Ολυμπιακός: Ο «κρυφός άσος» που λέγεται Ροντινέι (vids)

Ολυμπιακός: Ο «κρυφός άσος» που λέγεται Ροντινέι (vids)

Γιώργος Ντυμένος
FADSA

bet365

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ την Μπράγκα και ο Ροντινέι αναμένεται να πάρει πολλές πρωτοβουλίες, όπως πολλάκις έχει πράξει σε άλλες ευρωπαϊκές βραδιές των «ερυθρολεύκων». Η εξαιρετική συνεργασία του Βραζιλιάνου μπακ με τον Αγιούμπ Ελ Καμπί.

Σε ρυθμούς League Phase του Europa League επανέρχεται πλέον ο Ολυμπιακός, που μετά τη νίκη του Ατρόμητου στρέφει την προσοχή του στις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις του.

Οπου ναι μεν στην πρεμιέρα του τουρνουά γνώρισε την ήττα (2-0) στη Γαλλία από τη Λυών, όμως στάθηκε πάρα πολύ καλά και θα μπορούσε να επιστρέψει με ένα θετικό αποτέλεσμα στις αποσκευές του.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν το βράδυ (22:00) την Μπράγκα, καλούνται να… ανοίξουν λογαριασμό και ο Ροντινέι θα αποτελέσει εκ νέου ένα από τα βασικά τους «ατού».

Ο Βραζιλιάνος μπακ ξεχώρισε αμέσως μόλις ήρθε στα μέρη μας για λογαριασμό τους (σ.σ. τον Γενάρη του 2023) και την ίδια παρουσιάζεται συνεχώς όλο και καλύτερος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα μέσα του περασμένου μήνα ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του με το club, όπου το προηγούμενο έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά η νέα συμφωνία των δύο πλευρών έχει διάρκεια ως εκείνο του 2027.

Εκ των κορυφαίων ακραίων οπισθοφυλάκων που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας, ελέω των δημιουργικών του ικανοτήτων αποτελεί ουσιαστικά τον «κρυφό άσο στο μανίκι» του εκάστοτε προπονητή του.

Σε μερικές ώρες θα παίξει για 20η φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό και πέρσι συμπεριλήφθηκε - δικαίως - στους μεγάλους πρωταγωνιστές της ξέφρενης πορείας του μέχρι την κατάκτηση του Conference League.

Ο μέχρι στιγμής «ευρωπαϊκός» του απολογισμός είναι ένα γκολ και τρεις ασίστ που μάλιστα όλες είναι στον Αγιούμ Ελ Καμπί, κάτι που αποτυπώνει ανάγλυφα πως είναι σε θέση να «ταΐσει» κατάλληλα των κορυφαίο «μπομπέρ» της ομάδας.

Από τα δικά του πόδια ο Μαροκινός στράικερ βρήκε δίχτυα κόντρα σε Φράιμπουργκ, Μπάτσκα Τόπολα και Φερεντσβάρος, με την τελευταία φάση να αποδυκνείεται εκ των υστέρων ως «κλειδί» για την περσινή εκτός των συνόρων παρουσία των «ερυθρολεύκων».

Εκείνο το τέρμα του 83’ που χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη επί των Ούγγρων με 1-0 στο Φάληρο για τα Play Off του Conference, «ξεκλείδωσε» την πρόκρισή του στην επόμενη φάση και τα όσα επακολούθησαν.

Την ίδια στιγμή η οξυδέρκεια που τον διακρίνει σε συνάρτηση φυσικά με τις ικανότητές του δημιουργούν και άλλες «καθαρές» φάσεις για λογαριασμό των συμπαικτών του, όπως για παράδειγμα εκείνη του 88’ στην ήττα 3-2 από τη Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης», όταν και έβγαλε τον Στέφαν Γιόβετιτς σε θέση βολής όμως ο Μαυροβούνιος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Βέβαια… εκμεταλλεύεται το «γλυκό» του δεξί και για να «εκτελεί», κάτι που έπραξε στο 2-1 επί της Γουέστ Χαμ όπου η σέντρα-σουτ του πήρε περίεργα φάλτσα, ξεγέλασε τον πορτιέρε Φρανσίς Αρεόλα και κατέληξε στα δίχτυα του.

Ευρύτερα «εμπιστεύεται» τα πόδια του και αν βρει κενό χώρο θα συγκλίνει από τα άκρα και θα σουτάρει, κάτι που έκανε (και) στο πρόσφατο παιχνίδι του «Groupama Stadium», όμως ο γκολκίπερ Λούκας Περί του είπε «όχι».

Αν εκεί γίνονταν το 0-1, η ιστορία του Λυών ίσως και να «γραφόνταν» διαφορετικά…Στο ίδιο ματς μάλιστα και σε ένα χρονικό σημείο που επίσης δεν είχαμε σκορ έψαξε ωραία τον Ελ Καμπί - ποιον άλλον; - όμως ο 31χρονος για εκατοστά δεν κατάφερε να κάνει την κοντινή προβολή.

Πάντως στην μπάλα - δυστυχώς ή ευτυχώς - ότι… γράφει δεν ξεγράφει και η ουσία είναι άλλη.

Ο Ροντινέι αναμένεται να πάρει και απόψε πολλές πρωτοβουλίες, θα πλαγιοκοπήσει, θα δημιουργήσει και με εκείνον σε καλό φεγγάρι, ο Ολυμπιακός θα εκτοξεύσει τις πιθανότητές του ώστε να φτάσει στην επικράτηση.

Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν «σημαίνουν» πως παραμελεί τα ανασταλτικά του καθήκοντα, αφού και στα «μετόπισθεν» βοηθά τα μέγιστα.

Μέσω της πλατφόρμας Wyscout προκύπτουν ορισμένα εντυπωσιακά σχετικά ευρήματα, αφού π.χ. στο 1-0 επί της Γκενκ το «κοντέρ» του... έγραψε 10/12 κερδισμένες «αμυντικές μονομαχίες», στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» με τη Φερεντσβάρος 9/10 και στον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης όπου οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν στα πέναλτι στη Φενέρμπαχτσε είχε 12/16.

Ωστόσο καλώς ή κακώς η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και ένας πολυσύνθετος μπακ όπως εκείνος λογίζεται ως «ευτυχία» για κάθε κόουτς.

Ο Ροντινέι στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό

Αγώνες: 19
Γκολ: 1
Ασίστ: 3

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα