Γαλατάσαραϊ, μια... special ομάδα!

Γαλατάσαραϊ

bet365

Οταν οι βασικοί σου επιθετικοί είναι οι Ικάρντι – Οσιμέν, τότε, κάτι... Special χτίζεται στην Πόλη και η Γαλατάσαραϊ «φωνάζει» πως πάει για το Europa League.

Στο Λονδίνο τον περίμεναν, στη Σαουδική Αραβία θα υπέγραφε, στην Κωνσταντινούπολη... προσγειώθηκε και αποθεώθηκε από χιλιάδες Τούρκους οπαδούς. H Γαλατάσαραϊ άφησε γι ακόμα μια φορά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με το στόμα ανοιχτό κι έκανε δικό της τον Βίκτορ Οσιμέν, ένα από τα πιο καυτά ονόματα του μεταγραφικού παζαριού. Σε αυτό το super deal αποτυπώνεται και το ισχυρό προφίλ της «Τσιμ Μπομ», η οποία κατέκτησε πέρσι στο νήμα το πρωτάθλημα Τουρκίας και φέτος φιλοδοξεί να κάνει το κάτι παραπάνω!

Σίγουρα, η συμμετοχή της στη League Phase του Champions League ήταν ο βασικός στόχος, ωστόσο ήρθε η... ανώμαλη προσγείωση από τη Γιούνγκ Μπόις για να της αποδείξει πως δεν είναι άτρωτη! Ποιος είναι ο επόμενος στόχος; «Η κατάκτηση του Europa League είναι ένας στόχος για εμάς. Είμαστε σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Θέλουμε να κερδίσουμε για τη Γαλατασαράι και το τουρκικό ποδόσφαιρο» τόνισε ο κόουτς, Οκάν Μπουρούκ, o οποίος μετά το ντέρμπι κόντρα στη Φενέρ έγινε... Special και ο Ζοσέ Μουρίνιο… Crying One.

Nαι, εντός συνόρων δεν έχει αντίπαλο σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές με κερασάκι στην τούρτα την εύκολη τριάρα κόντρα στη Φενέρ και μάλιστα εκτός έδρας. Είναι τέτοια η υπεροψία της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, που ο Ικάρντι πανηγύριζε στα αποδυτήρια με φανέλα της Γαλατά και το όνομα του Αλί Κοτς, του προέδρου της Φενέρ. Η Γαλατά πετάει στα σύννεφα και πως να μην τον κάνει βλέποντας κανείς το ρόστερ της. Η αφρόκρεμα του τουρκικού ποδοσφαίρου ανήκει στο ρόστερ της και οι Τορέιρα, Μέρτενς, Ζίγιεζ, Ντεμιρμπάι, Γκάμπριελ, Σζαλάι, Ικάρντι, Οσιμέν συνθέτουν μια ισχυρή ομάδα. Tα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα για τη Γαλατάσαραϊ, αφού πέρσι σύμφωνα με το Forbes η αντίπαλος του ΠΑΟΚ ήταν η 16η σε αξία ομάδα στην Ευρώπη!

Αν έχει ένα παράπονο o κόουτς της Γαλατά, είναι πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός πήγε αρκετά πίσω, μιας και ακόμα δεν έχει χρησιμοποιήσει την επιθυμητή ενδεκάδα. «“The Special Coach: Okan Buruk» πόσταρε ο Ικάρντι, με τον κόουτς του να πανηγυρίζει και τον Μουρίνιο να δυσανασχετεί. Η Γαλατάσαραϊ έχασε τον εξαιρετικό Ακτούρκογλου, αλλά η διοίκηση έκανε τα πάντα για να κρατήσει την ομάδα στην κορυφή και τη Φενέρ... 11 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Μπορεί ο Κοτς να φωνάζει για το... παρασκήνιο, ωστόσο η «Τσιμ Μπομ» δείχνει και φέτος πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Θα δούμε δίδυμο στην επίθεση Οσιμέν – Ικάρντι;

Ροτέισον; Πιθανό! Η Γαλατασαράι είναι πιθανό να παρουσιαστεί με ροτέισον, να αρχίσει με τον Μπερκάν ως αριστερό μπακ αντί του Γιάκομπς και τον Γέλερτ στη θέση του Αϊχάν, στους στόπερ.

Συν τοις άλλοις, ο Μπουρούκ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον βασικό του γκολκίπερ Μουσλέρα, ο οποίος τιμωρήθηκε από την UEFA με τρεις αγωνιστικές για την κλωτσιά στη ρεβάνς με τη Γιουνγκ Μπόις. Αντί του πολύπειρου Ουρουγουανού την εστία της ομάδας θα υπερασπιστεί ο Γκιουνάι. Από εκεί και πέρα, ο Τούρκος τεχνικός αναμένεται να κάνει αλλαγές και στη μεσαία γραμμή και να χρησιμοποιήσει τον Κερέμ Ντεμιρμπάι.

Όσον αφορά την επίθεση, δύσκολα θα δούμε από το ξεκίνημα τους ΙκάρντιΟσιμέν, αφού ο πρώτος είναι ανέτοιμος και ανάλογα με την εξέλιξη του ματς θα χρησιμοποιηθεί στο β' μέρος, ενώ δεν αποκλείεται ο Μπατσουαγί να πάρει τη θέση του Οσιμέν. Θυμίζουμε, πως ο Ζίγιεχ είναι τραυματίας και ο Σζαλάι εκτός λίστας.

Sold out στο «καυτό Ali Sami Yen»

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για το «κάστρο» που περικλείει τον οργανισμό Γαλατάσαραϊ. Το «Ali Sami Yen» είναι ξακουστό για τους τρελαμένους οπαδούς του, οι οποίοι κάθε φορά βάζουν στόχο να σπάσουν... ρεκόρ σε decibel. Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που το έχουν περιγράψει ως το πιο θορυβώδες γήπεδο που έχουν αγωνιστεί στην καριέρα τους με μια από τι πιο εντυπωσιακές ατμόσφαιρα.

Από τον Τζέιμι Κάραγχερ μέχρι τον... Πέδρι, η διαχρονική αξία των οπαδών της είναι ακόμα ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον οργανισμό κι έχει αναγκάσει ποδοσφαιριστές από κάθε εποχή να υποκλιθούν. «Σε αυτό το γήπεδο βλέπετε μια πραγματική ατμόσφαιρα» εξηγεί ο Αρντά Τουράν στο «Athletic». «Θα είναι καλύτερο από ο,τιδήποτε έχετε δει στο Ανφιλντ ή στο Ολντ Τράφορντ».

Λόγια που μπορούν να αποδειχθούν προειδοποιητικά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκινάει το ευρωπαϊκό του ταξίδι σε μια από τις πιο δύσκολες και θορυβώδεις έδρες της Ευρώπης, με στόχο όμως ο δικός του κρότος να.... κουφάνει άπαντες στο «Ali Sami Yen».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα