Ολυμπιακός: Όταν ο ιδιοκτήτης της Λυών υπερασπιζόταν στην Αγγλία τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Μαρινάκης: «Δεν θέλω να μαθαίνω από τις ήττες μου, γιατί δεν μου αρέσει να χάνω»
Τις καλύτερες σχέσεις διατηρούν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Τζον Τέξτορ, που θα δουν τις ομάδες τους, Ολυμπιακό και Λυών δηλαδή, να «κονταροχτυπιούνται» στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα του στο Europa League και το μεγάλο ματς στην έδρα της Λυών (26/09 - 22:00). Όσο όμως οι δύο ομάδες θα... μάχονται στο χορτάρι, στα επίσημα του «Groupama Stadium» οι δύο «αρχιτέκτονές» τους, εκτός απροόπτου, θα βρίσκονται παρέα. Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» άλλωστε, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι καλεσμένος του Τζον Τέξτορ, του ιδιοκτήτη του γαλλικού συλλόγου. Οι δυο τους διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις και ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος θα επιστρέψει τη φιλοξενία που είχε δεχθεί από τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του στην «OPAP Arena» και τον τελικό του Conference League.

Ο Τζον Τέξτορ αποτελεί σημαντικότατο όνομα στον κόσμο των business του ποδοσφαίρου. Ο 58χρονος έχει πάθος για το άθλημα και βρίσκεται πίσω από μια σειρά πρωτοκλασάτων συλλόγων. Έχει το 100% της ομάδας ανδρών και γυναικών της Λυών, το 100% της βραζιλιάνικης Μποταφόγκο και της βελγικής Μόλενμπεεκ και είναι συνιδιοκτήτης της Κρίσταλ Πάλας της Premier League. Αυτό είναι ένα σημαντικό συνδετικό του στοιχείο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που επίσης δραστηριοποιείται στην Αγγλία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Τέξτορ δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του για όσα έχει καταφέρει ο Μαρινάκης ενώ μάλιστα πριν λίγους μήνες δεν δίστασε να υπερασπιστεί δημόσια τον Έλληνα επιχειρηματία. Ήταν τον Μάρτιο του 2024 όταν η Νότιγχαμ Φόρεστ γνώρισε τιμωρία αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών από την Premier League, λόγω παραβίασης των οικονομικών κανονισμών βιωσιμότητας (PSR) της αγγλικής λίγκας.

Τζον Τέξτορ

Υπήρξε έντονη κριτική για τις μεταγραφές των Ρεντς και τον τρόπο λειτουργίας τους μετά την επιστροφή τους στα σαλόνια, όμως ο Τέξτορ υπερασπίστηκε τον σύλλογο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, εκφράζοντας, με αφορμή την τιμωρία της Φόρεστ, την αντίθετή του άποψη όσον αφορά στους κανονισμούς της Premier League.

«Είναι φανερό πως οι κανονισμοί υπάρχουν ώστε να μην μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί οι σύλλογοι που δεν έχουν τεράστια έσοδα. Δεν έχει σημασία αν είσαι δισεκατομμυριούχος, γιατί δεν μπορείς να ξοδέψεις. Βγάζει νόημα αυτό;», είπε αρχικά ο Τέξτορ που προσέθεσε πως: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αρκετά χρήματα για να επενδύσει στην ομάδα του, αλλά δεν του το επιτρέπουν. Αν ξοδέψει και κάνει αυτό που θέλουν οι οπαδοί, αγοράσει παίκτες, κάποιος πάει και του αφαιρεί βαθμούς... Δεν είναι σωστό. Είναι φοβερός όσον αφορά στο κεφάλαιο που κατέχει και κάποιος του λέει ότι πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες: "Ξέρουμε ότι έχετε τα χρήματα κύριε Μαρινάκη, αλλά ανησυχούμε για εσάς, μην τα ξοδέψετε. Έχετε χασούρα τα τελευταία τρία χρόνια, οπότε απλά θα σας στείλουμε στη δεύτερη εθνική". Αυτό είναι βιωσιμότητα ή συμπεριφορά που δεν επιτρέπει τον ανταγωνισμό;».

Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Αμερικανού ιδιοκτήτη της Λυών, που έπλεξε το εγκώμιο του «συναδέλφου» του στον χώρο των business του ποδοσφαίρου. Και στο «Groupama» θα δει την ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα