Αλόνσο: «Η πρόκριση έχει ανηφόρα, αλλά είμαστε ακόμα ζωντανοί και θα πολεμήσουμε»

Σωτήρης Μυκονίου
Αλόνσο:

bet365

Ο Ντιέγκο Αλόνσο εμφανίστηκε απογοητευμένος απο το αποτέλεσμα στην συνέντευξη Τύπου και εξήγησε τι δεν πήγε καλά, αλλά και τι θέλει να κάνει διαφορετικό ενόψει της ρεβάνς.

«Η πρόκριση μπορεί να έχει ανηφορά, όμως θα πολεμήσουμε» ήταν τα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο αναφερόμενος στην ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων στο Άμστερνταμ σε μία εβδομάδα, μετά την ήττα που γνώρισε το «τριφύλλι» με 1-0 μέσα στην έδρα του απόψε.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός εξήγησε πως δεν ήταν ικανοποιημένος από την συμπεριφορά της ομάδας στο πρώτο μέρος, όμως τόνισε πως στο δεύτερο ημίχρονο εκείνη έδειξε το πρόσωπο που αυτός θέλει να παρουσιάζει. Μία ομάδα δηλαδή που θα αμύνεται πιέζοντας ψηλά και παίρνοντας τα ανάλογα ρίσκα, αφού σύμφωνα με την δική του ποδοσφαιρική λογική, θεωρεί πως είναι αποδοτικότερο εκείνη να αμύνεται μακριά από την περιοχής.

Ανέφερε επίσης πως το αποψινό ματς ήταν ένα μάθημα για τους «πράσινους» και ότι πρέπει στην ρεβάνς να είναι στο 100% της απόδοσής του για να μπορέσει να διεκδικήσουν την πρόρκιση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντιέγκο Αλόνσο:

 

Για το πίσω βρέθηκε η ομάδα στα πρώτα λεπτά:

«Αναμφίβολα τα πρώτα λεπτά δεν ήταν αυτά τα οποία είχαμε σκεφτεί. Ο Άγιαξ είναι μία ομάδα που παίζει καλά και είχαμε δυσκολία να τον πιέσουμε. Νομίζω πως είναι ένα θέμα ταχυτήτων. Εμείς πιέζουμε με ταχύτατα και σύντομα χρονικά και μπορούμε πιο εύκολα κλέψουμε την μπάλα και να αντεπιτεθούμε. Στα πρώτα 15-20 λεπτά δεν πήγαμε καλά, μετά βελτιωθήκαμε και στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν διαφορετικό. Εκεί ήμασταν αυτό που θέλουμε να είμαστε. Θαραλλέοι όταν θέλουμε να επιτεθούμε. Είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε να το κάνουμε πάντοτε όντας ο εαυτός μας. Ακριβώς γι' αυτό, όταν τελείωσε ο αγώνας, οι φίλαθλοι το αναγνώρισαν αυτό στους ποδοσφαιριστές μας και τους χειροκρότησαν».

Για το τι θα κρατήσει και όχι από το αποψινό ματς

«Ο αποψινός αγώνας ήταν για μας ένα μάθημα. Αν θέλουμε να βρίσκομαστε στα ευρωπαϊκά «σαλώνια», πρέπει να παίξουμε στο επίπεδο αυτό. Στον επόμενο αγώνα θα πρέπει να είμαστε στο 100% των δυνατοτήτων μας για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η πρόκριση έχει ανηφόρα, αλλά είμαστε ακόμα ζωντανοί. Θα δώσουμε την μάχη μας, θα πολεμήσουμε».

Για τους Ιωαννίδη και Μπάλντον που πήραν τα πρώτα τους λεπτά:

«Να σας πω ότι θα ήταν βιαστικό να πω από απόψε ποιοι θα παίξουν σε μία εβδομάδα. Οι παίκτες οι οποίοι μπήκαν σήμερα ως αλλαγή στάθηκαν πολύ καλά. Βελτιωνόμαστε».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του Άγιαξ και του πολύ καλού τρανζίσιον:

«Πάντοτε όταν βρίσκεσαι απέναντι σ' ένα αντίπαλο έχεις μία στρατηγική για το πως θα παίξεις. Όπως έχει κι αυτός. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς θέλαμε να πιέσουμε ψηλά δυνατά, αλλά δεν μπορέσαμε να το κάνουμε. Στα πρώτα 15 λεπτά παίξαμε κοντά στην περιοχή μας και γι' αυτό περάσαμε δύσκολα. Εμείς θέλουμε μία ομάδα βρίσκεσαι περισσότερα κοντά στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας. Όσο πιο μακριά βρίσκεσαι από την δική σου εστία, τόσο καλύτερα αμύνεσαι. Στο δεύτερο τα πήγαμε καλύτερα και ο Άγιαξ δεν είχε καθαρή ευκαιρία στο διάστημα αυτό. Αμυνθήκαμε καλύτερα παίζοντας πιο μπροστά. Αν με ρωτάτε στον επόμενο αγώνα θα αμυνθούμε όντας όσο πιο προωθημένοι γίνεται. Αλλά και ο αντίπαλος έχει καλούς παίκτες που θα κοιτάξουν κι αυτοί να αμυνθούν και να αντεπιτεθούν. Έχουν γρήγορους παίκτες. Θα εξαρτηθεί από τον χώρο που θα δώσουμε στους παίκτες για να παίξουν την μπάλα στην πλάτη μας».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα