Ρίγας Σκόλα - ΑΠΟΕΛ 2-1: Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης με πρώτη «κανονιά» του Ελ Αραμπί

Ρίγας Σκόλα - ΑΠΟΕΛ 2-1: Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης με πρώτη «κανονιά» του Ελ Αραμπί

Νίκος Καρτσάκης
Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας από τη Ρίγα Σκόλα, στο πλαίσιο των play off του Europa League. Πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί με τη φανέλα των πρωταθλητών Κύπρου, ο οποίος μείωσε στις αρχές του δεύτερου μέρους και κράτησε ζωντανή την ομάδα του Γκαγιέγκο ενόψει της ρεβάνς στο ΓΣΠ.

Δεν τα κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ στη Λετονία, καθώς ηττήθηκε από τη Ρίγα Σκόλα με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο μέρος, αλλά οι πρωταθλητές Κύπρου μείωσαν με το πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί στο δεύτερο, ενώ είχαν μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος για την ισοφάριση.

Ξεκίνησε δυναμικά, αλλά…

Στο πρώτο μέρος, ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε δυναμικά, προσπαθώντας να επιβάλει το ρυθμό του, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 14’ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη φάση για τους πρωταθλητές Κύπρου, με τον Κιντίγια να σουτάρει, αλλά τον Πρένγκα των γηπεδούχων να διώχνει την μπάλα, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Σιγά σιγά οι Λετονοί άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να ισορροπούν το παιχνίδι. Στο 19’, ο Ικάουνιεκς πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά ο Μπέλετς μπλόκαρε την μπάλα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κουάντιο σούταρε, αλλά ο Ντβάλι ανέκοψε το σουτ. Τελικά, στο 31’ οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, όταν ο Ικάουνιεκς έκλεψε την μπάλα, μετά από λάθος του Δώνη, πάσαρε στον Κουάντι, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Μπέλετς για το 1-0. Στο 37’ ο Ελ Αραμπί απείλησε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Ντάβιντ Γκαγιέγκο στο 45’ όταν η Ρίγα κέρδισε πέναλτι. Ο Μπέλετς απέκρουσε το σουτ του Κουάντιο και στην επαναφορά ο Ντιαμάντ σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Ντβάλι και τον διαιτητή να θεωρεί ότι χτύπησε στο χέρι του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ. Ο Ικάουνιεκς ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, ευστοχώντας και κάνοντας το 2-0.

«Ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης, με πρώτο γκολ Ελ Αραμπί

Στο δεύτερο μέρος, ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε ιδανικά, με τον Ελ Αραμπί να βρίσκεται στο σωστό χρόνο τη σωστή στιγμή και να πετυχαίνει το πρώτο γκολ με τη φανέλα των πρωταθλητών και να μειώνει σε 2-1. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 61΄ με το σουτ του Οσουάγκου να πηγαίνει άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 75’ μετά από λάθος διώξιμο του Σούσιτς, σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Μπέλετς έσωσε την ομάδα του. Ο ΑΠΟΕΛ στο τέλος είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 84’ ο Δώνης, μετά από πάσα του Ελ Αραμπί, βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Οντόα, με τον τερματοφύλακα των Λετονών να βγαίνει νικητής. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κόρμπου βγήκε απέναντι στον Οντόα, ο οποίος έσωσε ξανά τη Ρίγα.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

RFS Ρίγας (Βίκτορ Μόροζ): Οντόα, Πρένγκα, Μπαλόντις, Λίπουτσεκ, Σαβάλνιεκς (74′ Οντισάρια), Μαρχίεφ, Πάνιτς, Μάρες, Ικαούνιεκς, Ντιομαντέ (58′ Οσουάγκου), Κουάντιο (74′ Κίγκουρς).

ΑΠΟΕΛ (Νταβίδ Γκαγιέγο): Μπέλετες, Τσεπάκ, Σούσιτς, Ντβάλι, Κιντιγιά, Κοσταντίνοφ, Τεχέρα (90’+3 Καττιρτζίης), Μάγιερ (68′ Κόρμπου), Μαρκίνιος (80′ Ντράζιτς), Δώνης, Ελ Αραμπί.

Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα