Ολυμπιακός: Η «χημεία» των Ελ Καμπί-Ροντινέι και τα ευρωπαϊκά γκολ που αποφέρει (vids)

Ολυμπιακός: Η «χημεία» των Ελ Καμπί-Ροντινέι και τα ευρωπαϊκά γκολ που αποφέρει (vids)

Γιώργος Ντυμένος
rodinei_el_kaampi.jpg

bet365

Οι Αγιούμπ Ελ Καμπί και Ροντινέι αναμένεται και στη Σουηδία να αποτελέσουν τους παίκτες «κλειδιά» του Ολυμπιακού, όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε εκείνο της μεταξύ τους συνεργασίας.

Στο «Eleda Stadion» θα δοκιμαστεί απόψε (24/10) ο Ολυμπιακός και κόντρα στη Μάλμε θα στραφεί στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Οπου ήδη… άνοιξε λογαριασμό στη League Phase του Europa League μετά το 3-0 της περασμένης αγωνιστικής επί της Μπράγκα, αποτέλεσμα που επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να θέσουν τα πρώτα θεμέλια της πρόκρισής τους στην επόμενη φάση.

Βασική τους επιθετική αιχμή θα είναι εκ νέου ο Αγιούμπ Ελ Καμπί και συνάμα «κλειδί» για την εικόνα του club θα αποτελέσει και ο Ροντινέι, που «τρέχει» την κορυφαία του εν Ελλάδι σεζόν από τον Γενάρη του 2023 οπότε και ήρθε στα μέρη μας για χάρη των Πειραιωτών.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και με γνώμονα την πολύ καλή του τεχνική ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον χρησιμοποιεί πλέον και εξτρέμ, θέση που ελέω του ταλέντου του δύναται να ανταποκριθεί.

 

Τι σημαίνει όμως για το club η ταυτόχρονη παρουσία των Ελ Καμπί και Ροντινέι μέσα στο γήπεδο;

Μία «μόνιμη απειλή» για τα αντίπαλα καρέ, αφού «βρίσκονται» και αυτό… μεταφράζεται σε γκολ και φάσεις για τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι της Σουηδίας θα είναι το 18ο ευρωπαϊκό της ομάδας όπου θα συνυπάρξουν - έστω και λίγο - μέσα στις τέσσερις γραμμές και στα προηγούμενα 17 «πρωταγωνίστησαν» σε αρκετά «ερυθρόλευκα» τέρματα, όπου ο 32χρονος ακραίος οπισθοφύλακας το έπραξε με την «ιδιότητα» του «δημιουργού» και ο 31χρονος φορ με εκείνη του «εκτελεστή».

Μέχρι στιγμής τους πιστώνονται στο απόλυτο τέσσερα γκολ, όπου ο Ροντινέι «σέρβιρε» για τον Ελ Καμπί και εκείνος έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Η… εκκίνηση της συνεργασίας τους δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 και στην ήττα (3-2) που γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Φράιμπουργκ στο Φάληρο, όταν μετά από σέντρα του Βραζιλιάνου στο 40’ ο Μαροκινός ισοφάρισε, προσωρινά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, σε 1-1.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 21’ του 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα, όταν σε ανάλογη φάση αλλά αυτή τη φορά από… αέρος ο Ελ Καμπί άνοιξε το σκορ, ενώ μερικές εβδομάδες μετά ακολούθησε το «χρυσό» 1-0 κόντρα στη Φερεντσβάρος, στο 83’ του πρώτου αγώνα του ζευγαριού για τα περσινά Play Off του Conference League.

Πρόκειται για μία φάση που όπως αποδείχθηκε ήταν κομβική για την μετέπειτα πορεία του Ολυμπιακού μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ οι δυο τους «βρέθηκαν» και στο πρόσφατο 3-0 επί της Μπράγκα, όπου ο διεθνής επιθετικός διαμόρφωσε, ύστερα από μεταβίβαση του Ροντινέι, το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.



Την ίδια στιγμή αρκετές είναι και οι περιπτώσεις που συνεργάστηκαν αλλά στις λεπτομέρειες δεν έβγαλαν γκολ, αφού ας έχουμε κατά νου πως όλα μπαίνουν και όλα χάνονται.

Οπως για παράδειγμα συνέβη στη φετινή ήττα (2-0) της Γαλλίας από τη Λυών, όπου στο 60΄και σε ένα χρονικό σημείο που ο αγώνας δεν είχε σκορ ο Ελ Καμπί δεν βρήκε για εκατοστά την μπάλα μετά από «γέμισμα» του συμπαίκτη του και αν γίνονταν εκεί το 0-1, η ιστορία μάλλον θα «γράφονταν» διαφορετικά.

Συν τοις άλλοις αντίστοιχες «στιγμές» προκύπτουν και στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά ενόψει Μάλμε σταθήκαμε στα 100% εκτός των συνόρων κοινά τους επιτεύγματα.

Η ουσία λοιπόν είναι πως συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο που έχει αποκτήσει «χημεία» και αυτό είναι προς (μεγάλο) όφελος του Ολυμπιακού.

Η ευρωπαϊκή «συνεργασία» των Ελ Καμπί-Ροντινέι

Αγώνες: 17
Γκολ: 4

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα