Τβέντε - Λάτσιο: Ο Τσαουνά έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς που μιμούνταν κραυγές πιθήκου (vid)

Loum Tchaouna

bet365

Ο Μάρκο Μπαρόνι κατήγγειλε δημόσια τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Λουμ Τσαουνά από τους οπαδούς της Τβέντε, οι οποία μιμούνταν κραυγές πιθήκων αναγκάζοντας τον 21χρονο να περάσει εκτός πριν ολοκληρωθεί τοι ματς.

Η Λάτσιο επιβεβαίωσε ότι ο Λουμ Τσαουνά υπέστη ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Europa League εναντίον της Τβέντε (24/10,0-1), γεγονός που τον οδήγησε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ο προπονητής των Ιταλών, Μάρκο Μπαρόνι μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το περιστατικό αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος άκουσε τις ύβρεις από την εξέδρα κι έβγαλε τον παίκτη του από το γήπεδο προκειμένου να τον προστατεύσει.

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, όπως είπε στο «Sky Sport Italia», παρατήρησε ότι ο παίκτης του ήταν εμφανώς αναστατωμένος, δείχνοντας προς την εξέδρα της Τβέντε, από όπου ακούγονταν ήχοι που παρέπεμπαν σε ζώα της ζούγκλας.

Ο ίδιος ο Τσαουνά ενημέρωσε το τεχνικό επιτελείο για τα ρατσιστικά σχόλια και τις συγκεκριμένα κραυγές που θύμιζαν πιθήκους, με τους Λατσιάλι να στηρίζουν τον 21χρονο επιθετικό με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά της, η UEFA δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό και δεν έχει γίνει γνωστό το αν θα λάβει μέτρα κατά της γηπεδούχου ομάδας.

Ο προπονητής των Ολλανδών Τζόσεφ Όοστινγκ, πάντως, πήρε απόσταση από το θέμα, υποστηρίζοντας όμως ότι το συμβάν είναι τόσο σοβαρό ώστε οποιοδήποτε σχόλιο και να κάνει θα είναι λίγο για να το περιγράψει.

 


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα