Europa League: Τεσσάρα για τον Άγιαξ με παράσταση και χατ τρικ Άκπομ

Europa League: Τεσσάρα για τον Άγιαξ με παράσταση και χατ τρικ Άκπομ

Νίκος Κικίδης
Άγιαξ

bet365

Μετά την πρόκριση - θρίλερ επί του Παναθηναϊκού ο Άγιαξ τα βρήκε πολύ πιο εύκολα με αντίπαλο τη Γιαγκελόνια, την οποία με χατ τρικ διέλυσε με 4-1 για να αγγίξει το League Phase του Europa League.

Με το 1,5 πόδι στο League Phase του Europa League βρίσκεται ο Άγιαξ! Αφού ξεπέρασε με... χτυποκάρδι το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, ο Αίαντας τα βρήκε πολύ πιο εύκολα στο πρώτο τεστ των play-off απέναντι στη Γιαγκελόνια, την οποία σκόρπισε στην έδρα της με 4-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ολλανδούς ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος με χατ τρικ έδωσε τη δική του παράσταση και πήρε από το... χεράκι τον Άγιαξ.

Παρά το προβάδισμα της Γιαγκελόνια στο 5΄με γκολ του Ντίγκες, ο Άκπομ ισοφάρισε πέντε λεπτά αργότερα σε 1-1, προτού ο Γκοντς ολοκληρώσει την ανατροπή στο 28΄. Ακόμα δυο γκολ του Άκπομ μέσα σε επτά λεπτά στο β΄μέρος (61΄, 67΄) αρκούσαν στους Ολλανδούς για να πάρουν με άνεση μια επιβλητική νίκη που πρακτικάτους θέτει ακλόνητο φαβορί για πρόκριση στο League Phase.

Αμφίρροπη ματσάρα διεξήχθη στην Ελβετία, εκεί όπου Λουγκάνο και Μπεσίκτας ήρθαν ισόπαλες 3-3 σε ένα χορταστικό παιχνίδι. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 3-1 χάρη στη ντοπιέτα του Φερνάντες και το γκολ του Αλ Μουσράτι, όμως οι γηπεδούχοι... αναστήθηκαν και με γκολ του Στέφεν και αυτογκόλ του Γκαμπριέλ Παουλίστα κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα ενόψει της ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη.

Αργότερα η Μπόρατς Μπάνια Λούκα, πρώην αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον προκριματικό γύρο του Champions League, κατάφερε να πάρει ισοπαλία (0-0) στην έδρα επί της Φερεντσβάρος και πλέον έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει μια ανέλπιστη πρόκριση στη Βοσνία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των playoffs του Europa League:

Λίντσερ - Στεάουα Βουκουρεστίου 1-1
Μόλντε - Έλφσμποργκ 0-1
Πλζεν - Χαρτς 1-0
Ρίγα - ΑΠΟΕΛ 2-1
ΠΑΟΚ - Σάμροκ Ρόβερς 4-0
Λουντογκόρετς - Πετροκούμπ 4-0
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπάτσκα Τόπολα 3-0
Λουγκάνο - Μπεσίκτας 3-3
Ντινάμο Μινσκ - Άντερλεχτ 0-1
Γιαγκελόνια - Άγιαξ 1-4
Φερεντσβάρος - Μπόρατς Μπάνια Λούκα 0-0
Μπράγκα - Ράπιντ Βιέννης 2-1

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα