Ολυμπιακός: Ένα ακόμα «θρυλικό» διπλό με τον «μάγο» Ζέλσον, τον «βράχο» Ρέτσο και τον Κοστίνια

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ένα ακόμα «θρυλικό» διπλό με τον «μάγο» Ζέλσον, τον «βράχο» Ρέτσο και τον Κοστίνια

bet365

Ο Ολυμπιακός έδειξε το βράδυ της Πέμπτης το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλουν να βλέπουν άπαντες και βρήκε ξανά στο πρόσωπο του Κοστίνια έναν «εργάτη» στην άμυνα του και όχι μόνο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Αυτό το Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1 έχει την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Είχε την αξία του και ήρθε στην πλέον κατάλληλη στιγμή. Και μπορεί να υπήρχε ο προβληματισμός για το αποτέλεσμα κόντρα στον Λεβαδειακό όμως η Ευρώπη είναι άλλο πράγμα και όπως τόνισε και ο ίδιος ο Βάσκος τεχνικός με τον τρόπο του το ζητούμενο είναι ο πολύ καλός Ολυμπιακός της Ευρώπης να είναι και ο πολύ καλός Ολυμπιακός στην Ελλάδα.

Έχει τριπλή αξία και σημασία αυτό το διπλό των Πειραιωτών. Αυτό το «θρυλικό» διπλό των τροπαιούχων του Conference που την Πέμπτη ήταν η μόνη ελληνική ομάδα με νίκη στην Ευρώπη φτάνοντας έτσι στα 2 τρίποντα στο League Phase του Europa. Η αξία του έχει να κάνει με την πολύ καλή εμφάνιση των Ερυθρόλευκων (που είχαν τη δυνατότητα να βάλουν το λιγότερο και ένα 2ο γκολ), τους 3 έξτρα βαθμούς αλλά και τη ψυχολογία του συνόλου αλλά και των παικτών σε ατομικό επίπεδο, που ανέβηκε ξανά αισθητά.

Τα τρία κεντρικά πρόσωπα μίας «πολύ καλής ημέρας στη δουλειά»

Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά πρόσωπα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα της Σουηδίας. Προσωπικά στέκομαι κυρίως σε τρία παρά το γεγονός ότι κόντρα στη Μάλμε ο Ελ Καμπί ήταν εκείνος που βρήκε ξανά δίχτυα δίνοντας τη λύση και ενώ υπήρχαν και άλλοι ερυθρόλευκοι που βοήθησαν πολύ όπως ο Κάρμο στο κέντρο της άμυνας των Πειραιωτών.

Ένας ήταν ο «μάγος» Ζέλσον. Το γκολ που βάζει η ομάδα του χάρις στην ποιότητά του και την τεχνική του ήταν από άλλον... πλανήτη. Ένα τέρμα που... χάζεψε τους Σουηδούς. Δεν ήταν μόνο ότι έκοψε και έκλεψε τη μπάλα αλλά κυρίως το πώς πέρασε πάνω στη γραμμή του πλαγίου δύο αντιπάλους του.

 

Ένα γκολ σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς και ποιότητας κυρίως για το πώς ξεκίνησε και εξελίχθηκε η φάση. Η εμφάνιση αυτή του Ζέλσον ανέδειξε και το πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει. Είναι δε εξαιρετικά πιθανό αυτό το πρώτο μέρος στη Σουηδία να ήταν το τοπ από πλευράς Ζέλσον για φέτος. Ο Πορτογάλος εφόσον πάντως παραμείνει μακριά από θέματα τραυματισμών είναι ικανός να ανεβάσει δημιουργικά και επιθετικά επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Ένας 2ος πρωταγωνιστής ήταν ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο Έλληνας στόπερ έχει κάνει ματσάρα με καίρια κοψίματα, πολύ μεγάλες βοήθειες και τεράστια προσπάθεια στην άμυνα αλλά και συμβολή ακόμα και στο «κουβάλημα» της μπάλας. Εκτός των άλλων μας φανέρωσε ξανά το πόσο πολύ καλά δένει στο κέντρο της άμυνας με τον Κάρμο.

Βέβαια δεν γίνεται να αφήσουμε έξω από την ποδοσφαιρική αυτή συζήτηση έναν ποδοσφαιρικό «εργάτη». Έναν τεράστιο μαχητή και ένα... σκυλί του πολέμου. Τον Κοστίνια. Τα έδωσε όλα ως δεξιός μπακ και χρειάστηκε να παίξει και αριστερά απ' όπου έφτιαξε και τη φάση με το κερδισμένο πέναλτι του Ελ Καμπί.

Σε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού περιμένεις να του βγουν τα βαριά χαρτιά του. Όταν όμως έχεις παίκτες όπως τον Πορτογάλο στο να τον βοηθάει τόσο αυτό δίνει σε ένα σύνολο ιδιαίτερα μεγάλη ώθηση.

Ο Κοστίνια έδωσε λύση και για αγωνιστεί ο Ροντινέι ως εξτρέμ αλλά και λύση ως αριστερός μπακ όταν τραυματίστηκε ο Πιρόλα που είχε αντικαταστήσει τον Ορτέγα, που επίσης χτύπησε και φαίνεται πώς θα λείψει για το προσεχές διάστημα. Είναι δε σαφές πώς ο Κοστίνια είναι εξαιρετικά πιθανό να επιστρατευθεί ξανά ως αριστερός μπακ. Ακόμα και στον επερχόμενο εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.