ΠΑΟΚ - Σάμροκ Ρόβερς 4-0: «Καθάρισε» με άνεση και πάει στο νέο Europa League

bet365

O ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 4-0 της Σάμροκ Ρόβερς στη... βροχερή Τούμπα και εξασφάλισε ουσιαστικά θέση στο Group Stage του νέου Europa League - Aπό το 52' με δέκα παίκτες έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι, έχασε πέναλτι στο 90' + 3' ο Τσάλοφ.

Η βραδιά στην Τούμπα έκλεισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Με τους «ασπρόμαυρους» να αποθεώνουν τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και να γιορτάζουν την «τεσσάρα» επί της Σάμροκ Ρόβερς, που τους βάζει με το ενάμιση πόδι στη League Phase του UEFA Europa League.

Με έξι αλλαγές η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Οι επιστροφές των Κοτάρσκι, Μπάμπα, Ζίβκοβιτς, Τάισον και του Κουλιεράκη, σε μια από τις τελευταίες παραστάσεις του 20χρονου κεντρικού αμυντικού με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στην Τούμπα, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι, την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Πανσερραϊκό, προχώρησε σε έξι αλλαγές επαναφέροντας τον Οτο στο δεξιό άκρο της άμυνας, διατηρώντας το ίδιο δίδυμο στη μεσαία γραμμή, Σβαμπ - Οζντόεφ, ενώ για την κορυφή της «ασπρόμαυρης» επίθεσης προτίμησε τον Μπράντον Τόμας.

Ο Στέφεν Μπράντλεϊ επέλεξε το 3-5-2 για τη Σάμροκ Ρόβερς, με τους Ιρλανδούς να παρατάσσονται με τον Πολς κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στόπερ με τους Γκρέις, Κλίρι και Χουρ και στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Κλάρκε, Νάγκεντ, Ο’ Νιλ, Γουάτς και Χόνοχαν. Το δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Γκρίνι και Φαρουγκιά.

Κυρίαρχος με το καλησπέρα

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο, θέλοντας να δείξει ποιο είναι το αφεντικό στο τερέν της Τούμπας. Οι «ασπρόμαυροι» για κακή τους τύχη είδαν τον τερματοφύλακα της Σάμροκ, Λέον Πολς, να έχει νωρίς-νωρίς δύο μεγάλες αποκρούσεις. Αρχικά στην κεφαλιά του Μπράντον Τόμας και ακολούθως του Κεντζιόρα. Όλα αυτά πριν από την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα.

Αφού κόπασε η… καταιγίδα και οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν βρήκαν το γρήγορο γκολ που αναζήτησαν, η Σάμροκ ισορρόπησε στον αγωνιστικό χώρο μη επιτρέποντας στους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου να βρουν εύκολα τους διαδρόμους προς την εστία του Πολς. Κι όταν τον βρήκε, στο 41ο λεπτό, με τον Μπάμπα να σκοράρει, είδε το γκολ να ακυρώνεται, μετά από on the field ανασκόπηση της φάσης, για φάουλ του Οτο.

Τελικά τη λύση για τους «ασπρόμαυρους» την έδωσε ο ένας εκ των τριών κεντρικών αμυντικών της Σάμροκ! Ο Κλέρκι με τρομερή κεφαλιά, μετά την σέντρα του Ζίβκοβιτς, έστειλε την μπάλα άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Απολαυστικός και ουσιαστικός στο δεύτερο μισό

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Η διαφορά με το πρώτο ημίχρονο ήταν ότι η πρώτη μεγάλη στιγμή του έγινε γκολ. Στο 47’ Μπράντον – Ζίβκοβιτς – Τάισον άλλαξαν την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα και ο Βραζιλιάνος με σουτ εκτός ισορροπίας έγραψε το 2-0.
Τέσσερα λεπτά αργότερα το… μαγικό του Κωνσταντέλια δεν κατέληξε σε ασίστ για γκολ, με Τάισον να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ένα λεπτά μετά η Σάμροκ έμεινε με δέκα παίκτες και ήταν θέμα χρόνου πότε θα έρθει το τρίτο γκολ για τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Στο 67’ ήρθε το 3-0 χάρη στην επιμονή του Τσάλοφ, το λάθος των αμυντικών της Σάμροκ, και το εξαιρετικό τελείωμα του Γιάννη Κωνσταντέλια, που το δικαιούταν βάση της συνολικής απόδοσής του.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντεσπόντοφ κέρδισε πέναλτι, για σπρώξιμο στην περιοχή, η Τούμπα απαίτησε να το εκτελέσει ο Κουλιεράκης, τελικά την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσάλοφ, που είδε τον Πολς να τον νικάει και στην εξέλιξη της φάσης το πλασέ του Ρώσου φορ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι!

Τελικά η βραδιά είχε κι άλλο γκολ. Με την συμμετοχή του Τσάλοφ και την επιμονή του Μπάμπα ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στο 4-0 κάνοντας, μάλλον, διαδικαστική τη ρεβάνς σε μια εβδομάδα στο Δουβλίνο.

MVP: Σπουδαίο παιχνίδι και με γκολ για τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Το δίδυμο Τάισον και Ζίβκοβιτς (γκολ-ασίστ) έδωσε πράγματα για τον ΠΑΟΚ στην επίθεση.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λόπες έψαχνε με χέρια και με πόδια να σταματήσει τον Κωνσταντέλια, συμμετέχει και στη φάση του τρίτου γκολ του ΠΑΟΚ με τη λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας.

Η ΓΚΑΦΑ: Άθελα του ο Κλέρκι με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ενέα Γιόργκίι (Αλβανία) κλήθηκε από τον Ιταλό VARίστα, Λούκα Παϊρέτο, να εξετάσει τη φάση του 41ου λεπτού, ακυρώνοντας το γκολ του Μπάμπα για πάτημα του Ότο στην αρχή της φάσης. Σωστή η δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) στον Χόνοβαν για την αγκωνιά πάνω στον Σβαμπ και το πέναλτι στις καθυστερήσει που έχασε ο Τσάλοφ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ βρήκε τέσσερα γκολ, κράτησε το μηδέν στην άμυνά του για δεύτερη μόλις φορά στη σεζόν και κάνει διαδικαστική τη βραδιά του στο Δουβλίνο σ’ ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση στο League Phase του Europa League.

ΠΑΟΚ {Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (80’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80’ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (80’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (79’ Μουργκ), Τάισον, Τόμας (64’ Τσάλοφ).

Σάμροκ Ρόβερς (Στέφαν Μπράντλέϊ): Πολς, Γκρέις, Κλίρι, Χουρ, Κλάρκε (27’ Λόπες), Νάγκεντ (73’ ΜακΈνεφ), Ο’ Νιλ, Γουάτς (73’ Μπερνς), Χόνοχαν, Γκρίνι (73’ Μαντρόιου), Φαρουγκιά (84’ Μπούρκε).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα