Ολυμπιακός: Από το Groupama Stadium ξεκίνησε ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι (vids)

Ολυμπιακός: Από το Groupama Stadium ξεκίνησε ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι (vids)

Γιώργος Ντυμένος
kostoulas_eurokinisi.jpg

bet365

O Χαράλαμπος Κωστούλας ντεμπουτάρισε στα Κύπελλα Ευρώπης κόντρα στη Λυών και με το «καλημέρα» ο 17χρονος επιθετικός του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές συστάσεις που τον ακολουθούν.

Με το… αριστερό ξεκίνησε επί χάρτου ο Ολυμπιακός τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις καθώς έχασε 2-0 στη Γαλλία από τη Λυών, σε αγώνα για την πρεμιέρα της League Phase του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες τους αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν απέναντι σε μία ομάδα με αρκετούς παίκτες παγκόσμιας κλάσης και σε καμία των περιπτώσεων η ήττα δεν συνεπάγεται «καταστροφή» ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές.

Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα ισχύει το «Ουδέν κακόν αμιγές καλού», αφού οι Πειραιώτες επέστρεψαν στη βάση τους έχοντας ως «προίκα» το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Χαράλαμπου Κωστούλα.

Ο 17χρονος επιθετικός μετά την πρώτη του συμμετοχή στη Stoiximan Super League… άνοιξε λογαριασμό και στις διοργανώσεις της UEFA και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αυτόματα δύναται να ειπωθεί πως επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές συστάσεις που τον συνοδεύουν.

Ηδη άλλωστε από την περσινή ξέφρενη πορεία των «ερυθρολεύκων» στο Youth League όπου έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου και το κοντέρ του «έγραψε» εννέα γκολ και πέντε ασίστ, αποτυπώθηκε ανάγλυφα πως δικαίως συμπεριλαμβάνεται στην «Generation X» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βέβαια τώρα καλείται να ανταπεξέλθει σε εντελώς άλλο επίπεδο και περιβάλλον, πιο διαφορετικό και απαιτητικό, ωστόσο ο νεαρός στράικερ … μας δήλωσε με το «καλημέρα» πως το «έχει».

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον πέρασε στον αγώνα στο 60’ και σε ένα χρονικό σημείο που η αναμέτρηση δεν είχε σκορ , άρα η μπάλα «έκαιγε» και πρόκειται για εύρημα που αποτυπώνει ότι ο προπονητής του πιστεύει σε εκείνον.

Αμέσως βρέθηκε στο πλευρό του Αγιούμπ Ελ Καμπί καθώς το club έπαιζε με δύο φορ και αυτόματα… η ιστορία ξεκίνησε να γράφει. Ο πιτσιρικάς όχι μόνο δεν «φοβήθηκε» αλλά απέδειξε πως διαθέτει αυτό που αποκαλείται ευρέως ως «σωστό και απαιτούμενο ποδοσφαιρικό θράσος».

Το γκολ που «έψαξε» στο 70’ με «ανάποδο ψαλίδι» σε μία φάση που η μπάλα δεν κατέληξε για λίγα εκατοστά στα δίχτυα είναι η πλέον τρανή απόδειξη ότι δεν τον τρομάζει κάτι. Ο αντίπαλος, το χρονικό σημείο ή το διακύβευμα του αγώνα και η εκάστοτε σημασία του.

Πήρε πρωτοβουλίες και δεν είναι τυχαίο πως τα δύο από τα επτά συνολικά φάουλ που υπέπεσαν οι γηπεδούχοι έγιναν πάνω του καθώς δεν «κρύφθηκε», ενώ την ίδια στιγμή απώλεσε μόνο δύο μπάλες, εκ των οποίων στη μία θέλησε να παίξει άμεσα και γρήγορα στον κενό χώρο για τον Μαροκινό παρτενέρ του, αφού ορισμένες φορές γύρισε πίσω και επεδίωξε να οργανώσει.

Η πρώτη εκτός συνόρων «γεύση» του Κωστούλα αφήνει πάρα πολλές υποσχέσεις και με γνώμονα πως βρίσκεται σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός που του παρέχει ότι χρειάζεται και παράλληλα ο προπονητής του δείχνει πως τον υπολογίζει παρά το (πολύ) νεαρό της ηλικίας του, αποτελούν για εκείνον τα εχέγγυα ώστε να φτάσει ψηλά.

Ακόμη και εύλογα έχει πολλά να μάθει, όμως το ταλέντο υπάρχει στον υπερθετικό βαθμό, όπως και η όρεξη για δουλειά που τον χαρακτηρίζει.

Υπό αυτές τις συνθήκες όλα συνηγορούν πως σε μερικά χρόνια θα λέμε ότι το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2024 ξεκίνησε στο Groupama Stadium ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Η νύχτα της Λυών αποτέλεσε την αφετηρία…

Ο Κωστούλας στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο

Λεπτά: 36’
Τελικές: 1
Πάσες: 7/9
Ποσοστό επιτυχίας: 78%
Φάουλ υπέρ: 2

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα