Ολυμπιακός - Μπράγκα 3-0: Επιβλητικός ως ευρω-τροπαιούχος! (Vids)

bet365

Με γκολ των Ελ Καμπί (45', 59') και Εσε (53'), o ανώτερος και θεαματικός Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την άχρωμη Μπράγκα στο ενθουσιώδες «Γ. Καραϊσκάκης», κερδίζοντας τους πρώτους πόντους του στο... καινούριο Europa League.

Τι βραδιά. Τι... μαγική ερυθρόλευκη βραδιά!!! Ο Ολυμπιακός παίζοντας μπροστά στον κόσμο του στο φαληρικό γήπεδο που είχε ένα φοβερό κορεό για τον τίτλο του Conference πριν τη σέντρα έβαλε 3 γκολ μέσα σε 59 λεπτά κάνοντας αγωνιστικό show απέναντι στη Μπράγκα.

Το τελικό 3-0 αποτέλεσε την πρώτη του φετινή νίκη στην Ευρώπη και το League Phase του Europa. Ένα ευρύ σκορ και γενικά ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα σε αυτήν τη χρονική περίοδο.

Ολυμπιακός - Μπράγκα: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Μεντιλίμπαρ σε σχέση με τους Πειραιώτες γύρισε στην 4άδα τη διάταξη έχοντας τον Τζολάκη στο τέρμα και τους Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγα στην άμυνα.

Οι Εσε και Μουζακίτης ήταν στον άξονα, ο Τσικίνιο πήγε ξανά σε ρόλο δεκαριού και οι Ροντινέι - Ζέλσον στα άκρα με τον Ελ Καμπί στην κορυφή.

Ο Καρβαλιάλ από την άλλη είχε το σύνολό του σε 4-3-3 με τον Ματέους κάτω από τα δοκάρια και πίσω τους Μαρτίν, Αρεϊ-Μπι, Νιακατέ και Ζοάο Φερέιρα (από αριστερά προς τα δεξιά). Οι Μπρούμα, Αντρέ Όρτα και Βίτορ Καρβάλιο ήταν στην τριάδα του άξονα και οι Ρικάρντο Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντεζ, Γκάμπρι Μαρτίνεζ στην τριάδα της επίθεσης.

Ο Ελ Καμπί όταν βρέθηκε σε θέση βολής... τιμώρησε τους Πορτογάλους

Ο Ολυμπιακός μπήκε από νωρίς στο ματς με διάθεση να βρει γκολ και δεν πτοήθηκε από το ακυρωθέν τέρμα του Ελ Καμπί για οφσάιντ μετά την πάσα του Ζέλσον (που αυτός χρεώθηκε το οφσάιντ) στο ξεκίνημα του πρώτου 45λεπτου. Όσο περνούσε ο χρόνος οι Πειραιώτες ασκούσαν πίεση αλλά δέχθηκαν και φάσεις όπως το τετ α τετ του Μαρτίνεζ που έβγαλε εξαιρετικά Τζολάκης λίγο πριν το 22ο λεπτό.

Στο 25' ο γκολκίπερ των Πορτογάλων έβγαλε πολύ δύσκολα το σουτ του Ροντινέι. Στο 31' είχε ένα καλό σουτ και ο Εσε. Λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου ο Τζολάκης είχε φοβερή απόκρουση έπειτα από κόρνερ των φιλοξενούμενων κρατώντας το μηδέν (σε σουτ του Καρβάλιο).

Στο 45ο λεπτό ο Ελ Καμπί θα έδινε τη λύση για το 1-0 (για το 5ο φετινό του γκολ) μετά από μπαλιά του Ζέλσον σε φάση που ο Αντρέ Ορτα, ο άλλοτε Ερυθρόλευκος, έκανε στραβοκλωτσιά δίνοντας ύψος στη μπάλα για να καταλήξει αυτή στον Ζέλσον και να τη 'σπάσει' τον διεθνή στράικερ για το 1-0, σκορ με το οποίο έκλεισε και το πρώτο 45λεπτο.

Το 2-0 ο Εσε και στο... πόδι όλο το γήπεδο και μετά το 3-0 ο Ελ Καμπί για το απόλυτο... πάρτι!!!

Στο 2ο μέρος ο Ολυμπιακός επιχείρησε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Έχοντας ξανά καλό πρέσινγκ και μένοντας ψηλά. Σε μία από αυτές τις φάσεις ο Ροντινέι έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε τον αντίπαλό του και η μπάλα έφτασε στον Εσε που με σκαστό σουτ έκανε το 2-0 στο 53'. Αμέσως μετά ο Τσικίνιο έχασε μετά μεγάλη φάση με σου του λίγο έξω.

Η αλλαγή του Τσικίνιο με τον Γουίλιαν δεν πτόησε τους Πειραιώτες που πέτυχαν και 3ο γκολ στο 59'. Ο Γουίλιαν με τον Ροντινέι έμειναν ψηλά, ο Βραζιλιάνος έδωσε στον 'Ρόντι' και αυτός γύρισε τη μπάλα στον Ελ Καμπί για κάνει από κοντά το 3-0.

Η Μπράγκα έψαξε στη συνέχεια την αντίδραση και είχε τη φάση του Μπρούμα τον οποίο όμως σταμάτησε ο Τζολάκης για να διώξει στην ίδια φάση τη μπάλα - πριν περάσει τη γραμμή - σε κόρνερ ο Κάρμο.

Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα και ενώ οι Ερυθρόλευκοι είχαν... κλειδώσει τον αγώνα από το 60' και έπειτα. Ήταν αυτή εμφάνιση μία εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού με τον Μεντιλίμπαρ στην Ευρώπη. Αν και πιέστηκε από την αντίπαλό του, είχε φάσεις, έβαλε 3 γκολ, ήταν πειστικός, πιεστικός και είχε και πολύ καλό αγωνιστικό σχέδιο.

MVP: Ποιός άλλος; Ο Ελ Καμπί. Έφτασε τα 6 φετινά του γκολ κα σκόραρε δις στον αγώνα με τους Ίβηρες. Ένας killer με τα όλα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Ροντινέι, Ζέλσον, Εσε και ο πιτσρικάς Μουζακίτης. Όπως επίσης και ο Τζολάκης. Ο Ροντινέι είχε συμβολή σε 2 από τις 3 φάσεις των τερμάτων της ομάδας του. Πολύ σοβαρή εμφάνιση του 17χρονου και μεγάλη προσπάθεια του Αργεντίνου που χρίστηκε και αυτός σκόρερ. Κινητικότατος και θετικός ο Ζέλσον που έφτιαξε τη φάση του 1-0. Ο δε Τζολάκης όταν χρειάστηκε έκανε σπουδαίες αποκρούσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αντρέ Ορτα κυρίως. Όχι για τη συνολική του εικόνα αλλά για το σημαντικό του λάθος που απέφερε τη φάση του 1-0 για τον Ολυπιακό.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Αντρέ Ορτα στο τέλος του πρώτου 45λεπτου. Άθελά του προφανώς ο Πορτογάλος αντί να 'γεμίσει' μπροστά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ζέλσον για τη φάση του 1-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κάπου πήγε λίγο να τα... χαλάσει με φάουλ και κάρτες η διαιτησία αλλά δεν έχει το φοβερό λάθος. Οι 2 ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι χωρίς να δοθεί καμία εκ των 2 παραβάσεων.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη αλλά κατάφερε με το σοβαρό του αγωνιστικό σχέδιο να μετατρέψει τη βραδιά σε ένα μεγάλο... πάρτι. Βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στο 59ο λεπτό, ενδεικτικό της εμφάνισής του. Ήταν μία πολύ καλή και γεμάτη αγωνιστική παρουσία και ένα επιβλητικό σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος (73' Ντόι), Κάρμο (81' Πιρόλα), Ορτέγα, Εσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58' λ.τρ. Γουίλιαν), Ροντινέι (81' Μασούρας), Ζέλσον (73' Ολιβέιρα) και Ελ Καμπί

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Μαρτίν (68' Ρότζερ Φερνάντες), Αρεϊ-Μπι, Νιακατέ, Ζοάο Φερέιρα, Μπρούμα, Αντρέ Όρτα (68' Γκόμεζ), Βίτορ Καρβάλιο (46' Ζαν Γκόρμπι), Ρικάρντο Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντεζ (68'Ελ Ουαζάνι) και Γκάμπρι Μαρτίνεζ (46' Γκάρμπι)

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα