ΠΑΟΚ: To «ανοιχτό γραμμάτιο» του Τσάλοφ με τη Βικτόρια Πλζεν (vid)

ΠΑΟΚ: To «ανοιχτό γραμμάτιο» του Τσάλοφ με τη Βικτόρια Πλζεν (vid)

Γιώργος Ντυμένος
chalov_intime.jpg

bet365

Ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει το βράδυ τη Βικτόρια Πλζεν και ο Φέντορ Τσάλοφ θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη «ρεβάνς» για τις από το 2018 «κόντρες» του εναντίον της, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε και ένα γκολ. Τα πεπραγμένα του σε εκείνα τα δύο ματς απέναντι στους τότε πρωταθλητές Τσεχίας.

Στην «πραγματικότητα» του Europa League θα επιστρέψει απόψε (24/10) ο ΠΑΟΚ, καθώς θα υποδεχθεί την Βικτόρια Πλζεν και απέναντί της καλείται να ανοίξει… λογαριασμό στη League Phase της διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος αδικείται από τις δύο ήττες που μέχρι στιγμής γνώρισε στο group (3-1 τη από Γαλατά στην Τουρκία και 1-0 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα) και θέλει, όπως φυσικά και μπορεί, να κερδίσει για πρώτη φορά στο τουρνουά.

Ενόψει δε της συγκεκριμένης αναμέτρησης ο Φέντορ Τσάλοφ έχει μπροστά του μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να… ξεπληρώσει στη Βικτόρια Πλζεν ένα «γραμμάτιο» που παραμένει… ανοιχτό για περίπου έξι έτη, από την εποχή που έκανε τα πρώτα του βήματα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Βρισκόμασταν τη σεζόν 2018/19 και εκείνος στα 20 του είχε ήδη «χτίσει» ένα καλό όνομα στην «Ομάδα του Στρατού» και λογίζονταν ως εκ των ηγετών της στη γραμμή κρούσης.

 

Το club του συμμετείχε εκείνη την περίοδο στον Ομιλο του Champions League και στο δρόμου του βρέθηκαν οι τότε πρωταθλητές Τσεχίας, που σε λίγες ώρες θα αντιμετωπίσει εκ νέου με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ναι μεν σε εκείνη την «εξάδα» των αναμετρήσεων έκανε το «νταμπλ» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την κέρδισε εντός και εκτός έδρας (μεταξύ άλλων ο Τσάλοφ σκόραρε στο 3-0 της Ισπανίας), τελικά όμως έμεινε ουραγός στο group και δεν συνέχισε ούτε ως 3η στο Europa League, καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με επτά πόντους όσους και η Βικτόρια Πλζεν που όμως υπερτερούσε στη μεταξύ τους ισοβαθμία!

Ο λόγος;

Επικράτησε 2-1 στο «Luzhniki Stadium» και της παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στο «Doosan Aréna», παρότι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής ο σύλλογος της Ρωσίας ήταν καλύτερος και στα δύο αυτά παιχνίδια και ο Τσάλοφ εκ των «πρωταγωνιστών» του.

Στην πρεμιέρα της Τσεχίας βρήκε δίχτυα στο 49’ με προβολή και μείωσε σε 2-1 ύστερα από παράλληλη του Νίκολα Βλάσιτς από την Κροατία που σήμερα παίζει στην Τορίνο, ενώ μεταξύ άλλων στο 40’ ο τότε αντίπαλος πορτιέρε Μάτους Κόζατσικ απέκρουσε εντυπωσιακά ένα σουτ του.

Για την ιστορία ο τελευταίος παραμένει στην Βικτόρια Πλζεν με την ιδιότητα του προπονητή τερματοφυλάκων και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι και παράλληλα μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνου του αγώνα ήταν ο πρώην «μαυρόασπρος» Μίκαελ Κρέμτσινκ που βρήκε δις δίχτυα για τους γηπεδούχους (29’,41’).

Η αναμέτρηση του ζευγαριού για τον 2ο γύρο αποδείχθηκε εκ των υστέρων κομβική ώστε η ΤΣΣΚΑ να μείνει 4η αφού ηττήθηκε 2-1, παρότι εκείνο το βράδυ (σ.σ. της 27ης Νοεμβρίου του 2018) άνοιξε το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βλάσιτς.

Στη συνέχεια όμως και σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στον Τύπο της χώρας, ο γκολκίπερ Αλες Χρούτσκα που υπερασπίζονταν την εστία της Βικτόρια Πλζεν και ο ρέφερι του παιχνιδιού Ντάνι Μεκέλιε από την Ολλανδία της «στέρησαν» τη νίκη.

Ο 26χρονος στράικερ του ΠΑΟΚ δε ήταν εκείνος που «έφτιαξε» τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Γκιόργκι Σενίκοφ στο 27’, του Ιβάν Ομπλιάκοφ στο 59’ και του Αρνόρ Σίγκουρτσον στο 71’, ενώ στο 41’ δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του σε μία φάση που άνοιξε η μύτη του ύστερα από χτύπημα που δέχθηκε και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες! «Η σφυρίχτρα έμεινε σιωπηρή», δημοσιεύτηκε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ο Τσάλοφ δε σχολίασε μετά τη λήξη πως «γιατί χάσαμε; Παίξαμε καλά, αλλά πετάξαμε πολλές ευκαιρίες».

Για την ιστορία είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της UEFA μετά τη φάση του Ομπλιάκοφ, όπου δεν έγινε εκεί το 2-0 για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πλέον ο διεθνής Ρώσος επιθετικός θα έχει το βράδυ (19:45) την ευκαιρία να πάρει τη… ρεβάνς για τα όσα διαδραματίστηκαν σε εκείνη τη σειρά των αγώνων του με τη Βικτόρια Πλζεν και να οδηγήσει τους Θεσσαλονικιούς στην πρώτη τους επιτυχία στην τρέχουσα διοργάνωση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα