ΠΑΟΚ: Θύελλα τουρκικών αντιδράσεων από media και οπαδούς με αφορμή την Κωνσταντινούπολη!

Newsroom
Γαλατάσαραϊ

bet365

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του στο Europa League απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, τόσο αρκετοί Τούρκοι οπαδοί, όσο και η γνωστή ιστοσελίδα Fanatik «επιτέθηκαν» στον ΠΑΟΚ με αφορμή μια δημοσίευσή του στο Instagram και την Κωνσταντινούπολη.

ΠΑΟΚ και Γαλατάσαραϊ μετρούν αντίστροφα για το μεταξύ τους παιχνίδι στην πρεμιέρα του Europa League (25/09 - 22:00) και το κλίμα δείχνει αρκετά τεταμένο λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο «Αλί Σαμί Γεν». Ο Δικέφαλος του Βορρά μάλιστα δέχθηκε διαδικτυακή επίθεση από Τούρκους οπαδούς στα social media αλλά και τη Νο.1 τουρκική αθλητική ιστοσελίδα «Fanatik».

Αφορμή μια δημοσίευση του συλλόγου στο Instagram με εικόνες από το ταξίδι της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη και τη λεζάντα «Road to Constantinople» ή αλλιώς «Ο δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη». Αυτό που εξόργισε τους Τούρκους ήταν το ότι ο ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην πόλη στα αγγλικά ως «Constantinople» και όχι «Istanbul», όπως θα ήθελαν!

«Σκανδαλώδης δημοσίευση από τον ΠΑΟΚ», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Fanatik! Πολλοί Τούρκοι οπαδοί μάλιστα «βομβάρδισαν» με τη σειρά τους τα σχόλια του post του ΠΑΟΚ με φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ, εικόνες της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί, τουρκικές σημαίες και τη γνωστή φράση «Allah u Ekber», που σημαίνει «Ο Αλάχ είναι μεγάλος».

«Κωνσταντινου... τι; Ζείτε στο 1452; Λέγεται Istanbul!», «Κωνσταντινούπολη μόνο στα όνειρά σας», ήταν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια των Τούρκων οπαδών.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα