ΠΑΟΚ: «Έλειπε» για 70', έπαιξε για 20', ήθελε μία φάση ακόμη…

ΠΑΟΚ: «Έλειπε» για 70', έπαιξε για 20', ήθελε μία φάση ακόμη…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα δύο παιχνίδια που έκανε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Πλζεν, δίνοντας συγχαρητήρια για το φινάλε, εκφράζοντας και ερωτηματικά για το πρώτο διάστημα. Και κάτι ακόμη για την αθλητική δικαιοσύνη.

Ματσάρα στην Τούμπα επειδή… πάντα μένει η τελευταία εικόνα και αίσθηση. Ένας ΠΑΟΚ που βγήκε να παίξει μετά το 70΄ κατάφερε και τελικά έσωσε τον πόντο που μπορεί να βοηθήσει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Το 2-2 δεν ήταν παράξενο… Το τελείωμα του αγώνα με τον καταιγιστικό ΠΑΟΚ που έπαιζε απόλυτα ορθολογικά, δεν ήταν παράξενο. Η εμφάνιση της Πλζεν δεν προκάλεσε εντύπωση, ομάδα που δικαιολογεί γιατί δεν χάνει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Εκείνο που απόψε ξάφνιασε ήταν το πόσο… παγωμένα και άνευρα μπήκε ο Δικέφαλος στο παιχνίδι και πώς έβγαλε έτσι άνευρα μία ώρα αγώνα. Γιατί άραγε; Γιατί τέσσερα μόλις φάουλ σε τέτοια αναμέτρηση που χάνεται και μια κάρτα για διαμαρτυρία στο τέλος;

Ήταν ένα πρώτο μέρος όπου οι περισσότεροι… παραπατούσαν. Ένας βαθύς ύπνος, παρά το ξυπνητήρι στο 2΄ από το γκολ των Τσέχων που ακυρώθηκε με VAR. Εντελώς έξω από τα νερά του ο Όττο, λες και δεν είχε ξαναπαίξει στα αριστερά. Ο Μπακαγιόκο για πολλή ώρα αποτελούσε κάτι… ξένο προς όλους τους άλλους. Λίγα πράγματα από τους μεσοεπιθετικούς. Σε φάση κατοχής μία ακατάσχετη φλυαρία, ομάδα χωρίς νεύρο που όταν έχανε την μπάλα… έτρεμε όλο το σύμπαν, αφού δεν υπήρχε οργάνωση. Ούτε διάθεση για φάουλ, καμία αντίδραση, μηδέν σε ένταση, κάτι πολύ παράξενο που δεν έδειχνε ότι το ματς γίνεται στην Τούμπα!

Κάπως έτσι και στο 45΄ με 70΄ μέχρι ο κόσμος να αποφασίσει να τους ξεσηκώσει όλους. Ήρθε και η αποβολή του Λιβεριανού στόπερ που την «γλίτωσε» στο πέναλτι του πρώτου ημιχρόνου και κάπου εκεί δεν υπήρχε γυρισμός. Ο Σβααμπ τους ξεσήκωσε όλους, ο Ντεσπόντοφ έκανε «παπάδες» με το καλό του δεξί, ο Λουτσέσκου έβαλε δυο φορ και τον Αντρίγια μπακ, και οι πρωταθλητές Ελλάδας δημιουργούσαν μεγάλες φάσεις κάθε 2-3 λεπτά. Με ψυχραιμία και την μπάλα κάτω. Έβαλαν δύο γκολ, μπορούσαν άλλα τρία, σε ένα καταπληκτικό διάστημα, όπου με ψυχραιμία και ποδοσφαιρικό ορθολογισμό έβγαλαν μεγάλες φάσεις με κάθε πιθανό τρόπο.

 

Μπράβο για την επιμονή, την προσπάθεια και το ποδόσφαιρο του τελευταίου διαστήματος, ένα μεγάλο «γιατί» για τον ύπνο του αρχικού 70λεπτου. Σε κάθε περίπτωση όταν ο Κοτάρσκι έβγαλε το τετ α τετ για το 0-3, όλα έδειχναν ότι το ματς… γυρίζει. Και έτσι έγινε. Αν είχε ένα-δύο λεπτά ακόμη, όλα έδειχναν ότι το 3-2 θα ερχόταν στην επόμενη φάση.

Ό, τι έγινε… έγινε. Με την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ θα ασχοληθεί και πάλι σε δύο εβδομάδες όταν θέλουν δε θέλουν θα βρουν κίνητρο για να παίξουν με τη Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ. Κακό είναι όλο αυτό, αλλά χθες από νωρίς ήταν σαν όλο το γήπεδο να… βαριέται, μία παράξενη κατάσταση την οποία φυσικά ο ΠΑΟΚ την «πλήρωσε».

Την Κυριακή είναι ένα άλλο ματς με τον ΟΦΗ, ένα ελληνικό παιχνίδι όπου και πάλι υπάρχει «πρέπει», αλλά εντελώς διαφορετικό. Λογικά μετά από όσα έγιναν χθες, όλη η ομάδα και όλη η ατμόσφαιρα θα είναι εντελώς διαφορετική.

ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδέχθηκε επεισόδιο Λουτσέσκου-Λαμέλα! Τιμωρήθηκε ο Λουτσέσκου, απαλλάχθηκε ο Λαμέλα. Καλώς τιμωρήθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Το πώς και το γιατί -νομικά- υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση στους δύο, είναι αδιάφορο. Επί της ουσίας, για έναν καυγά δύο ανθρώπων, τιμωρήθηκε ο ένας, απαλλάχθηκε ο άλλος, εκείνων μάλιστα που γκρινιάζουν ως αδικημένοι! Ποιος εκτίθεται από το γεγονός, αν όχι οι ίδιες οι Αρχές;

Νομικά, ο Λαμέλα απαλλάχθηκε επειδή το ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό όργανο δεν μπορεί να τιμωρήσει παίκτη που αναγράφεται σε έκθεση αστυνομίας. Τον κάλεσε σε απολογία, δεν μπορούσε να τον τιμωρήσει! Πέρσι ο Αλμέιδα έπιασε από τον λαιμό αστυνομικό, αλλά ο παρατηρητής δεν είδε κάτι και έτσι απέφυγε όποια πειθαρχική ποινή!

«Φταίτε και εσείς για ο τι συμβαίνει…» είπε για τις Αρχές ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης και είχε απόλυτο δίκιο. Όχι γιατί τιμωρήθηκε ο Λουτσέσκου, αλλά για την προκλητική ανισορροπία που επικρατεί και προκαλεί την κοινή λογική.

Κάπως έτσι, το λέω και το γράφω από χθες, ακόμη και αν κάποιοι ΠΑΟΚτσήδες ήταν… αλλού, μπορούν πλέον και ξυπνούν και συσπειρώνονται. Όλα σε καλό λοιπόν, αρκεί και η ομάδα να ξαναβρεί τον… ΠΑΟΚ μέσα της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.