ΠΑΟΚ: Ο «οικοδεσπότης» Ζίβκοβιτς (vids)

ΠΑΟΚ: Ο «οικοδεσπότης» Ζίβκοβιτς (vids)

Γιώργος Ντυμένος
xzcx

bet365

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει απόψε στην Τούμπα για τις εκτός συνόρων υποχρεώσεις του και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει αρκετές φορές «υπογράψει» πολλές ευρωπαϊκές επιτυχίες του στη Θεσσαλονίκη.

Ωρα Ευρώπης απόψε (3/10) για τον ΠΑΟΚ, καθώς θα υποδεχθεί τη Στεάουα Βουκουρεστίου για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League και θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη στο τουρνουά.

Ο Δικέφαλος στην πρεμιέρα της διοργάνωσης έδειξε τα… δόντια του παρά την ήττα (3-1) της Κωνσταντινούπολης από τη Γαλατά καθώς θα μπορούσε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ ας μην ξεχνάμε πως στην προκειμένη περίπτωση υπολογίζεται στα υπέρ του και η «δύναμη» της έδρας.

Εκεί δε πολλάκις αλλά όχι μόνο έχει λάμψει το άστρο του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενός παίκτη που φυσικά δεν χρειάζεται συστάσεις.

Ο διεθνής Σέρβος μεσοεπιθετικός λογίζεται και δικαίως στις «κολώνες» του club, είναι από τους ποιοτικότερους παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα και ουκ ολίγες φορές σήκωσε την Τούμπα… στο πόδι.

Ο αγώνας που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες θα είναι ο 25ος του ευρωπαϊκός στη Θεσσαλονίκη και στους περισσότερους από τους άλλους 24 - σε προκριματικά, επίπεδο ομίλων και νοκ άουτ - ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας και «υπέγραψε» ορισμένες μεγάλες της εκτός των συνόρων επιτυχίες.

Ως ένα παιχνίδι της μοίρας δε ντεμπουτάρισε με τον ΠΑΟΚ στις διοργανώσεις της UEFA στις 15 Σεπτεμβρίου του 2020 όταν ο σύλλογος φιλοξένησε την Μπενφίκα που έπαιζε μέχρι πρότινος για τα προκριματικά του Champions League και ήταν εκ των σκόρερ του στο 2-1 που νίκησε. Το πεπρωμένο που λέμε…

Μεταγενέστερα και μεταξύ άλλων βρήκε δις στόχο στο 4-1 επί της Αϊντχόβεν όπου μάλιστα «έφτιαξε» και το 1-1 του Στέφαν Σβαμπ, ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 2-1 επί της Μίντιλαντ όπου ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε τη σειρά και πήρε στα πέναλτι το «εισιτήριο» για τους «16» του Conference League της σεζόν 2021/22 όπου και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, ενώ πέρσι κούνησε δύο φορές πλεκτό στο 3-0 κόντρα στη Χάιντουκ και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε τις «βάσεις» για το εκκωφαντικό 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Στο... πεπραγμένα του πιστώνεται επίσημα και πως διαμόρφωσε το εκκωφαντικό 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε εκείνη τη «μαγική» βραδιά της 14ης Μαρτίου, όμως αν θυμηθεί κάποιος το συγκεκριμένο βράδυ ήταν ο παίκτης που με μία πανέμορφη εκτέλεση στατικού «έχτισε» το 1-0 του Ράχμαν Μπάμπα και έβαλε τις βάσεις για να «γυρίσει» το 2-0 του Maksimir.

Ευρύτερα ελέω της ποιότητάς του «ταϊζει» τους συμπαίκτες του και «παράγει» φάσεις με τη μπάλα «ζωντανή» και μη (π.χ. το δοκάρι του Κωνσταντινού Κουλιεράκη στο προαναφερθέν παιχνίδι με τους Κροάτες).

Αθροιστικά στα 24 αυτά παιχνίδια όλων των επιπέδων ο 28χρονος έχει σημειώσει 11 τέρματα και παράλληλα «έφτιαξε» ακόμη τρία, κάτι που σημαίνει πως είναι άμεσα μέσα σε 14 «ασπρόμαυρα» γκολ.

Πλέον πάει για… μίνιμουμ 15 και βλέπουμε…

Για την ιστορία και ως τρόπο τινά «συμπλήρωμα» και στις αντίστοιχες εξόδους της ομάδας έχει αφήσει το «στίγμα» του, όπως για παράδειγμα στα περσινά ματς σε Εδιμβούργο και Φρανκφούρτη όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 των Χαρτς και Αϊντραχτ αντίστοιχα, όμως σαν «οικοδεσπότης» παρουσιάζεται ιδιαίτερα... αφιλόξενος για τον οποιοδήποτε αντίπαλο του club.

DASA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα