Ολυμπιακός: Εσε, τα «πνευμόνια» του και η ατομική του πρωτιά στο Europa League (vid)

Ολυμπιακός: Εσε, τα «πνευμόνια» του και η ατομική του πρωτιά στο Europa League (vid)

Γιώργος Ντυμένος
esse_eurokinisi.jpg

bet365

Ο Σανιάγκο Εσε ήταν και κόντρα στην Μπράγκα εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού, όπου απέδειξε ξανά πόσο κομβικός και σημαντικός είναι για τους «ερυθρόλευκους».

«Λογαριασμό» στη League Phase του φετινού Europa League άνοιξε χθες (3/10) ο Ολυμπιακός, χάρις στο 3-0 που επικράτησε της Μπράγκα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σε ένα ματς όπου έλαμψε εκ νέου το άστρο του Σαντιάγκο Εσε και ο Αργεντινός μέσος απέδειξε - για ακόμη μία φορά - πως είναι ένα άκρως κομβικό «εργαλείο» για τους «ερυθρόλευκους» και τη «μηχανή» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Οχι μόνο επειδή σκόραρε, όταν και βρήκε δίχτυα στο 53’ της αναμέτρησης οπότε και ακολούθησε το τρανζίσιον του club που ξεκίνησε από κλέψιμο του Ροντινέι και εκείνος στην εξέλιξη της πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 των Πειραιωτών. Το τέρμα που σημείωσε ήταν τρόπο τινά το κερασάκι στην τούρτα ακόμη μίας εξαιρετικής του εμφάνισης.

Βασικά ο 23χρονος είναι αυτό που πολλές φορές λέμε «ο αθόρυβος σταρ», καθώς κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά, συμμετέχει λίγο ελέω θέσης και καθηκόντων στη δημιουργική και παραγωγική διαδικασία αλλά χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός θα ήταν (πολύ) διαφορετικός.

Ο νεαρός μάλιστα προέρχεται από ένα «απαιτητικό» καλοκαίρι καθώς συμμετείχε με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και μόνο το γεγονός πως ολοκλήρωσε στις 2 Αυγούστου τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του και στις 17 ξεκίνησε βασικός στο Πανθεσσαλικό στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League, αυτό από «μόνο» του… λέει πολλά.

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας.

Ο 23χρονος σε ακόμη ένα παιχνίδι έτρεξε ασταμάτητα, αποτέλεσε τον «κυματοθραύστη» μπροστά από την τετράδα των «μετόπισθεν» και μετά τη συμπλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών της διοργάνωσης βρίσκεται, μαζί με τον Χάκον Εβιέν της Μπόντο Γκλιμτ, στην πρώτη θέση με τους παίκτες που έχουν τα περισσότερα τάκλιν στο τουρνουά, από 9.

Το σχετικό εύρημα αποτυπώνει το πόσο πολύ βοηθά την «ερυθρόλευκη» ανασταλτική λειτουργία και δεν είναι τυχαίο πως στην πρεμιέρα και την ήττα (2-0) της Λυών ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα (ξανά) εκ των «ερυθρόλευκων» κορυφαίων και μόλις κουράστηκε ήταν που οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα και έφτασαν στη νίκη.

Ο Εσε είναι ο ορισμός του «team player», χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται κατά κόρον για ποδοσφαιριστές και ευρύτερα αθλητές ομαδικών σπορ που βάζουν το σύνολο πάνω από όλα.

Πρόκειται για τον «μαραθωνοδρόμο» του Ολυμπιακού και τον παίκτη που θα σπρώξει όλη την ομάδα μπροστά.

Απορροφά την πίεση, κλέβει μπάλες, παίζει safe και γρήγορα, ενώ υπάρχουν στιγμές που βρίσκεται παντού σε πλάτος 35-40 μέτρων μπροστά από την περιοχή του.

Συγκαταλέγεται δε στην κατηγορία των παικτών που η παρουσία τους δεν μπορεί να «απεικονιστεί» με νούμερα, αφού πολλάκις και μόνο το γεγονός πως δεν θα επιτρέψει στον εκάστοτε αντίπαλό του να γυρίσει μέτωπο προς την εστία της ομάδας του, αποτελεί για εκείνον μία «νίκη» που δεν καταγράφεται σε κάποια στατιστική υπηρεσία.

Αν μία ενδεκάδα ήταν ανθρώπινο σώμα τότε εκείνος θα ήταν τα πνευμόνια της… Χωρίς τις δικές του αντοχές, παρά τις όποιες καταπονήσεις, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο…

Ο Σαντιάγκο Εσε στο League Phase του Europa League

Αγώνες: 2
Γκολ: 1
Τελικές: 2
Μεταβιβάσεις: 66/78
Ποσοστό επιτυχίας: 84,5%
Τάκλιν: 9
Ανακτήσεις μπάλας: 14
Απομακρύνσεις: 3

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα