Europa League: Όρθια στο «Ολντ Τράφορντ» η Τβέντε, τριάρα και «σεφτές» για τη Λάτσιο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τβέντε

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε αλλά δεν μπόρεσε να «λυγίσει» τη μαχητική Τβέντε, που έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» με τον σημαντικότατο βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Εύκολο βράδυ για τη Λάτσιο που διέλυσε με τριάρα (3-0) την Ντινάμο Κιέβου.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τβέντε 1-1

Ακόμα μια κακή εμφάνιση για τη Γιουνάιτεντ, ακόμα ένα αποτέλεσμα που προβλημάτισε έντονα τους φίλους της ομάδας. Οι «Κόκκινοι» δεν μπόρεσαν να υπερκεράσουν το εμπόδιο της Τβέντε και παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στο Ολντ Τράφορντ, μπαίνοντας έτσι με το... αριστερό στη League Phase του Europa League. Η Μάντσεστερ ήταν καλύτερη, πίεσε και στο 35ο λεπτό ο Έρικσεν με τρομερό σουτ πέτυχε το 1-0. Η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να κλειδώσει τη νίκη και στο 68' ήρθε η ισοφάριση. Τραγική ανασταλτική λειτουργία, λάθος του Έρικσεν και ο Λάμερς πέτυχε το 1-1. Η ομάδα του Τεν Χαγκ θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο, αλλά την κεφαλιά του Μαγκουάιρ έβγαλε εντυπωσιακά ο Ούνερσταλ.

Ντινάμο Κιέβου - Λάτσιο 0-3

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Europa League η Λάτσιο. Δίχως καν να... γκαζώσουν, οι Ρωμαίοι επικράτησαν 3-0 της Ντινάμο Κιέβου στο Αμβούργο και έβαλαν τους τρεις πρώτους βαθμούς στο ευρωπαϊκό τους σακούλι. Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ιταλική ομάδα ο Μπουλαγιέ Ντιά που πέτυχε ντοπιέτα. Μόλις στο 5' ο Σενεγαλέζος πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-0 και περίπου τριάντα λεπτά οι Λατσιάλι «καθάρισαν» το παιχνίδι με διπλό «χτύπημα». Στο 34' ο Μπασίρου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 35' ο Ντιά με φοβερή κεφαλιά του από ασίστ του τελευταίου διαμόρφωσε από νωρίς το τελικό σκορ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι τόσο η Ντινάμο Κιέβου όσο και η Λάτσιο εξαιτίας των αποβολών του Μπραγκάρου (72') και Νόσλιν (82') αντίστοιχα.

Λουντογκόρετς - Σλάβια Πράγας 0-2

Το πρώτο της ευρωπαϊκό τρίποντο πήρε και η Λάτσιο που δεν δυσκολεύτηκε να περάσει με 2-0 από τη Βουλγαρία και την έδρα της Λουντογκόρετς. Βασικός και για 80 λεπτά αγωνίστηκε για τους Τσέχους ο Χρήστος Ζαφείρης. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 37' με ωραίο τελείωμα του Τζούρασεκ και στο 65' ο Τσίτιλ με κεφαλιά τελείωσε τη δουλειά.

Μίντιλαντ - Χόφενχαϊμ 1-1

Το απίθανο τέρμα του Μέρστεντ έσωσε τη Χόφενχαϊμ στη Δανία και της χάρισε τον πρώτο της βαθμό στο Europa League μετά την ισοπαλία (1-1) με τη Μίντιλαντ. Ο Οσόριο με φανταστικό σουτ στο 42' άνοιξε το σκορ αλλά στο 90' ο 18χρονος Μέρστεντ με απίστευτο «αεροπλανικό» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Νις - Σοσιεδάδ 1-1

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Νις και Σοσιεδάδ, με τους Γάλλους να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Οι Ισπανοί μπήκαν καλύτερα στο ματς, έλεγξαν τον ρυθμό και στο 18' βρήκαν δίχτυα με τον Μπαρενετσέα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι στην τελευταία φάση του α' μέρους ισοφάρισαν σε 1-1 με ιδανικό τελείωμα του Ροσάριο. Στο 54' η Νις βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ρεμίρο με υπέροχη επέμβαση νίκησε από την άσπρη βούλα τον Γκεσάν.

Άντερλεχτ - Φερεντσβάρος 2-1

Με το δεξί στη διοργάνωση η Άντερλεχτ, η οποία επικράτησε 2-1 της Φερεντσβάρος. Κάκιστο το α' μέρος, με ελάχιστες φάσεις, τους Βέλγους να έχουν τον έλεγχο, όχι όμως και τον τρόπο να σκοράρουν. Η λύτρωση ήρθε στο 60', αφού από το... πουθενά ο Βερσάερεν με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Στο 66' ο Ντόλμπεργκ «κλείδωσε» τη νίκη, αφού με πέναλτι πέτυχε το 2-0. Η αποβολή του Ανγκούλο στο 81' έδωσε την ευκαιρία στους Ούγγρους να μπουν στο παιχνίδι. Μάλιστα, στο 86' ο Τραορέ πέτυχε το 2-1. Η Φερεντσβάρος πίεσε, αλλά χωρίς να πάρει κάτι περισσότερο.

Europa League: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα