Παναθηναϊκός: Τα λάθη που πρέπει να διορθώσει για να ελπίζει

Νίκος Ρόλλας
Τζούρισιτς απογοήτευση

bet365

Τα κακώς κείμενα που θα πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να ελπίζει στην εκτός έδρας ανατροπή επί του Άγιαξ.

Η υπόθεση πρόκριση στα play offs του Europa League κόντρα στον Άγιαξ, σίγουρα δεν χάθηκε για τον Παναθηναϊκό, όμως οι «πράσινοι» πλέον έχουν να ανέβουν... ανηφόρα, όπως παραδέχθηκε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και ο Ντιέγκο Αλόνσο. Μια ανηφόρα όμως, που έχει μεγάλη κλίση και πολλά εμπόδια, στα οποία το «τριφύλλι» πρέπει να ανταπεξέλθει, προκειμένου να ελπίζει στην ανατροπή.

Το πρώτο και βασικότερο που θα πρέπει να γίνει, είναι να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν στο ΟΑΚΑ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου στο μεγαλύτερο μέρος του οι Ολλανδοί κυριάρχησαν, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να απειλήσει και να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Ποια είναι αυτά;

  1. Ατομική συγκέντρωση: Έχοντας να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0, οι «πράσινοι» θα πρέπει να διασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνά τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η... ανηφόρα θα γίνει Γολγοθάς και οι πιθανότητες πρόκρισης θα μειωθούν δραματικά. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως αδράνειες όπως του Φίλιπ Τζούρισιτς στην φάση με το γκολ του Μπεργκχάουζ απαγορεύονται. Άπαντες θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στην θέση και στα καθήκοντά τους 100%, καθώς ο Άγιαξ απέδειξε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε τέτοιο λάθος.
  2. Αποτελεσματική πίεση: Το βασικό χαρακτηριστικό του αγωνιστικού προφίλ που θέλει να επιβάλει ο Ντιέγκο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό, είναι η πίεση ψηλά που θα οδηγήσει τον αντίπαλο σε λάθη και την ομάδα του σε πλεονεκτική κατάσταση υπεραριθμίας. Αυτό δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο Άγιαξ να έχει τα ηνία του αγώνα, να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και να πετύχει το γκολ που τελικά του έδωσε τη νίκη.
  3. Αποτελεσματικός στην πίεση του Αγιαξ: Σε πολλές στιγμές του παιχνιδιού, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» έδειχναν εγκλωβισμένοι από τους φιλοξενούμενους. Δεν έβρισκαν κενούς χώρους, με αποτέλεσμα οι μπάλα να γυρίζει στους τέσσερις της άμυνας και στον Αράο, με το τριφύλλι να μην μπορεί να σπάσει την πίεση του αντιπάλου για να δημιουργήσει συνθήκες ευκαιρίας.

 

Φυσικά, στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η επιθετική ευστοχία που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν θα πρέπει να σπαταλήσουν στιγμές όπως αυτές που είχε ο Γερεμέγιεφ και ο Τζούρισιτς χθες, αλλά και η ορθολογική ανάπτυξη σύμφωνα με τα όσα έχουν δουλευτεί στην προετοιμασία.

Μόνο έτσι, οι «πράσινοι» μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλό την επόμενη εβδομάδα στο Άμστερνταμ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο υποβιβασμός στο Conference όπου περιμένει η Λανς, θα είναι σίγουρος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα