Τότεναμ - Αστέρας Τρίπολης: Μια δεκαετία από το ματς που ο Λαμέλα σκόραρε με ραμπόνα κι ο Κέιν έπαιξε τερματοφύλακας (vid)

Όταν ο Κέιν ντύθηκε τερματοφύλακας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης

bet365

Πέρασε ακριβώς μια δεκαετία από το ιστορικό παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ, ένα ματς στο οποίο ο νυν παίκτης της ΑΕΚ, Έρικ Λαμέλα είχε «μαγέψει» σκοράροντας με ραμπόνα και ο Κέιν είχε δεχθεί γκολ ως... τερματοφύλακας.

Ήταν Οκτώβριος του 2014 όταν ο Αστέρας Τρίπολης έδινε το μεγαλύτερο ματς της ευρωπαϊκής κι όχι μόνο ιστορίας του. Το ημερολόγιο έδειχνε συγκεκριμένα 23/10/14 και οι Αρκάδες, που έπαιζαν για πρώτη φορά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa League), αναμετρούνταν με την Τότεναμ στο Λονδίνο και το πάλαι ποτέ ιστορικό της «φρούριο», το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Έκτοτε πέρασαν πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, μια δεκαετία... ακριβώς (23/10/24) από εκείνο το ματς-ενθύμιο, στο οποίο ο Αστέρας μπορεί να ηττήθηκε με το βαρύ 5-1 αλλά πρωταγωνίστησε σε μια βραδιά με ουκ ολίγες «iconic» στιγμές.

Πρώτη και καλύτερη, η μαγική ραμπόνα του Έρικ Λαμέλα. Ο Αργεντινός σταρ που αγωνίζεται στην ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, θα αντιμετωπίσει και πάλι τον Αστέρα στις 9 Νοεμβρίου αυτή τη φορά στη Superleague και θα έχει να θυμάται τη βραδιά που άφησε... άφωνη την Ευρώπη με την έμπνευσή του να εκτελέσει με ραμπόνα εκτός περιοχής, χαρίζοντας ένα από τα ομορφότερα και πιο αξέχαστα γκολ των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Ο Λαμέλα πέτυχε κι άλλο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το βραβείο του... MVP κατέληξε στον ανερχόμενο τότε, Χάρι Κέιν, ο οποίος μέσα σε ένα βράδυ πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ στην Ευρώπη και... δέχθηκε και το πρώτο γκολ της καριέρας του.

Με το σκορ στο 5-0, ο Ούγκο Γιορίς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 87' κι αφού η Τότεναμ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της, ο Κέιν ανέλαβε να υπερασπιστεί την εστία των Σπερς, αλλά δεν τα... κατάφερε με επιτυχία, καθώς στη φάση που ακολούθησε ο Χερόνιμο Μπαράλες τον νίκησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, γράφοντας το τελικό και αλησμόνητο 5-1.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με τον Αστέρα να στέκεται πολύ καλύτερα και να βάζει δύσκολα στους Λονδρέζους, οι οποίοι όμως χάρη στην εμπειρία τους πέρασαν με νίκη 2-1.

Για την Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ξεκίνησαν βασικοί οι Γιορίς, Ντάιερ, Φάσιο, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντεμπελέ, Καπούε, Τάουνσεντ, Κέιν, Λαμέλα και Αντεμπαγιόρ, με τους Έρικσεν, Τσαντλί και Λένον να μπαίνουν ως αλλαγή.

Ο Στάικος Βεργέτης είχε παρατάξει τους Κοσίτσκι, Λούι, Ζισόπουλο, Σανκαρέ, Παντελιάδη, Μουνάφο, Μάσα, Ρόλε, Ουσέρο, Τσοκάνη και Πάρα, περνώντας στο ματς ως αλλαγή τους Μπαράλες, Φερνάντες αλλά και τον νυν αρχηγό της Εθνικής, Τάσο Μπακασέτα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα