Παναθηναϊκός: Η μυθική εμφάνιση του Ντραγκόφσκι που άγγιξε την τελειότητα

Η μυθική εμφάνιση του Ντραγκόφσκι που άγγιξε την τελειότητα

bet365

Τα 2,22 γκολ λιγότερα που δέχθηκε ο Ντραγκόφσκι, η βοήθειά του στην αντιμετώπιση του πρέσινγκ του Άγιαξ και τα match ball πέναλτι που έπιασε και κράτησαν ζωντανό τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε τελικά την πρόκριση σε μία συγκλονιστική διαδικασία πέναλτι κόντρα στον Άγιαξ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», όμως όλοι μπορούν να είναι περήφανοι στο «πράσινο στρατόπεδο» για τον τρόπο με τον οποίο πάλεψαν στα ίσια γι' αυτήν απέναντι στον «Αίαντα».

Ο βασικός λόγος για τον οποίο το «τριφύλλι» έμεινε ζωντανό διεκδικώντας μέχρι και την διαδικασία των πέναλτι την πρόκριση αυτή ήταν ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα συστατικά για την χθεσινή πολύ καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, όπως για παράδειγμα η πνευματική και τακτική προετοιμασία που είχε κάνει ο Αλόνσο στους παίκτες, ο Αράο που ήταν και πάλι πολύ καλός ή και ο Τετέ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Όμως ο 26χρονος Πολωνός κίπερ ήταν εκείνος που έπιασε τον μεγαλύτερο δείκτη απόδοσης από όλους συνεισφέροντας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο στο να φτάσει το «τριφύλλι» να έχει σημαντικές πιθανότητες για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, έστω τελικά κι αν αυτό τελικά δεν συνέβη.

Τα 2,22 γκολ λιγότερα του Ντραγκόφσκι και το ρεκόρ πενταετίας

Το πιο βασικό στην χθεσινή τεράστια εμφάνιση που έκανε ο Πολωνός ήταν πως υπήρξε πραγματικός «κέρβερος» κάτω από την εστία του. Ο Άγιαξ απείλησε αρκετά τον Παναθηναϊκό, όμως δεν μπόρεσε να βρει τρόπο για να στείλει την μπάλα δίχτυα των «πρασίνων» εξαιτίας της βραδιάς που βρέθηκε ο «Ντράγκο».

Εκείνος αντιμετώπισε επτά σουτ τα οποία με βάση τον δείκτη xCG, που δείχνει τον αριθμό των γκολ στα οποία αντιστοιχούν οι τελικές οι οποίες δέχεται ένας τερματοφύλακας,άξιζαν συνολικά για 2,22 γκολ, με τον ίδιο να μην δέχεται κανένας αποσοβώντας όλους τους κινδύνους που έφταναν στην εστία του.

Μάλιστα τα έξι απ' αυτά ήταν από κοντινή απόσταση αναγκάζοντάς τον να προβεί σε δύσκολες επεμβάσεις.

Οι ευκαιρίες των Ολλανδών:

telikes.

Η επίδοση αυτή αποτελεί την καλύτερη της καριέρας του τα τελευταία πέντε χρόνια σύμφωνα με το Wyscout, την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης. Τελευταία φορά που έκανε μεγαλύτερη επίδοση απ' αυτή ήταν σ' ένα παιχνίδι στην Serie A με την φανέλα της Εμπόλι κόντρα στην Φιορεντίνα (05/05/2019), όταν είχε δεχθεί τελικές (11 τον αριθμό) που αντιστοιχούσαν σε 3,23 γκολ, αλλά δεν παραβιάστηκε η εστία του ούτε μία φορά.

Ήταν η λύση στο πρέσινγκ του Άγιαξ

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα και στο χθεσινό παιχνίδι με την πίεση ψηλά που έκανε ο Άγιαξ,αν και τα πήγε καλύτερα απ' ότι στο ΟΑΚΑ. Σ' αυτό έδωσε σημαντικές βοήθειες και ο Ντραγκόφσκι, αφού όταν δεν μπορούσε να βρεθεί η λύση για να ανέβει η μπάλα μπροστά ορθολογικά ήταν εκείνος που δοκίμαζε να βρει τους συμπαίκτες του με μακρινές μπαλιές στην πλάτη των γραμμών του «Αίαντα» που ασκούσαν την πίεση για να εκμεταλλευτούν έτσι οι «πράσινοι» τα κενά που είχαν δημιουργηθεί.

Και το έκανε αυτό με αρκετά μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως ο Πολωνός κίπερ έακνε χθες 19 μακρινές μεταβιβάσεις, αρκετά μεγάλο νούμερο, το οποίο με την φανέλα του Παναθηναϊκό έχει περάσει μία φορά, στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ πέρυσι στην Λεωφόρο που έφτασε τις 23.

Οι μακρινές μεταβιβάσεις του «Ντράγκο»:

makrines.

Απ' αυτές που επιχείρησε στόχο βρήκαν οι 12 με τον ίδιο να έχει ένα ποσοστό 63%. Ανάλογο ποσοστό έχει και στην καριέρα του ο «Ντράγκο», όμως εκεί μετράει κατά μέσο όρο 7,59 μακρινές μεταβιβάσεις και όχι 19, οπότε καταλαβαίνεις κανείς πόση σημασία είχε να διατηρήσει τόσο υψηλό ποσοστό ενώ οι προσπάθειες αυξανόντουσαν.

Όσον αφορά τις κοντινές πάσες, εκεί ήταν αλάνθαστος έχοντας 18/18 ως είθισται και πρέπει δηλαδή σ' ένα παιχνίδι τέτοιου επιπέδου.

Έπιασε ξανά match ball πέναλτι

dragowski_intime1

Κι αφού έφερε εις πέρας και με το παραπάνω την αποστολή του στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά και την παράταση είχε έρθει η ώρα για την διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου πέρυσι έμεινε στην ιστορία αποκρούοντας τρία match ball πέναλτι (που αν δηλαδή έμπαιναν η ομάδα του έχανε την διαδικασία) στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου, με τους «πράσινους» να κατακτούν τελικά το τρόπαιο.

Η διαδικασία χθες άρχισε πολύ στραβά, αφού ο Μαντσίνι έχασε το πρώτο πέναλτι και ο Ντραγκόφκσι δεν μπόρεσε να πιάσει κανένα από τα τέσσερα πρώτα, στα τρία μάλιστα πέφτοντας σε άλλη γωνία.

Όταν ήρθε η ώρα για την κρίσιμη εκτέλεση, αυτή που αν έμπαινε δεν υπήρχε γυρισμός, ο «δράκος» του Παναθηναϊκού έκανε την εμφάνιση του και άνοιξε τα... φτερά του για να προστατέψει την εστία του αποκρούοντας το πέναλτι του Μπρόμπεϊ.

Η διαδικασία συνεχίστηκε και μετά το χαμένο πέναλτι του Ίνγκασον, οι «πράσινοι» βρέθηκαν ξανά με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ο Πολωνός κίπερ έπιασε και δεύτερο match ball πέναλτι, αυτή τη φορά απέναντι στον Μπάας. Μετά ήρθε η στιγμή να εκτελέσει κι εκείνος και το έκανε με επιτυχία και εξαιρετικό χτύπημα.

Δυστυχώς όμως για κείνον και την ομάδα του, δεν μπόρεσε να αποκρούσει κάποιο άλλο πέναλτι στην διαδικασία σε αντίθεση με τον Πασβίερ με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» τελικά να λυγίσουν μετά από 34 πέναλτι σ' ένα ανεπανάληπτο θρίλερ και να χάσουν την πρόκριση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα