Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε να είμαστε ο καλός μας εαυτός, σημασία έχει η συγκέντρωση»

Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε να είμαστε ο καλός μας εαυτός, σημασία έχει η συγκέντρωση»

Δημήτρης Τομαράς
Μεντιλιμπαρ

bet365

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και του Ζέλσον Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μάλμε για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπράγκα καλείται να «ζευγαρώσει» τα τρίποντα του στη League Phase του Europa League στην αναμέτρηση με τη Μάλμε στη Σουηδία (24/10, 22:00). Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που γίνεται παραμονές των αγώνων και στάθηκε στο κομμάτι της συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών του.

H συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ

Για το που εστιάζει τη διαφοροποίηση σε επίπεδο αγωνιστικού προσώπου: «Θέλουμε να είμαστε ο εαυτός μας. Ο καλός μας εαυτός. Εάν δείξουμε πώς είμαστε δυνατοί τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εάν όχι δεν θα νικήσουμε τον αγώνα».

Για την ατάκα του τεχνικού των Σουηδών για το στυλ του Ολυμπιακού: «Η αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι πρώτη στο πρωτάθλημά της και κάνει πολύ καλή δουλειά. Εκείνοι ισοφάρισαν όπως και εμείς και νίκησαν την περασμένη αγωνιστική όπως και εμείς και θέλουνε να νικήσουν όπως και εμείς. Νομίζω πώς και εμείς και εκείνοι είμαστε στη φάση που μας αρέσει που θα παίξουμε ο ένας εναντίον του άλλου. Θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Δεν θα κρίνει κάτι ιδιαίτερα τον αγώνα. Ίσως όποιος βάλει γκολ. Σε έναν αγώνα μπορούν να γίνουν πολλά. Έχουμε διαφορετικά στυλ αλλά όποιος εφαρμόσει το δικό του θα το κερδίσει».

 

Για το ότι ο θα έχει διαθέσιμους τους παίκτες του και τι ρόλο παίζει σε σχέση με την εικόνα και τη βελτίωσή της: «Όσους και να έχεις στη διάθεσή σου θα παίξουν 11. Είναι πολύ καλό πώς είναι όλοι καλά. Σημασία όμως έχει η συγκέντρωση όσων είναι στο γήπεδο. Το θέμα είναι το μυαλό. Αυτοί που είναι μέσα πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι».

Για το εάν υπάρχει στην ομάδα προβληματική νοοτροπία σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη: «Δεν νομίζω πώς είναι πρόβλημα συμπεριφοράς των παικτών. Ούτε ότι όλοι χάνουν τη συγκέντρωσή τους το ίδιο λεπτό. Δεν νομίζω πώς αυτό είναι κάτι συνολικό. Αυτό έχει να κάνει με κάθε παίκτη. Δεν νομίζουμε πώς είναι κάτι συλλογικό και πώς όλοι παρατάνε ένα παιχνίδι. Σίγουρα πρέπει να αλλάξει το να γίνουμε πιο σταθεροί. Για να νικήσεις το Πρωτάθλημα θέλεις σταθερότητα, όπως και για μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στο Πρωτάθλημα δεν μπορείς να συνεχίζεις να χάνεις βαθμούς. Να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν νομίζουμε πώς είναι θέμα συμπεριφοράς».

Ζέλσον: «Σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς»

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ τόνισε πως το μόνο πράγμα που υπάρχει στο μυαλό των Ερυθρόλευκων είναι πως θα φύγουν από τη Σουηδία με το τρίποντο.

Αρχικά ο winger των Πειραιωτών είπε για το παιχνίδι: «Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εχουμε την πρόθεση να μπούμε δυνατοί και αποφασισμένοι. Το τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τη δική του παρουσία: «Εμένα μου αρέσει να παίζω όλα τα ματς. Άλλες φορές μπορεί να μου βγει καλά και άλλες όχι. Ο βασικός στόχος όμως είναι να βοηθάω την ομάδα να παίρνει τους τρεις πόντους Νιώθω πολύ καλά. Προπονήθηκα πολύ καλά. Νιώθω πώς είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Θέλω να νιώθω καλά στον αγωνιστικό χώρο. Εάν νιώθω καλά στον αγωνιστικό χώρο το γκολ θα έρθει».

Για το τι διαφορετικό να περιμένουμε από τα άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Νομίζω πώς η ιδέα του πώς παίζουμε είναι η ίδια. Το παιχνίδι απέναντι στους Πορτογάλους ήταν εντός έδρας. Τώρα είναι άλλες συνθήκες καθώς παίζουμε εκτός. Κατά τα άλλα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι όπως στο Καραϊσκάκη».

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα