Europa League: Απόδραση για Τότεναμ, τεσσάρα για τη Λάτσιο του Μανδά, μεγάλη γκέλα η Γαλατά

Newsroom
Τότεναμ

bet365

Δύσκολη νίκη για την Τότεναμ, η οποία πήρε το διπλό στην Ουγγαρία επί της Φερεντσβάρος (1-2) για το 2/2. Τεσσάρα η Λάτσιο με βασικό Μανδά, αναπάντεχη γκέλα για τη Γαλατάσαραϊ στη Λετονία.

Σλάβια Πράγας - Άγιαξ 1-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς της Σλάβια με τον Άγιαξ στην Πράγα, με τον Ζαφείρη να μπαίνει αλλαγή στο 74' για τους Τσέχους. Ο Αίαντας μπήκε πιο δυνατά, κέρδισε πέναλτι και στο 18ο λεπτό ο Φαν ντεν Μπούμεν πέτυχε το 1-0. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 67' με τον Τσόρι έπειτα από ασίστ του Τζούρασεκ. Ο Αγιαξ έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 75' λόγω αποβολής του Μπαας, χωρίς όμως να μπορεί η Σλάβια να πάρει κάτι περισσότερο.


Ρίγα - Γαλατάσαραϊ 2-2

Σούπερ γκέλα για τους Τούρκους στη 2η στροφή, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στη Λετονία. Χωρίς τον Οσιμέν στη σύνθεσή τους, αλλά με τον Ικάρντι, μπήκαν πιο δυνατά και στο 12ο λεπτό προηγήθηκαν με τον Μέρτενς. Στο 38' ο Ακγκούν πέτυχε το 2-0. Τα λάθη στην άμυνα της Γαλατά εκμεταλλεύθηκε η Ρίγα, μείωσε με τον Ικαούνιεκς στο 40' και ισοφάρισε με τον Οντισάρια στο 54'.

Καραμπάκ - Μάλμε 1-2

Σημαντικό διπλό για τη Μάλμε στο Αζερμπαϊτζάν, αφού επικράτησε 2-1 της Καραμπάκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ζουνίνιο στο 15', αλλά η Μάλμε με κορυφαίο τον Μποτέιμ έκανε την ανατροπή. Ο Νορβηγός με δυο γκολ στο 19' και στο 47' διαμόρφωσε το 2-1, χαρίζοντας έτσι το πρώτο τρίποντο στη φετινή διοργάνωση.

Λάτσιο - Νις 4-1

Μετά την τριάρα επί της Ντιναμό Κιέβου, η Λάτσιο καθάρισε με 4-1 τη Νις στο Ολίμπικο για τη 2η αγωνιστική του Europa League. Με τον Μανδά βασικό οι Λατσιάλι έκαναν... πάρτι και βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Ασφυκτική πίεση με το... καλησπέρα και στο 20′ με τρομερό σουτ του Πέδρο με το αριστερό άνοιξαν το σκορ. Η ομάδα του Μάρκο Μπαρόνι στο 35′ το διεύρυνε το σκορ με το πολύ ωραίο πλασέ του Καστεγιάνος στο τετ α τετ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντιδράσουν πριν το τέλος του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 41′, όταν ο Μπογκά βγήκε απέναντι από τον Μανδά και μείωσε σε 2-1. Η Λάτσιο μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53′ έκανε το 3-1 με το δεύτερο γκολ του Καστεγιάνος. Η γηπεδούχος ομάδα σφράγισε το τρίποντο στο 67′, όταν ο Τζακάνι με πέναλτι, μετά το μαρκάρισμα του Μπούλκα στον Καστεγιάνος, διαμόρφωσε το 4-1.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μίντιλαντ 0-2

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ταξίδεψε για το Βελιγράδι, όπου δίνει τα ματς της ως τυπικά γηπεδούχος, με απουσίες και το μυαλό στα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ. Η Μίντιλαντ εκμεταλλεύτηκε την κακή ψυχολογία της και, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας κόντρα στην Χόφενχαϊμ, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, χάρη στα γκολ των Φρανκουλίνο (39’) και Έντουαρντ Τσιλούφια (90’).

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Άντερλεχτ 1-2

Νίκη που μπορεί σε βάθος χρόνου να της δώσει την πρόκριση σημείωσε στο Σαν Σεμπαστιάν η Άντερλεχτ. Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ πολύ νωρίς (5’ Πάμπλο Μαρίν), οι Μοβ βρήκαν το σθένος για να το ανατρέψουν με Λουίς Βάσκες (28’) και Τεό Λεονί (39’) και να κάνουν το «2 στα 2». Οι Βάσκοι, εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ, πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, αλλά δεν την βρήκαν και αγνοούν τη νίκη μετά από δύο αγωνιστικές.

Φερεντσβάρος – Τότεναμ 1-2

Χωρίς να βγάλει μάτια με την απόδοσή της, η Τότεναμ… απέδρασε από την Βουδαπέστη εις βάρος της Φερεντσβάρος και έκανε το «2 στα 2». Κόντρα στην ροή του αγώνα και αφού είχε ακυρωθεί σωστά γκολ των γηπεδούχων για οφσάιντ του Μπαρνάμπας Βάργκα, ο Πάπε Μάταρ Σαρ πέτυχε το γκολ (23’) που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου, η οποία «καθάρισε» το ματς στο 86’ με τον Μπρέναν Τζόνσον, προτού μειώσει απλά στο 90’ ο Βάργκα για μια εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ.

Χόφενχαϊμ – Ντιναμό Κιέβου 2-0

Στο όγδοο φετινό της παιχνίδι, η Χόφενχαϊμ κατάφερε για πρώτη φορά να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Και, από την στιγμή που δεν δέχθηκε γκολ, το έργο της κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου απλοποιήθηκε, αφού στην επίθεση η γερμανική ομάδα πάντα έχει τον… τρόπο της. Ο Άνταμ Χλόζεκ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού σημείωσε και τα δύο γκολ (22’, 60’).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα