ΠΑΟΚ: Μία απελπισία μπροστά στην εστία

ΠΑΟΚ: Μία απελπισία μπροστά στην εστία

ΠΑΟΚ: Μία απελπισία μπροστά στην εστία

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για ένα σοκαριστικό βράδυ του ΠΑΟΚ του οποίου οι παίκτες έχουν μαλώσει με το γκολ και δείχνουν πλέον άκρως απογοητευμένοι.

Δεν υπάρχουν λέξεις. Τι να περιγράψεις; Τι να καταγράψεις γι αυτό το βράδυ, αλλά κυρίως γι αυτή τη φάση γενικά που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ;

Έχουν μπλοκάρει! Έχουν τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα μια και εντός ομάδας φαίνεται ότι έχουν απελπιστεί με την υπόθεση γκολ. Κόντρα σε Άρη και Στεάουα ο ΠΑΟΚ φθάνει κοντά στις 45 τελικές και όμως έχει… μηδέν. Ένα μεγάλο μηδενικό στο γκολ για τους παίκτες του Λουτσέσκου που προφανώς έχουν φθάσει στο σημείο να βλέπουν την εστία πολύ-πολύ μικρότερη από τις πραγματικές της διαστάσεις. Τους έχει καταβάλει όλη αυτή η πραγματικότητα και κάπως έτσι στα τελειώματα των δύο αγώνων της Τούμπας φαινόταν στο πρόσωπό τους η απόγνωση. Δυστυχώς, από κάποιο σημείο και μετά δεν το πίστευαν, ακόμη-ακόμη και όταν ο Γερμανός διαιτητής έδειχνε 10 λεπτά καθυστέρηση!

Είναι ξεκάθαρο, ότι σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Λουτσέσκου και δέκα ώρες να έπαιζε ακόμη, γκολ δεν θα έβαζε!

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει το εύκολο γκολ. Το ήξερε από πέρσι, φαίνεται ότι δεν το έχει λύσει και φέτος. Όταν χρειάζεται όλη η ομάδα να συνεργαστεί για να μπει κάποιος με την μπάλα στα δίχτυα, θα έρθουν και αυτές οι περίοδοι όπου θα μπλοκάρει το σύμπαν. Το εύκολο γκολ λείπει και χθες απέναντι στους 10 της Στεάουα φάνηκε τόσο πολύ. Κανένας με προσωπικότητα σκόρερ, κανένας με αυτό το ένστικτο! Κάπως έτσι η μία αποτυχία έρχεται μετά την άλλη και ο Δικέφαλος διανύει πλέον μία περίοδο κρίσης.

Έφθασαν στις 27 τελικές! Έπαιξαν 108 λεπτά. Κέρδισαν 13 κόρνερ. Έκαναν 73 επιθέσεις. Και όμως! Όλο το γήπεδο και δυστυχώς μαζί και οι παίκτες του ΠΑΟΚ, από κάποια στιγμή και μετά, ήξεραν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ.

Ένα πρώτο μέρος με 14 τελικές! Πόσες δηλαδή χρειάζονται για να μπει ένα ρημαδογκόλ που θα αλλάξει και όλο το παιχνίδι; Μεταξύ αυτών 3-4 μεγάλες φάσεις και ένα δοκάρι! Ευκαιρίες από στημένα! Φάσεις από κλεψίματα και μεταβάσεις. Τελικές με σουτ εκτός περιοχής αλλά από καλή θέση. Τετ α τετ με τον Τάισον! Ένας ασπρόμαυρος καταιγισμός και όμως μηδέν από μηδέν σε γκολ και φυσικά σε τελικές προσπάθειες από τον φορ που και πάλι δεν ήταν πουθενά! Ένα σοκ πραγματικό για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που κάπως έτσι χάνουν σε αυτοπεποίθηση, με τον Μιχαηλίδη ειδικά όσο περνάει η ώρα να μην πατάει καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο! Κι όμως σε ένα τέτοιο περιβάλλον το 0-1 «μύριζε» και ήρθε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων! Απίστευτα πράγματα!

Ένα δεύτερο μέρος με άλλες τόσες! Με παίκτη παραπάνω για πολλή ώρα. Και γι ακόμη μία φορά οι αλλαγές δεν προσφέρουν. Ο ΠΑΟΚ χάνει χρόνο και τελικά μετά από 27 τελικές πιστεύουμε ότι οι φορ του, Τσάλοφ και Τισουντάλι δεν πρέπει να έχουν ΚΑΜΙΑ! Απίστευτο κι όμως ΠΑΟΚτσήδικο. Ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αλλά πώς;

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ διανύει κρίση. Οι χαμένες ευκαιρίες σε Κωνσταντινούπολη, με Άρη και χθες, έχουν φέρει την αυτοπεποίθηση των ασπρόμαυρων στα τάρταρα. Θα το βρουν; Θα επιστρέψουν; Σίγουρα. Τι θα έχουν χάσει όμως μέχρι τότε;

Στα δύσκολα αυτά φαίνεται ποιοι λυγίζουν. Δυστυχώς… Ο Λουτσέσκου έχει πολλά να λύσει αφού όμως ξεκαθαρίσει μέσα στο κεφάλι του ότι… το καλοκαίρι δεν γυρίζει πίσω. Το να γκρινιάζει συνέχεια για τις καθυστερημένες μεταγραφές, μόνο… μιζέρια θα φέρει σε μία ομάδα που έχει μάθει να στηρίζεται στο καλό κλίμα και στην αυτοπεποίθηση. Και επειδή… οι ομάδες ΠΑΝΤΑ βγάζουν στο γήπεδο τον χαρακτήρα του προπονητή τους, αυτή την περίοδο η… μιζέρια δείχνει να κυριαρχεί ακόμη και με 45 τελικές σε δύο παιχνίδια!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.