Σάμροκ Ρόβερς - ΠΑΟΚ 0-2: «Αρχοντας» δικέφαλος και στην Ιρλανδία!

bet365

Με γκολ των Οζντόεφ (64') και Ντεσπόντοφ (75'), ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 στην Ιρλανδία τους Σάμροκ Ρόβερς και προκρίθηκε εμφατικά στο League Stage του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς και με συνολικό σκορ 6-0 πήρε το εισιτήριο για τη League Phase του UEFA Europa League.

Με αλλαγές και Τισουντάλι στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε από την Σάμροκ Ρόβερς στο Tallaght Stadium του Δουβλίνο έχοντας στις... αποσκευές του το 4-0 του πρώτου ματς και λογικά η ρεβάνς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα σ’ ότι αφορά την ομάδα που θα έπαιρνε την πρόκριση στο League Phase του Europa League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πάντως, έδειξε από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι θέλει να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του και γι’ αυτό δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, ούτε έδωσε φανέλα βασικού στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, ο οποίος για τελευταία φορά ήταν στην αποστολή του ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά τους στην τετράδα της άμυνας τους Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη και Μπάμπα. Για πρώτη φορά είδαμε στον άξονα ως δίδυμο τους Οζντόεφ και Καμαρά, ενώ η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής αποτελούσαν οι Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Ζίβκοβιτς και ο Τισουντάλι, για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Απόλυτος έλεγχος από ΠΑΟΚ

Από το πρώτο λεπτό Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και κατάφερε να διαχειριστεί χωρίς κανένα πρόβλημα το προβάδισμα των τεσσάρων τερμάτων του. Πιο απειλητικοί οι παίκτες του Λουτσέσκου, ήταν οι κυρίαρχοι στο χορτάρι του Tallaght Stadium, καταφέρνοντας να μην αντιμετωπίσουν τον παραμικρό κίνδυνο.

Η Σάμροκ Ρόβερς ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο δίχως μια τελική προσπάθεια στην εστία του «Δικεφάλου». Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει χαμένη διπλή με την συμπλήρωση δέκα λεπτών. Αρχικά ο Ζίβκοβιτς έκανε το σουτ από τα αριστερά, απέκρουσε ο Πιχλς, με τον Οζντόεφ να σουτάρει επίσης, αλλά τον 27χρονο γκολκίπερ να έχει πάλι απάντηση.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν 6 τελικές προσπάθειες, οι 4 στην αντίπαλη εστία, με κυριότερη την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ στο 36ο λεπτό, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά έριξαν το ρυθμό του αγώνα εκνευρίζοντας και τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο.

«Τελείωσε» το ματς μέσα σε ένα δεκάλεπτο

Οι Ιρλανδοί μέχρι το 49ο λεπτό δεν είχαν τελική στην εστία του ΠΑΟΚ. Απείλησαν πρώτη φορά με το σουτ του Τάουελ και πλησίασαν στο γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάβανο τέσσερα λεπτά αργότερα υποχρεώνοντας τον Κοτάρσκι σε μια σπουδαία επέμβαση.

Ο «Δικέφαλος» βρήκε το γκολ που έψαχνε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με δημιουργία και εκτέλεση από τον Οζντόεφ. Ο Ρώσος ήταν αυτός που βρήκε τον Ζίβκοβιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Σέρβος νικήθηκε αρχικά από τον Πιχλς, αλλά κατάφερε να βγάλει την ασίστ στον Οζντόεφ που με σουτ «έγραψε» το 0-1 στο 64ο λεπτό.

Αρκετοί φίλοι της Σάμροκ άρχισαν να φεύγουν από το γήπεδο, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε μαζικές (πέντε ο Μπράντλεϊ, τέσσερις ο Λουτσέσκου) αλλαγές και ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 0-2 με τον Ντεσπόντοφ να σκοράρει από δύσκολη γωνία ύστερα από την ασίστ «πάρε-βάλε» του Σβαμπ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Ράφα Σοάρες στο τελευταίο του, ίσως, παιχνίδι με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, καθώς συζητάει για να πάει ελεύθερος στη Φαμαλικάο, κάτι που σήμαινε ότι ο Κουλιεράκης δε θα αγωνιζόταν στο τελευταίο ματς που βρέθηκε στην αποστολή πριν ταξιδέψει στη Γερμανία για να ενσωματωθεί στη Βόλφσμπουργκ.

MVP: Ο Μάγκομεντ Οζντόεφ «σφράγισε» την πολύ καλή απόδοσή του στη μεσαία γραμμή με γκολ, απόδειξη ότι είναι ένας χαφ που πατάει στην αντίπαλη περιοχή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έδειξε μια σταθερότητα στην άμυνα και τα πήγε εξαιρετικά.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε 65 λεπτά συμμετοχής ο επιθετικός της Σάμροκ, Μαρκ ΜακΝάλτι είχε το απόλυτο… μηδέν!

Η ΓΚΑΦΑ: ΟΚίριλ Ντεσπόντοφ έψαχνε πολύ καιρό αυτό το γκολ, αλλά ήταν άστοχος σε δύο περιπτώσεις που βρέθηκε φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Λιθουανός Ρούμσας πέρασε απαρατήρητος σε μια ήσυχη βραδιά στο Δουβλίνο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το «δύο στα δύο» απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς, αναμενόμενη εξέλιξη βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, αύριο το μεσημέρι (14.00) θα είναι στην κλήρωση για τη League Phase του UEFA Europa League, επιστρέφοντας ύστερα από την σεζόν 2020-21.

Σάμροκ Ρόβερς (Στίβεν Μπράντλεϊ): Πιχλς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο (65’ Γκρέις), Τόουελ, ΜακΈνεφ, Ο' Νέιλ (65’ Νούναν), Ο' Σάλιβαν, Μπερν (64’ Μαντρόιου), Μπαίρν (64’ Φαρούτζια), ΜακΝάλτι (65’ Μπεργκ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα (76’ Ράφα Σοάρες), Οζντόεφ (71’ Σβαμπ), Καμαρά, Ντεσπόντοφ, Μουργκ (71’ Τάισον), Ζίβκοβιτς (71’ Κωνσταντέλιας), Τισουντάλι (71’ Τσάλοφ)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα