Europa League: Τρίτη ισοπαλία η Γιουνάιτεντ, «απόλυτες» Τότεναμ, Λάτσιο, Άντερλεχτ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Alejandro Garnacho

bet365

Αποβλήθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο στο Φενέρμπαχτσε – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 – Ζόρικη νίκη για την Τότεναμ (1-0) την Άλκμααρ, τεσσάρα της Ρέιντζερς επί της Στεάουα (4-0) προτού επισκεφτεί το «Καραϊσκάκης».

Τρία ματς, τρεις ισοπαλίες για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην League Phase του Europa League. Οι Κόκκινοι Διάβολοι, οι οποίοι την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ στο «Ολντ Τράφορντ» (Πέμπτη 07/11, 22:00), αγνοούν τη νίκη, την ώρα που Άντερλεχτ, Λάτσιο και Τότεναμ είναι οι μοναδικές που έχουν το απόλυτο.

Φενέρμπαχτσε – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Το πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε στην τρίτη αγωνιστική, μένοντας στο 1-1 στο «Σουκρού Σαράτσογλου» της Κωνσταντινούπολης απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Πιο δραστήριοι οι Τούρκοι στο πρώτο ημίχρονο, πιο αποτελεσματικοί οι Άγγλοι, οι οποίοι προηγήθηκαν με την συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών με ωραίο σουτ του Κρίστιαν Έρικσεν από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από ομαδικό συνδυασμό και ασίστ του Τζόσουα Ζίρκζι.

Ο Μάρκους Ράσφορντ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για το 0-2, με την Φενέρ να απαντάει με τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες και, κυρίως, μια διπλή του Γιουσέφ Εν – Νεσίρι, με τον Αντρέ Ονάνα να κάνει καταπληκτική, διπλή απόκρουση. Ο Μαροκινός επιθετικός πήρε ρεβάνς με κοντινή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Αλέν Σεν Μαξιμέν στο 49’ για το 1-1, με τους κεντρικούς αμυντικούς της Γιουνάιτεντ απλώς να (τον) παρακολουθούν.

Λίγο αργότερα, η Φενέρ ζήτησε πέναλτι (ξανά) σε πτώση του Οσάγι – Σάμουελ, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να διαμαρτύρεται έντονα και τον Γάλλο διαιτητή Κλεμάν Τουρπάν να του δείχνει κόκκινη κάρτα και να τον στέλνει για το υπόλοιπο του αγώνα στις εξέδρες του «Σουκρού Σαράτσογλου». Στο τελευταίο ημίωρο, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ της νίκης, αλλά έμειναν με την όρεξη…

 

Τότεναμ – Άλκμααρ 1-0

Τα… χρειάστηκε, αλλά εντέλει η Τότεναμ λύγισε την Άλκμααρ (1-0) στο Λονδίνο και είναι μόλις μια από τις τρεις ομάδες που έχει κάνει το «3 στα 3», έστω και αν δεν έθελξε με την απόδοσή της. Ο σκοπός, όμως, αγιάζει τα μέσα.

Κυρίαρχα τα Σπιρούνια στο πρώτο 45λεπτο, όπου πλησίασαν αρκετές φορές στην ολλανδική εστία, χάνοντας ευκαιρίες με τον 17χρονο Μίκι Μουρ και, κυρίως, με τον Τίμο Βέρνερ. Η Άλκμααρ, η οποία έχασε νωρίς με τραυματισμό τον πολύτιμο εξτρέμ Ρούμπεν Φαν Μπόμελ, απείλησε και αυτή με κεφαλιά του Αλεξάντερ Πενέτρα που έβγαλε ο Φρέιζερ Φόρστερ.

Την λύση για την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου έδωσε από την άσπρη βούλα του πέναλτι ο Ριτσάρλισον, ο οποίος σημείωσε στο 53’ το πρώτο του γκολ στην σεζόν, στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός μετά τον τραυματισμό του. Το πέναλτι κέρδισε ο Λούκας Βέργκβαλ σε ανατροπή από τον Μάξιμ Ντέκερ. Από εκεί και πέρα, η Τότεναμ ήλεγχε ακόμα περισσότερο τον ρυθμό του αγώνα, με την Άλκμααρ να τελειώνει το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντάβιντ Μέλερ Βόλφε στο 85’.

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σλάβια Πράγας 1-0

Δεύτερη σερί νίκη για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία μετά το «τρίποντο» επί της Άλκμααρ κατάφερε να συλλέξει ακόμα ένα, αυτή τη φορά εις βάρος της Σλάβια Πράγας (1-0). Το μοναδικό, τυχερό γκολ του αγώνα για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σημείωσε ο Νίκο Γουίλιαμς στο 33' για να βάλει σε θέση οδηγού τους Βάσκους, οι οποίοι κατάφεραν να αντέξουν μέχρι τέλους και να διατηρήσουν ακέραιους τους τρεις βαθμούς της νίκης. Βασικός και πολύ δραστήριος για τους αναποτελεσματικούς Τσέχους ο Χρήστος Ζαφείρης.

Τβέντε - Λάτσιο 0-2

Το απόλυτο 3/3 έκανε η Λάτσιο επικρατώντας με 2-0 της Τβέντε στην Ολλανδία. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 11ο λεπτό, όταν ο τερματοφύλακας Λαρς Ούνερσταλ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η Λάτσιο, με βασικό και σταθερό κάτω από τα δοκάρια τον Χρήστο Μανδά, πίεσε και βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Πέδρο στο 35'. Παρά τις ευκαιρίες στο φινάλε του ημιχρόνου, το 1-0 υπέρ των Λατσιάλι παρέμεινε. Ίδια ήταν η εικόνα του ματς και στην επανάληψη, με τη Λάτσιο να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 88' με το εύστοχο τετ-α-τετ του Γκούσταβ Ίσακσεν να υπογράφει τη νίκη της ομάδας του Μάρκο Μπαρόνι.

Πόρτο - Χόφενχαϊμ 2-0

Επιτέλους «τρίποντο» για την Πόρτο, η οποία έπρεπε να περιμένει μέχρι την τρίτη αγωνιστική ώστε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Οι Πορτογάλοι κατάφεραν να υποτάξουν με 2-0 τη Χόφενχαϊμ κι έκαναν άλμα στον βαθμολογικό πίνακα. Αρχικά ο Τιάγκο Τζαλό άνοιξε το σκορ στο 45'+2' για να θέσει τα θεμέλια, με τον Σάμου Ομοροντιόν στο 75' να σφραγίζει το τρίποντο για τους Πορτογάλους, με το τέταρτο γκολ του σε τρία ματς.

Λυών - Μπεσίκτας 0-1

Φρένο για τη Λυών! Μετά τις νικηφόρες βραδιές απέναντι σε Ολυμπιακό και Ρέιντζερς, οι Γάλλοι βρήκαν τον... δάσκαλό τους στο πρόσωπο της Μπεσίκτας, με τους Τούρκους να παίρνουν το «διπλό» με 1-0 στην πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Ζέντσον Φερνάντες στο 71' για τους Τούρκους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με... κρότο την αναμέτρηση κι έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από γαλλικό έδαφος.

Άντερλεχτ - Λουντογκόρετς 2-0

Η Άντερλεχτ συνεχίζει ακάθεκτη στη League Phase του Europa League και έκανε το 3/3 απέναντι στη Λουντογκόρετς, η οποία δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη στην Ευρώπη. Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στο 67' με τον Σάμουελ Εντόζιε και «κλείδωσαν» τη νίκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Άντερς Ντρέγιερ, εκμεταλλευόμενος το λάθος του τερματοφύλακα της Λουντογκόρετς. Πρέπει να σημειωθεί, βεβαίως, ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 30', λόγω αποβολής του Κάιο Βιδάλ.

Ρέιντζερς - Στεάουα Βουκουρεστίου 4-0

Η Ρέιντζερς «σκόρπισε» τη Στεάουα Βουκουρεστίου, μία αγωνιστική πριν από την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι Σκωτσέζοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 10' με τον Τομ Λόρενς, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους με το ωραίο σουτ του Βάτσαλ Τσέρνι στο 31'. Μονόλογος και στο δεύτερο μέρος για τη Ρέιντζερς, με τον Τσέρνι να σκοράρει για δεύτερη φορά (55') και τον Χαμζά Ιγκαμάνε να ανεβάζει στο 72' τον δείκτη του σκορ στο 4-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα