Είναι ο Ολυμπιακός το 8ο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Γιουρόπα Λιγκ;

Είναι ο Ολυμπιακός το 8ο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Γιουρόπα Λιγκ;

Είναι ο Ολυμπιακός το 8ο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Γιουρόπα Λιγκ;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα με αφορμή τη σημερινή κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ για τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με το 90min ο Ολυμπιακός είναι το 8ο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Γιουρόπα Λιγκ. Προηγούνται, κατά σειρά, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Τότεναμ, Ρόμα, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Πόρτο και Λάτσιο!

Όπως γράφει η γνωστή βρετανική ιστοσελίδα, «ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει αποδείξει τον εαυτό της στην Ευρώπη και θα έχει ως στόχο να ανατρέψει τις πιθανότητες και να διεκδικήσει ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά τον θρίαμβο στο Κόνφερενς Λιγκ την περασμένη σεζόν. Ήταν το πρώτο μεγάλο διεθνές τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου και του εξασφάλισε μία θέση στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Με γούστο για ευρωπαϊκές επιτυχίες, ο έμπειρος προπονητής Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα στοχεύει στα αστέρια με τα οποία κέρδισε τη διοργάνωση με τη Σεβίλλη το 2023. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καμία περίπτωση το φαβορί για το τρόπαιο, αλλά η επιτυχία του στο Κόνφερενς Λιγκ αναδεικνύει την ποιότητα του. Η ελληνική ομάδα απέκλεισε τις Άστον Βίλα, Φιορεντίνα και Φενέρμπαχτσε στον δρόμο για το τρόπαιο, έχοντας μετακινηθεί από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Εγώ δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός είναι το Νο 8 η, Νο 18 φαβορί για το φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πλέον ξέρει καλά αυτή τη διοργάνωση, καθώς μετέχει για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στη φάση των ομίλων της! Η, αν θέλετε, για έκτη φορά τα εννιά τελευταία χρόνια! Κι έχει καταφέρει να προκριθεί στα νοκ άουτ στις οκτώ!

Το 2016-17 πέρασε μαζί με τον ΑΠΟΕΛ, μπροστά από Γιάνγκ Μπόϊς και Αστάνα. Στα νοκ άουτ απέκλεισε την Οσμάνλισπορ και αποκλείστηκε από την Μπεσίκτας.

Το 2018-19 πέρασε μαζί με την Μπέτις, μπροστά από Μίλαν και Ντουντελάνζ. Στα νοκ άουτ αποκλείστηκε από την Ντινάμο Κιέβου.

Το 2021-22 πέρασε μαζί με την Άϊντραχτ, μπροστά από Φενέρμπαχτσε και Άντβερπ. Στα νοκ άουτ αποκλείστηκε από την Αταλάντα.

Το 2022-23 είναι η μόνη φορά που δεν συνέχισε, μένοντας πίσω από Φράιμπουργκ, Ναντ και Γκαραμπάγκ.

Το 2023-24 μετακινήθηκε στο Κόνφερενς Λιγκ ως 3ος, πίσω από Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και μπροστά από την Τόπολα.

Ελ Καμπί

Επιπλέον ο Ολυμπιακός έχει παίξει στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ πολλές φορές, προερχόμενος από την 3η θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα τις δύο τελευταίες φορές που το έκανε, είχε στα πρώτα νοκ άουτ σπουδαίες προκρίσεις τη μία σεζόν (2019-20) επί της Άρσεναλ και την άλλη (2020-21) επί της PSV, όπως και το 2011-12, όταν είχε αποκλείσει και τότε στα πρώτα νοκ άουτ της διοργάνωσης τη Ρούμπιν.

Το ξέρει, λοιπόν, ο Ολυμπιακός το Γιουρόπα Λιγκ, έστω κι αν φέτος, όπως και όλες οι άλλες ομάδες, πρέπει να το συνηθίσει στην καινούργια του μορφή, με τα οκτώ παιχνίδια κόντρα σε οκτώ διαφορετικούς αντιπάλους, σε ένα διάστημα πλέον τεσσάρων μηνών. Όταν, όμως, έχεις αποκλείσει από τους ομίλους συλλόγους όπως η Μίλαν, η Φενέρμπαχτσε, ακόμη και Γιάνγκ Μπόϊς κι Άντβερπ, πόσο δε μάλλον από τα νοκ άουτ ομάδες όπως η Άρσεναλ και η PSV, σημαίνει πρώτα απ΄όλα ότι πρέπει να έχεις ως Ολυμπιακός απαιτήσεις εσύ ο ίδιος από τον εαυτό σου.

Πρέπει να παρουσιαστείς στη διοργάνωση από την αρχή όσο το δυνατόν πιο έτοιμος και επιπλέον ως κάτοχος του Κόνφερενς Λιγκ να αποδείξεις πράγματα. Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα.

Άσχετο: Ενδιαφέρον παρουσιάζει σήμερα η συγκρότηση της 20άδας του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τη Λαμία. Αν θεωρήσουμε ότι οι 18 θέσεις έχουν καπαρωθεί από τους υπάρχοντες παίκτες του ρόστερ (όλους πλην του τραυματία Ρέτσου), σημαίνει ότι μόνο δύο από τους έξι πιο μικρούς σε ηλικία «ερυθρόλευκους» (Αποστολόπουλος, Κουτσίδης, Μπακούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Κωστούλας) θα βρεθούν στον πάγκο αύριο. Μήπως μάλιστα ένας είναι ο Παπακανέλλος!

Η φωτογραφία της ημέρας:

Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που χτίζουν κάθε νίκη, μικρότερη η, μεγαλύτερη…Ποιος πρόσεξε, για παράδειγμα, ότι…

Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού επί της Καλλιθέας ξεκίνησε από ένα έξυπνο κλέψιμο της μπάλας από τον Τσικίνιο.

Η άλλη καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο α΄ ημίχρονο, με το άστοχο σουτ του Ζέλσον από καλή θέση, ξεκίνησε επειδή βγήκε πρώτος στη φάση ο Πιρόλα, πήρε την εναέρια μονομαχία και πήγε η μπάλα στον Βέλντε.

Ο Ρόντινεϊ είχε μία σωτήρια επέμβαση στη μικρή περιοχή του Τζολάκη, άσχετα αν από το κόρνερ που παραχώρησε ήρθε η ισοφάριση της αθηναϊκής ομάδας.

Ο Έσε επιχείρησε να βγάλει μία σέντρα χαμηλή για τον Ελ Κααμπί παρόμοια με εκείνη που έφερε το γκολ στον τελικό με τη Φιορεντίνα, αλλά αυτή τη φορά πρόλαβε ένας αμυντικός τον σέντερ φορ.

Ντόι

Ο Πιρόλα κι ο Ντόη μπλόκαραν με πολύ πετυχημένες αμυντικές προσπάθειες τέσσερα (!), από δύο ο καθένας, πολύ επικίνδυνα σουτ παικτών της Καλλιθέας.

Ο Ντόη έβγαλε τον Βέλντε σε καλές θέσεις στις παρυφές της περιοχής του αντίπαλου με δύο εξαιρετικές 40άρες μπαλιές.

Ο Τζολάκης συνέχισε και σε αυτό το ματς να βγαίνει και να καθαρίζει στημένες φάσεις με τις γροθιές του. Το έκανε και νωρίτερα, αλλά ακόμη και σε στιγμή που έκαιγε η μπάλα, στο 93΄, με τον Γιάρεμτσουκ νομίζω να τον βοηθάει διώχνοντας την μπάλα αυτός με κεφαλιά.

Και για το τέλος ένα ιμότζι 👏

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.