Ο Ολυμπιακός ψάχνει αυτό που έχουν πετύχει μόνο Παναθηναϊκός και… Ατρόμητος!

aikpao

bet365

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Μάλμε να πετύχει κάτι που ως τώρα έχουν πετύχει μόνο δύο ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται το βράδυ της Πέμπτης στην έδρα της Μάλμε στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της League Phase του Europa League και ψάχνει τη νίκη που, σε συνδυασμό με εκείνην απέναντι στην Μπράγκα, θα τον φέρει σε πλεονεκτική θέση, ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Οι ελληνικές ομάδες έχουν δώσει συνολικά 12 μάχες επί σουηδικού εδάφους, με τον απολογισμό να είναι 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Την αρχή έκανε ο Πανιώνιος στο Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1979/80, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να χάνει από την Γκέτεμποργκ με σκορ 2-0.

Από τις τρεις μόλις νίκες που έχουν πετύχει στη Σουηδία ελληνικές ομάδες, τις δύο τις έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός και την έτερη ο Ατρόμητος. Φυσικά, ξεχωρίζει για το τριφύλλι το σπουδαίο «διπλό» επί της Γκέτεμποργκ της περιόδου 1984/85 στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Έχουν πετύχει, όμως, μία ακόμα, αρκετά πιο πρόσφατα, απέναντι στην ΑΪΚ Στοκχόλμης στα προκριματικά του Europa League της σεζόν 2016/2017. Επί της ίδιας αντιπάλου, είναι και η νίκη του Ατρόμητου που τα κατάφερε απέναντι στην ομάδα της σουηδικής πρωτεύουσας στα προκριματικά του Europa League της περιόδου 2015/2016.

Σε ό,τι αφορά αποκλειστικά στις επισκέψεις του Ολυμπιακού στη σκανδιναβική χώρα, οι ερυθρόλευκοι στα 2 ματς που έχουν δώσει, μετρούν ισάριθμες ήττες. Βεβαίως, η μία τοποθετείται χρονικά στο μακρινό 1982, όταν και είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους με την Έστερ και είχαν ηττηθεί με 2-0. Η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Σουηδία ήταν στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων της περιόδου 2014/15, όταν αντιμετώπισε την αποψινή του αντίπαλο, Μάλμε, γνωρίζοντας και πάλι την ήττα με 2-0.

 

Από εκεί και πέρα, δύο ακόμα ελληνικές ομάδες έχουν προσπαθήσει να… αποδράσουν από τη Σουηδία, χωρίς, όμως, επιτυχία. Ο λόγος για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Οι μεν κιτρινόμαυροι δύο φορές απέναντι σε ΑΪΚ Στοκχόλμης και Έλφσμποργκ, οι δε ασπρόμαυροι, επίσης, δύο φορές απέναντι σε Έστερσουντ και Μάλμε. Για τον Δικέφαλο του Βορρά, μάλιστα, στην μεν πρώτη του επίσκεψη γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό, ένα βήμα πριν τους ομίλους του Europa League της περιόδου 2017/18, ενώ προ λίγων εβδομάδων απέσπασε ισοπαλία κόντρα στη Μάλμε, που όμως δεν ήταν αρκετή, καθώς στην Τούμπα έμεινε εκτός play off του Champions League στην παράταση.

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς πως η Σουηδία δεν αποτελεί και την πλέον φιλόξενη χώρα για τις ελληνικές ομάδες. Παρά το γεγονός πως οι Σκανδιναβοί δεν βρίσκονται ψηλά στην ειδική βαθμολογία της UEFA, έχουν ως εκπροσώπους ομάδες σκληρές που αποδεικνύονται… σκληρά καρύδια. Μένει να φανεί αν το βράδυ της Πέμπτης, ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να «σπάσει το ρόδι» σε ό,τι αφορά στην δική του επίδοση στη χώρα, κάνοντας τη ζωή του πιο εύκολη, ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα