ΠΑΟΚ - Σάμροκ Ρόβερς: Αυτή είναι η αντίπαλος του «Δικέφαλου»

Newsroom
Σάμροκ

bet365

Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στη League Phase του Europa κόντρα στη Σάμροκ, με τους Ιρλανδούς να μην αποτελούν... φόβητρο.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Μάλμε και πλέον στρέφει το βλέμμα του στα Play Off του Εuropa League, εκεί όπου θα βρει απέναντί του τη Σάμροκ Ρόβερς. Οι Ιρλανδοί πέρασαν στην παράταση το εμπόδιο της Τσέλιε, εξασφάλισαν την παρουσία τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους και κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» θέλουν να κάνουν την υπέρβαση. Η Σάμροκ έχει ξαναβρεί τον ΠΑΟΚ στον δρόμο της, στη φάση των ομίλων του Europa το 2011, όταν και είχε ηττηθεί δυο φορές (1-2, 1-3).

Έδρα: Η Σάμροκ Ρόβερς ιδρύθηκε το 1899 και έχει ως έδρα την Tallaght Stadium που έχει χωρητικότητα 10.500 θέσεων.

Προπονητής: Ο Στέφεν Μπράντλεϊ είναι ο προπονητής της Σάμροκ Ρόβερς. Η Σάμροκ είναι και η μοναδική ομάδα σε επίπεδο ανδρών που έχει προπονήσει μέχρι σήμερα ο Μπράντλεϊ, έχοντας ήδη μπει πλέον στον όγδοο χρόνο του. Από τότε έχει καταφέρει να κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Ιρλανδίας.

Αστέρι: Ο Τζακ Μπερν αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο των Ιρλανδών, καθώς κοστολογείται στις 450.000 ευρώ. Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει φορέσει και τέσσερις φορές στην καριέρα του τη φανέλα της εθνικής Ιρλανδίας.

Μεταγραφές: Έξι προσθήκες έχει κάνει φέτος η Σάμροκ Ρόβερς, ενώ έχει ανεβάσει στην πρώτη ομάδα ακόμα επτά ποδοσφαιριστές από την U19.

Τι έκανε πέρσι: Στο πρωτάθλημα του 2023 η Σάμροκ κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και να σηκώσει τον τίτλο. Από τον Φλεβάρη που ξεκίνησε η νέα σεζόν στην Ιρλανδία, η Σάμροκ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς και στο -10 από την κορυφή.

Πως έφτασε ως εδώ: Η Σάμροκ ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Βίκινγκουρ Ρέκιαβικ. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League το έργο δυσκόλεψε αρκετά, καθώς εκεί βρήκε μπροστά της την Σπάρτα Πράγας από την οποία ηττήθηκε και στα δύο ματς. Hταν όμως καλύτερη στον 3ο προκριματικό του Europa League, αφού υπερκέρασε το εμπόδιο της Τσέλιε. Ηττα 1-0 στη Σλοβενία, νίκη 3-1 στην παράταση στην Ιρλανδία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα