Europa League: Λύτρωση στο τέλος για τη Γιουνάιτεντ, τεσσάρα η Λυών, ήττα για Ρόμα!

Newsroom
ερικσεν - Γιουνάιτεντ

bet365

Η Γιουνάιτεντ έσωσε στο τέλος τον βαθμό κόντρα στην Πόρτο (3-3) με γκολ του Μαγκουάιρ! Νίκες για Αθλέτικ, Λυών και Άιντραχτ, σοκ για τη Ρόμα στη Σουηδία.

Πόρτο - Μαν. Γιουνάιτεντ 3-3

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατώτερη των περιστάσεων δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Πόρτο, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ με δυο τέρματα. Βέβαια, μάλλον χαρούμενη είναι με τον βαθμό, αφού με δέκα παίκτες κατάφερε να ισοφαρίσει 3-3 εκτός έδρας. Μόλις στο έβδομο λεπτό ο Μάρκους Ράσφορντ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 20' ο Ράσμους Χόιλουντ από ασίστ του πρώτου πέτυχε το 2-0. Ωστόσο, η Πόρτο εκμεταλλεύθηκε τα αμυντικά κενά κι έκανε την ολική ανατροπή. Ο Πέπε μείωσε στο 27' και ο Σάμου Ομοροντιόν πέτυχε το 2-2 στο 34. Ο ίδιος παίκτης στο 50' σημείωσε το 3-2, ενώ στο 81' το έργο των «Δράκων» φάνηκε να γίνεται πιο εύκολο, μιας και αποβλήθηκε ο Μπρούνο Φερνάντες. Η Γιουνάιτεντ, όμως, πίεσε και στις καθυστερήσεις ο... Χάρι Μαγκουάιρ διαμόρφωσε το 3-3!

Βικτόρια Πλζεν - Λουντογκόρετς 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς της Βικτόρια Πλζεν με τη Λουντογκόρετς στην Τσεχία. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγάλη ευκαιρία στο 52', με το πέναλτι του Γιακούμπ Πιοτρόφσκι που μπλόκαρε ο Μάρτιν Γιέντιτσκα. Ηταν η δεύτερη ισοπαλία για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ, ενώ οι Βούλγαροι πήραν τον πρώτο τους βαθμό.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Άλκμααρ 2-0

Ζορίστηκε για να διασπάσει την ολλανδική άμυνα αλλά, όταν Νίκο και Ινιάκι Γουίλιαμς συνδυάστηκαν, όλα έγιναν πιο εύκολα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το γκολ του μεγάλου αδελφού των Γουίλιαμς (72’)… ξεκλείδωσε το ματς και ο Οϊάν Σανθέτ (86’), ύστερα από νέα ασίστ του Νίκο, «κλείδωσε» την πρώτη νίκη για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μπεσίκτας – Άιντραχτ 1-3

Στην πρεμιέρα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης προηγήθηκε 3-1, αλλά εν τέλει έμεινε στο 3-3 με την Βικτόρια Πλζεν. Στην Κωνσταντινούπολη οι Αετοί δεν είχαν όρεξη για… πλάκες και πήραν την πρώτη τους νίκη χάρη σε γκολ των Ομάρ Μαρμούς (19’ πέν.), Ερίκ Εμπιμπέ (22’) και Άνσγκαρ Κνάουφ (82’). Απογοητευτική, όπως και στην πρεμιέρα με την συντριβή 4-0 από τον Άγιαξ, η Μπεσίκτας, η οποία έχασε πέναλτι με τον Τσίρο Ιμόμπιλε (27’) και απλώς μείωσε στο φινάλε (90’+3’) με τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Αρτούρ Μαζουακού.

Ουνιόν Σεν Ζιλουάς – Μπόντο Γκλιμτ 0-0

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάς κυριάρχησε, είχε 13 τελικές έναντι μόλις τριών της Μπόντο Γκλιμτ, αλλά η νορβηγική άμυνα άντεξε στην βελγική πίεση μέχρι το τέλος. Πρώτος βαθμός για τους γηπεδούχους, μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Φενέρμπαχτσε, τέσσερις βαθμούς στο σακούλι για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι νίκησαν την Πόρτο στο πρώτο τους παιχνίδι.

Τβέντε – Φενέρμπαχτσε 1-1

Σκληρό καρύδι η Τβέντε. Μετά το ισόπαλο 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», η εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού πάλεψε μέχρι τέλους για τη νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, προηγήθηκε με τον Μίσελ Φλαπ (29’), αλλά η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κατάφερε να αποφύγει την ήττα με τον Ντούσαν Τάντιτς (71’).

Ρέιντζερς - Λυών 1-4

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στον Ολυμπιακό, η Λυών κατάπιε με 4-1 τη Ρέινζτερς στη Σκωτία κι έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Μόλις στο 10΄ο Φοφανά άνοιξε το σκορ για τους Λιονέ, αν και τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Λόρενς. Παρόλα αυτά η συνέχεια ήταν σκέτος καταιγισμός της Λυών. Στο 19΄και στο 45΄ο Λακαζέτ χτύπησε δυο φορές από ισάριθμες ασίστ του Φοφανά για να χαρίσει σκορ ασφαλείας στη Λυών, η οποία μετέτρεψε τη νίκη σε θρίαμβο στο 55΄με το δεύτερο γκολ του Φοφανά.

Έλφσμποργκ - Ρόμα 1-0

Η Ρόμα υπέστη ήττα-σοκ από την Έλφσμποργκ στη Σουηδία (1-0), μένοντας για 2η αγωνιστική χωρίς νίκη στο Europa League, μετά το 1-1 της πρεμιέρας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η Έλφσμποργκ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 44' με τον Μπαϊντού να ευστοχεί από την άσπρη «βούλα». Παρά τις ευκαιρίες του Πελεγκρίνι στο δεύτερο μέρος, η Ρόμα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και το 1-0 των Σουηδών έμεινε μέχρι το φινάλε.

Europa League: Απόδραση για Τότεναμ, τεσσάρα για τη Λάτσιο του Μανδά, μεγάλη γκέλα η Γαλατά

Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού, την ήττα του ΠΑΟΚ και το πρόγραμμα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα