ΑΠΟΕΛ - Ρίγας Σκόλα 2-1 κ.α. (2-4 πέναλτι): Έκανε την ανατροπή αλλά λύγισε στα πέναλτι (vid)

ΑΠΟΕΛ - Ρίγας Σκόλα 2-1 κ.α. (2-4 πέναλτι): Έκανε την ανατροπή αλλά λύγισε στα πέναλτι (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Ο ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο των play off του Europa League, πήρε τη νίκη στη κανονική διάρκεια του αγώνα (2-1) κόντρα στη Ρίγα. Έτσι, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, οδηγώντας το ματς στην παράταση, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι ηττήθηκε με 4-2.

Στη League Phase του Conference League θα συνεχίσει ο ΑΠΟΕΛ, καθώς αποκλείστηκε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι από τη Ρίγα με 4-2. Οι παίκτες του Ντομίνγκες έκαναν την ανατροπή, με τα γκολ των Σούσιτς (75') και Δώνη (90+4), παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ικάουνιεκς στο 40' και οδήγησαν το ματς σε παράταση. Εκεί δεν άλλαξε κάτι και χρειάστηκε η «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι για να καθοριστεί ο νικητής.

Ακίνδυνος ο ΑΠΟΕΛ, το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι


Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 4’, το σουτ του Ντιομάντε, μπλοκαρίστηκε από τον Μπέλετς, ενώ στο 11’ ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ απέκρουσε την κεφαλιά του Κουάντιο. Ο ΑΠΟΕΛ αδυνατούσε να φανεί απειλητικός και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή για τους πρωταθλητές Κύπρου καταγράφηκε στο 35’, με τον Μάγιερ να σουτάρει και η μπάλα να καταλήγει άουτ. Τελικά, οι γηπεδούχοι τιμωρήθηκαν στο 40’, όταν μετά από το κόρνερ του Σαβάλνιεκς, ο Ικάουνιεκς έκανε με άπιαστη κεφαλιά το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Εντογκαλά έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Ελ Αραμπί. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι έγιναν επικίνδυνοι, με τον Κουάντιο να σουτάρει και τον Ντβάλι να διώχνει με το κεφάλι σε κόρνερ.

Κεφαλιές «χρυσάφι» και…παράταση


Στο δεύτερο μέρος, οι πρωταθλητές Κύπρου ξεκίνησαν δυναμικά, με τη κεφαλιά του Μαρκίνιος στο 50’ να περνά άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, ο Δώνης από πλάγια θέση έκανε παράλληλο γύρισμα, με τον Μαροκινό να μην προλαβαίνει να δώσει κατεύθυνση στη μπάλα προς τα δίχτυα. Τελικά, η ομάδα του Ντομίνγκεζ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 75΄, όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Εντογκαλά από τα αριστερά, ο Σούσιτς με φοβερή κεφαλιά έκανε το 1-1. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πίεσαν. Στο 82’, το σουτ του Ελ Αραμπί αποκρούστηκε από τον Οντόα, ενώ στο δυο λεπτά αργότερα ο Μαροκινός επιθετικός έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ καλή θέση. Και ενώ όλα έδειχναν, ότι οι Λετονοί θα προκριθούν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η λύτρωση για τον ΑΠΟΕΛ. Μετά τη σέντρα του Σούσιτς, από τα δεξιά, ο Δώνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στου ανήμπορου να αντιδράσει Οντόα.

Πιεστικός ο ΑΠΟΕΛ στην παράταση


Στην παράταση φάνηκε οι γηπεδούχοι να θέλουν να βρουν το γκολ της πρόκρισης, πολύ περισσότερο από τους φιλοξενούμενους. Στο 95’ η κεφαλιά του Ελ Αραμπί πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, πάλι με κεφαλιά, ο Μαροκινός ανάγκασε τον Οντόα σε απόκρουση με υπερένταση. Στο 101’ οι Λετονοί απείλησαν με το φάουλ του Σάβαλνιεκς από τα αριστερά, με την μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΑΠΟΕΛ να απειλεί σε δυο περιπτώσεις. Αρχικά, το σουτ του Σιπριάνο στο 116’ πήγε άουτ, ενώ στο 119 αυτό του Σούσιτς επίσης άουτ.

Η διαδικασία των πέναλτι


Ικάουνιεκς: 0-1
Ελ Αραμπί: 1-1
Λίπουτσεκ: 1-2
Σαρφό: Δοκάρι
Πρέγκα: 1-3
Κιντίγια: 2-3
Πάνιτς: 2-4
Ντβάλι: Επέμβαση Οντόα

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

ΑΠΟΕΛ (Ζοζέ Ντομίνγκες): Μπέλετς, Τσεπάκ (53′ Σούσιτς), Πέτροβιτς (106′ Σιπριάνο), Ντβάλι, Κιντιγιά, Τεχέρα (81′ Κοσταντίνοφ), Σαρφό, Μάγιερ (65′ Ντράζιτς), Εντονγκαλά (113′ Κόρμπου), Μαρκίνιος (53′ Δώνης), Ελ Αραμπί.

Ρίγα ΦΣ (Βίκτορ Μόροζ): Οντόα, Πρέγκα, Μπαλόνιτς, Λίπουτσεκ, Σάβαλνιεκς, Μαρκίεφ, Πάνιτς, Oσουάνγκου (90’+2 Κίγκουρς), Ικάουνιεκς, Ντιομάντε (21′ Εντζίκι, Έμερσον 68′, 110′ Στάγκλις), Κουάντιο

Τα highlights του αγώνα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα