Champions League, Europa League, Conference League: «Τέρμα» οι κληρώσεις, ξεκάθαρο μονοπάτι στα νοκ-άουτ

Newsroom
Europa - Conference League

bet365

Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, όπως φυσικά και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο League Phase των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα ξέρουν τους πιθανούς τους αντιπάλους ως τον τελικό σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ομίλων.

Στην «πραγματικότητά» μας εισήλθε πλέον το νέο format των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA, αφού ως γνωστών το Champions League, το Europa League και το Conference League θα «τρέξουν» σε έναν ενιαίο όμιλο των 36 ομάδων, που θα «στοιβαχθούν» σε μία κοινή βαθμολογία.

Την ίδια στιγμή στα δύο πρώτα τουρνουά κάθε club θα δώσει οκτώ ματς με ισάριθμους αντιπάλους, στο έτερο έξι με ισόποσους (από τέσσερα εντός/εκτός και τρία εντός/εκτός αντίστοιχα), ενώ ναι μεν καταργήθηκε το «μαξιλαράκι» να συνεχίζεις έστω και υπό προϋποθέσεις τις εκτός συνόρων υποχρεώσεις σου στην από κάτω διοργάνωση, πλέον όμως από τις 36 κάθε group μόλις οι 12 θα τεθούν νοκ-άουτ μετά την ολοκλήρωσή του.

Αντίθετα οι 24 θα παραμείνουν «ζωντανές» στο κόλπο για την κατάκτηση των βαρύτιμων τροπαίων, αφού οι οκτώ πρώτες κάθε League Stage θα βρεθούν απευθείας στους «16», ενώ οι 9-16 θα «πάρουν» από έναν αντίπαλο της «δεξαμενής» 17-24 και με πλεονέκτημα έδρας (σ.σ. γηπεδούχοι στη ρεβάνς) θα κοντραριστούν μεταξύ τους στα Play Off, με φόντο φυσικά ένα «εισιτήριο» πρόκρισης.

Την ίδια στιγμή όμως η προχθεσινή κλήρωση του Champions League όπως και οι σημερινές του Europa και του Conference είναι ουσιαστικά και οι τελευταίες ευρείας κλίμακας της σεζόν, αφού έχει ήδη διαμορφωθεί το «μονοπάτι» μέχρι τους τελικούς τους!

Τι εννοούμε;

Ακόμη μία καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι πως από τη φάση των «16» και έπειτα δεν θα γίνονται ξανά κληρώσεις στα προημιτελικά, ημιτελικά κτλ - με περιορισμούς ή και μη - αλλά μετά την ολοκλήρωση του Ομίλου όλες οι ομάδες θα γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους τους μέχρι τον τελικό, που θα προκύπτουν φυσικά μέσα από ζευγάρια! Μάλιστα εκείνες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των group (σ.σ. θα κάνουν το 1-2 σε ορολογία F1) θα υπάρχει πιθανότητα να συναντηθούν μόνο στον τελικό!

Η μόνη εκκρεμότητα που προκύπτει από τα χιαστί είναι για «πάνω-κάτω» μία θέση στο πώς θα διαμορφωθούν τα ζευγάρια στα Play Off και στους «16», αφού θα υπάρξει κλήρωση για το ποιος εκ των 9-10 θα παίξει με τον 23ο και ποιος με τον 24ο, ποιος από το 11-12 με τον 21ο ή 22ο κ.ο.κ.. Οπως και οι αντίπαλοι τους στους «16» αν θα είναι ο 7ος ή ο 8ος, ο 5ος ή ο 6ος αντίστοιχα κ.ο.κ.

Αυτό και τέλος.

Από εκεί και όλα θα είναι γνωστά.

Δηλαδή:

Αν ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός τερματίσουν 6οι στο League Phase τότε στα πρώτα νοκ άουτ θα παίξουν με μία εκ των ομάδων που θα τερματίσουν στην 11η, 12η, 21η ή 22η θέση του ομίλου, όπου θα γίνει κλήρωση για το πώς θα καταρτιστούν τα συγκεκριμένα επιμέρους ζευγάρια (σ.σ. όπως είπαμε 11-12 VS 21-22).

Mόλις δε ξεκαθαρίσει το ποιο θα βρεθεί στο διάβα τους, θα «απλωθεί» και όλο το μονοπάτι τους ως τον τελικό.

Παρακάτω είναι το πώς διαμορφώνεται το «μονοπάτι» των Champions League, Europa League και Conference League από τους «16» και μέχρι τον τελικό.

γφσ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα