ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός: Θα έχουν GLT στο Europa League, όχι όμως και στο πρωτάθλημα
Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δια των εκπροσώπων τους το δήλωσαν ευθαρσώς, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός επίσης θέλουν από την τρέχουσα σεζόν την εφαρμογή του ημι-αυτόματου οφσάιντ και της Goal Line Technology στα παιχνίδια της Stoiximan Superleague 1, όμως η πρόσφατη ανακοίνωση της Λίγκας που συζήτησε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επί του θέματος δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τη σεζόν 2024-2025.
Λέγεται ότι οι «μικρομεσαίοι» δεν δείχνουν ιδιαιτέρως «ζεστοί» να αναλάβουν το κόστος, του οποίου το ύψος η Λίγκα δεν έχει δημοσιοποιήσει. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι από την επόμενη σεζόν οι ΠΑΕ είναι υποχρεωμένες να αναλάβουν (για πρώτη χρονιά!) το κόστος της λειτουργίας του VAR (έχει ξεκαθαριστεί με απόλυτο τρόπο αυτό από την κυβέρνηση), το οποίο έως τώρα πληρώνει ο Ελληνας πολίτης! Συνεπώς, ίσως ορισμένοι να σκέφτονται ότι ήδη θα επιβαρυνθούν οικονομικά, έστω κι αν το κυρίαρχο σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η «παρακράτηση» χρημάτων που παίρνουν οι ομάδες ως ποσοστό από τον στοιχηματισμό (πέρυσι 1,5 εκατ. ευρώ έκαστη!).
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά είναι ζητήματα της Λίγκας και εκείνη καλείται να βρει τη λύση. Το... ωραίο, όμως, είναι ότι ο κάτοχος του Conference League Ολυμπιακός και ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, θα αγωνίζονται στο Europa League με Goal Line Technology και στo πρωτάθλημα μόνο με το σεμνό και... ταπεινό VAR. Κι αυτό διότι η GLT εφαρμόζεται στο Europa League από τη League Stage του και στο Champions League από τα play offs του, ενώ η αφεντιά της δεν έχει φτάσει ακόμα στο Conference League.
«Δεν είναι τόσο σημαντική η GLT, αυτή μας... μάρανε, πόσες φορές θα τύχει να προκύψει αμφισβητούμενη φάση και να γίνει λάθος από το VAR;» μπορεί να ακουστεί ως απόλυτα λογικό επιχείρημα από πολλούς. Η απάντηση είναι απλή: δεν... χρειάζεται να συμβεί πολλές φορές, μία και μοναδική αν γίνει το λάθος, τη... βάψαμε!
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα βιώσουν εφέτος ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν είναι κάτι σπάνιο. Συμβαίνει και σε άλλες, πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Ομως ειδικά σε μια χώρα όπου η λέξη «τοξικότητα» έχει γίνει πιο βαρετή και το να παίζεις κομπολόι, όταν υπάρχει η βούληση και η οικονομική δυνατότητα, είναι κρίμα να μην αξιοποιείς όλα τα εργαλεία που παρέχει η τεχνολογία. Η τεχνολογία τα παρέχει, η «τοξικότητα» είναι αρρώστια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωφέλιμο είναι να παίρνουμε τα «φάρμακα» που πρόσφατα... ανακάλυψε η επιστήμη για περισσότερη δικαιοσύνη στο σπορ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Stoiximan Super League 1: Το κόστος του ημιαυτόματου οφσάιντ και οι εξελίξεις από την Πέμπτη
- Ημιαυτόματο οφσάιντ: Τι πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στον Βρούτση στη συνάντησή τους
- Stoiximan Super League 1: Το Δ.Σ. αποφάσισε να συζητήσει το ενδεχόμενο να μπει το ημιαυτόματο οφσάιντ για τη σεζόν 2025-2026