Μάλμε - Ολυμπιακός: Αρχηγός βγαλμένος από... ατσάλι!

Κρίστιανσεν - Μάλμε

bet365

Ο Άντερς Κρίστιανσεν έζησε τον εφιάλτη, δεν άκουσε τους γιατρούς, αλλά τον φίλο του, Κρίστιαν Έρικσεν και πλέον είναι ξανά στα γήπεδα. Ο αρχηγός της Μάλμε συγκλονίζει και δίνει μαθήματα ζωής...

Είδε τον συμπατριώτη του Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει, αλλά και να επιστρέφει νικητής στα γήπεδα. Η μοίρα του έπαιξε το δικό της... περίεργο παιχνίδι, μιας και ο Άντερς Κρίστιανσεν υπέστη καρδιακό επεισόδιο και για... λίγες ημέρες οι γιατροί του έκοψαν τα όνειρα επιστροφής. Ο αρχηγός της Μάλμε όμως... συνδυάστηκε υπέροχα με τον Ερικσεν και με τον βηματοδότη να τον συνοδεύει πάντα μπήκε ξανά στα γήπεδα με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Λίγα 24ωρα πριν τη σημαντικό αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, το Gazzetta γράφει για την επιστροφή του 34χρονου στον... παράδεισό του.

Οταν ο αρχηγός της Μάλμε κατέρρευσε...

Η προπόνηση της 25ης Μαΐου δεν ήταν ίδια με τις άλλες, είχε καρδιοχτύπι, αγωνία, ταραχή... Ο Άντερς Κρίστιανσεν ζαλίστηκε, έχασε τις αισθήσεις του και οι συμπαίκτες του παρακολουθούσαν παγωμένοι τον αρχηγό τους να είναι στο έδαφος. Επειτα τις πρώτες βοήθειες ο Κρίστιανσεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου του εμφυτεύθηκε βηματοδότης. Ο Δανός ήταν ζωντανός, η τύχη του χαμογέλασε, αλλά ο ίδιος ρωτούσε διαρκώς πότε θα επιστρέψει στη δράση. Η σεζόν είχε ολοκληρωθεί για τον ίδιο, τα νέα αναφορικά με τη ζωή του ήταν ευχάριστα, όμως στα αποδυτήρια συνέχιζε να υπάρχει αυτή η παγωμάρα. Λογικό, απουσίαζε ο αρχηγός, ο πιο παθιασμένος παίκτης της Μάλμε, ο ηγέτης εντός κι εκτός γηπέδων.

Ο κόουτς της Μάλμε, Χένρικ Ρίντστρομ προσπαθούσε να δώσει έμπνευση στους παίκτες του, κίνητρα για να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα «Ας είμαι ειλικρινής, επηρεάζει την ομάδα, δε λέω ψέματα. Είναι ένας απίστευτος άνθρωπος και μετά είναι αυτός που έχει οδηγήσει αυτή την ομάδα για πολλά χρόνια. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να το παίρνουμε μέρα με τη μέρα. Γίνεται μια μορφή επανεπεξεργασίας της θλίψης, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο».

 

Ο ίδιος έστειλε μήνυμα... νίκης στους συμπαίκτες του και λίγες ημέρες του ανταπέδωσαν την αγάπη τους με μια πεντάρα στη Ντέγκερφορς και με φανέλες «AC». O κόσμος αποθέωσε τον Δανό, οι συμπαίκτες του συγκινημένοι τόνιζαν: «Είμαστε ενωμένοι. Παίξαμε για τον αρχηγό μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Η επαφή με τον Έρικσεν

Ο Κρίστιανσεν από την πρώτη στιγμή μιλούσε στους γιατρούς για την περίπτωση του Κρίστιαν Έρικσεν. Μάλιστα, επικοινώνησε με τον συμπατριώτη του για να πάρει συμβουλές. «Είχα χρόνο να μιλήσω με τον Άντερς πριν κάνει την επέμβαση. Τηλεφώνησε από το νοσοκομείο και ρώτησε πώς είναι η κατάσταση με ένα ICD. Του είπα λοιπόν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με το να έχεις βηματοδότη. Με ρώτησε τι είναι το ICD, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει, και μετά έπρεπε να του πω ότι δεν έχει σημασία τι μπορεί να κάνει. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι ασφαλής και να είσαι σε καλά χέρια» τονίζει ο Έρικσεν.

Hταν αρχές Ιουνίου όταν ο Κρίστιανσεν άφηνε το νοσοκομείο για το σπίτι του. Ο ίδιος είχε την τύχη σύμμαχο κι έναν ολόκληρο σύλλογο στο πλευρό του. Ο ίδιος θέλησε να κατευθυνθεί στο προπονητικό κέντρο για να δει από κοντά το... σπίτι του. Ηξερε πως δεν είχε έρθει η ώρα του αποχαιρετισμού. Είχε κόσμο να δει. Ήξερε ότι θα ήταν δύσκολο και ίσως ήθελε επίσης να έχει λίγο χρόνο για να συγκεντρώσει τις σκέψεις του πριν από μερικές από τις πιο δύσκολες και συναισθηματικές συζητήσεις. Στο δρόμο για το προπονητικό ο κόσμος τον αποθέωσε υπέγραψε μερικά αυτόγραφα και ανέπνευσε τον αέρα μιας πόλης που του είχε δείξει τόση στοργή. Η ποδοσφαιρική του ζωή είχε αλλάξει, όμως ο κόσμος δεν μπορούσε να ξεχάσει τον παίκτη που έδωσε τόσα για τη Μάλμε.

Οι συμπαίκτες του ήξεραν ότι ερχόταν. Το προσωπικό επίσης. Τον περίμεναν με τη φανέλα του. Τον χειροκρότησαν στο γήπεδο. Υπήρχαν μεγάλες αγκαλιές, ομιλίες και ομαδική φωτογραφία. Όλοι έδειχναν ευχαριστημένοι που τον είδαν να δείχνει τόσο υγιής, ανακουφισμένος, τόσο κανονικός, είχαν όλοι ξεχάσει τη στιγμή που ο ίδιος ζαλίστηκε και βρέθηκε στο έδαφος.

Ο ίδιος δεν ήξερε αν θα φορούσε ξανά τα γαλάζια... Το μόνο που τόνισε δεξιά και αριστερά είναι πως θα επιστρέψει στα γήπεδα. Ηταν έτοιμος ο Κρίστιανσεν; Ακόμη και αν αγνοήσει, για μια στιγμή, όλες τις ιατρικές αναλύσεις, πώς είναι η ψυχική του κατάσταση; «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι ο Άντερς είναι ακόμα ζωντανός», έλεγαν όλοι. Οταν ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτ του το μεγάλο ερώτημα για τον ίδιο και την οικογένειά του ήταν «Τώρα τι θα γίνει»;

Η Μάλμε πήρε τον τίτλο και ο ίδιος ακολουθώντας το παράδειγμα του Ερικσεν επέστρεψε στις προπονήσεις, Τον Νοέμβριο του 2023 έκανε τις πρώτες του ασκήσεις και οι συμπαίκτες δεν έπαιρναν τα μάτια τους από πάνω του.

«Τώρα θα πεθάνω»

Toν Φβερουάριο ο Κρίστιανσεν πήρε το πράσινο φως από τους γιατρούς για να επστρέψει στη δράση. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, ο ίδιος μπήκε σε χαλαρούς ρυθμούς, με τον ίδιο να τηρεί ευλαβικά το πρόγραμμα. Πώς όμως ο αρχηγός της Μάλμε έζησε τη δυσκολότερη στιγμή της ζωής του; «Ολα μαύρισαν γύρω μου και σκέφτηκα ΄΄ Τώρα θα πεθάνω''» τόνισε ο ίδιος σε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ. Ο ίδιος το ήξερε, όμως το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή του. Ο αρχηγός της Μάλμε δεν άκουσε ούτε τους γιατρούς μετά την επέμβαση που του είπαν «Πρέπει να σταματήσεις το ποδόσφαιρο». Ωστόσο, ο Έρικσεν τον έπεισε να μιλήσει με τον Νορβηγό καρδιολόγο, ειδικευμένο σε αθλητές, ο οποίος βοήθησε τον Δανό σούπερ σταρ να επιστρέψει.

Για να ακολουθήσει το πρόγραμμα του Νορβηγού καρδιολόγου, ο Κρίστιανσεν έπρεπε να υπογράψει συμφωνητικό ότι αν πάει κάτι στραβά έχει ο ίδιος όλη την ευθύνη. Σε αυτό το έγγραφο υπήρχε και μια ειδική παράγραφος για «καρδιακή ανακοπή με συνέπεια τον θάνατο». Η σύντροφός του Μία δεν τόλμησε καν να διαβάσει αυτό το συμφωνητικό. Μέσα από το ντοκιμαντέρ του έδειξε τον βηματοδότη, σε μια φωτογραφία αρκετά... δυνατή. «Μπορώ να γίνω έμπνευση για τους άλλους, ενώ παράλληλα εμπνέω και δίνω κίνητρα στον εαυτό μου. Μερικές φορές η ζωή παίρνει διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι νομίζετε, αλλά είναι πιθανό να την «ισιώσετε» εάν είστε αποφασισμένοι και έχετε ισχυρή θέληση» τονίζει ο ίδιος.

Εγινε ξανά ο αρχηγός στο γήπεδο

Τον Απρίλιο επέστρεψε και παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται ολοένα και καλύτερος. Ταχύτατος, με εξαιρετική αντίληψη είναι παντού στο κέντρο. Κόντρα στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε συνολικά 67 λεπτά , πήρε περισσότερο χρόνο απέναντι στη Σπάρτα Πράγας κι έγινε βασικός στα δυο παιχνίδια των ομίλων του Europa League με Ρέιντζερς και Καραμπάκ. Ο 34χρονος Δανός είναι αναντικατάστατος και εντός συνόρων, μετρά 17 συμμετοχές, έχοντας πέντε τέρματα και μια ασίστ. Ο Κρίστιανσεν γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Μάλμε και απέναντι στον Ολυμπιακό θα φορά ξανά το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα