον ανάγκασε να αποχωρήσει και να επιστρέψει και πάλι στην Τσέλιε.

Αστέρι: Το μεγάλο αστέρι της Τσέλιε είναι ο δεξιός οπισθοφύλακας, Ζαν Καρνίτσνικ. Ο 29χρονος διεθνής δεξιός μπακ κοστολογείται από το transfermarkt στο 1.5 εκατ. ευρώ και αποτελεί το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Την περασμένη σεζόν μέτρησε 40 συμμετοχές με 4 γκολ και 12 ασίστ σε σχεδόν 3.500 αγωνιστικά λεπτά. Στο EURO 2024 ήταν ο βασικός δεξιός οπισθοφύλακας της Σλοβενίας και μάλιστα δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του.

Μεταγραφές: Η Τσέλιε έχει κινηθεί αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι, δίχως να έχει κάνει ωστόσο μεγάλες δαπάνες καθώς οι περισσότερες προσθήκες έχουν γίνει είτε με δανεικούς, είτε με ελεύθερους. Μέσα στα φετινά αποκτήματα βρίσκεται και ο Κροάτης 22χρονος εξτρέμ του Ολυμπιακού, Ίβαν Μπρνιτς. Συνολικά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι η Τσέλιε έχει αποκτήσει 13 ποδοσφαιριστές.

Τι έκανε πέρσι: Την περασμένη σεζόν η Τσέλιε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Σλοβενίας. Αυτό ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου μετά από εκείνο που κατέκτησε το 2020.

Πως έφτασε ως εδώ: Η Τσέλιε ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League όπου βρήκε μπροστά της τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Στη Σλοβενία στάθηκε σε καλό επίπεδο και έμεινε στο 1-1, ωστόσο στη ρεβάνς στην έδρα της Σλόβαν γνώρισε βαριά ήττα με 5-0.

Το προφίλ της Σάμροκ Ρόβερς

Έδρα: Η Σάμροκ Ρόβερς ιδρύθηκε το 1899 και έχει ως έδρα την Tallaght Stadium που έχει χωρητικότητα 10.500 θέσεων.

Προπονητής: Ο Στέφεν Μπράντλεϊ είναι ο προπονητής της Σάμροκ Ρόβερς. Η Σάμροκ είναι και η μοναδική ομάδα σε επίπεδο ανδρών που έχει προπονήσει μέχρι σήμερα ο Μπράντλεϊ, έχοντας ήδη μπει πλέον στον όγδοο χρόνο του. Από τότε έχει καταφέρει να κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Ιρλανδίας.

Αστέρι: Ο Τζακ Μπερν αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο των Ιρλανδών, καθώς κοστολογείται στις 450.000 ευρώ. Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει φορέσει και τέσσερις φορές στην καριέρα του τη φανέλα της εθνικής Ιρλανδίας.

Μεταγραφές: Έξι προσθήκες έχει κάνει φέτος η Σάμροκ Ρόβερς, ενώ έχει ανεβάσει στην πρώτη ομάδα ακόμα επτά ποδοσφαιριστές από την U19.

Τι έκανε πέρσι: Στο πρωτάθλημα του 2023 η Σάμροκ κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και να σηκώσει τον τίτλο. Από τον Φλεβάρη που ξεκίνησε η νέα σεζόν στην Ιρλανδία, η Σάμροκ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς και στο -10 από την κορυφή.

Πως έφτασε ως εδώ: Η Σάμροκ ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Βίκινγκουρ Ρέκιαβικ. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League το έργο δυσκόλεψε αρκετά καθώς εκεί βρήκε μπροστά της την Σπάρτα Πράγας από την οποία ηττήθηκε και στα δύο ματς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα