Προπονητής Πλζεν: «Ο ΠΑΟΚ είναι επιθετική ομάδα, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις αμυντικές του ατέλειες»

Newsroom
Plzen

bet365

Οι δηλώσεις του προπονητή της Βικτόρια Πλζεν, Μίροσλαβ Κούμπεκ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ μετά τις ήττες από τη Γαλατάσαραϊ και τη Στεάουα Βουκουρεστίου θα κληθεί να διεκδικήσει το πρώτο του τρίποντο στη League Phase του Europa League στην αναμέτρηση με τη Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα (24/10, 19:45). Ο προπονητής των Τσέχων μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραμονές του αγώνα και στάθηκε στις αμυντικές ατέλειες της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Βικτόρια Πλζεν:

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει νίκη όπως και η Βικτόρια Πλζεν και αν θα μετρήσει η θέληση των δυο ομάδων: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα πιέσει να πάρει τους τρεις βαθμούς, είναι ευκαιρία για αυτούς. Και εμείς έχουμε δύο ισοπαλίες και έχουμε ανάγκη για βαθμούς, οπότε και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν την νίκη. Είμαστε έτοιμοι».

Για το τι πιστεύει ότι δίνει την πρόκριση στον επόμενο γύρο: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία επιθετική ομάδα και θα πρέπει να προσέξουμε αμυντικά. Από την άλλη, πιστεύουμε ότι έχει κάποιες ατέλειες στο αμυντικό κομμάτι και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε».

Για το αν θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, λόγω του ερχόμενου ντέρμπι με την Σπάρτα: «Είναι ένα ευρωπαϊκό ματς. Πολεμούσαμε όλη την χρονιά για να βγούμε στην Ευρώπη και οι οπαδοί μας δεν θα συγχωρούσαν αν κάναμε αυτές τις υποχωρήσεις. Θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά ο βασικός κορμός θα είναι ίδιος και στα δύο παιχνίδια».

 

Για το αν οι νεαροί παίκτες θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Έχουν ήδη παίξει σε εκρηκτικές ατμόσφαιρες. Είναι ισχυρές προσωπικότητες, παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους και αντέχουν την πίεση».

Για το γεγονός ότι έχουν αγώνα κάθε τρεις μέρες και αν είναι εύκολο να προετοιμαστούν για κάθε αγώνα ξεχωριστά: «Σίγουρα είναι δύσκολο να παίζεις συνεχώς αγώνες αλλά σίγουρα το δουλεύουμε. Οι παίκτες είναι έτοιμοι αλλά εμείς στο προπονητικό τιμ κοιμόμαστε λιγότερο».

Για το αν ο Τσερβ υπολογίζεται στην βασική ενδεκάδα: «Ο Τσερβ είναι βασικός λίθος του οικοδομήματος της ομάδας και στον βασικό κορμό. Βέβαια, χωρίς αυτόν πήραμε 2 νίκες. Παραμένει όμως ισχυρό στέλεχος της ομάδας».

Για το αν μπορεί η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη λόγω των πολλών ευρωπαϊκών ταξιδιών: «Βοήθησε η διακοπή αλλά όλοι οι παίκτες παίζανε στις Εθνικές τους. Με την Παρντούμπιτσε για παράδειγμα κάποιοι είχαν βαριά πόδια, αλλά τα στατιστικά έδειξαν ότι, τα πήγαν πολύ καλά ειδικά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης».

Από την πλευρά του ο Λούκας Κάλβαχ εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Πλζεν και ανέφερε:

Για το ντέρμπι που έπεται για την Βικτόρια Πλζεν μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, τι γνωρίζουν για τον αντίπαλο και σε ποιους παίκτες έχουν εστιάσει: «Είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι σε καυτή ατμόσφαιρα. Μετά έχουμε να παίξουμε με την Σπάρτα αλλά τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για το ποιους θεωρεί παίκτες-κλειδιά και σε τι πρέπει να στοχεύσει η Βικτόρια για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ: «Οι επιθετικοί Τάισον και Ζίβκοβιτς είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να αμυνθούμε καλά για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για το αν έχουν μιλήσει με τον Κρμέντσικ πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ: «Γνωρίζουμε ότι αγωνίστηκε εδώ. Όχι δεν μιλήσαμε μαζί του».

Για το αν παίζει ρόλο ότι είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι και αν το κάνει πιο δύσκολο: «Πάντα είναι καλύτερο να παίζεις στην έδρα σου. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, όπως και στην Φρανκφούρτη και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει βαθμό έως τώρα και αν αυτό τον κάνει πιο πιεστικό για το αποτέλεσμα: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα πιέσει πολύ, αφού δεν έχει βαθμό. Είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θέλουμε και εμείς τους βαθμούς».

@Photo credits: INTIME, ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα