Ολυμπιακός: Δούλεψε το πλάνο του προπονητή, με 11 αντεπιθέσεις (!) για τέσσερα γκολ!

Ολυμπιακός: Δούλεψε το πλάνο του προπονητή, με 11 αντεπιθέσεις (!) για τέσσερα γκολ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο Gazzetta με τον δικό του τρόπο το διπλό του Ολυμπιακού στη Σουηδία.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε τη δουλειά του καλά χθες στη Σουηδία, όπως την είχε κάνει και τις προάλλες στο Καραϊσκάκη με την Μπράγκα. Το δε συνολικό σκορ 4-0 σε αυτές τις δύο νίκες απεικονίζει μία ομάδα πολύ επικίνδυνη επιθετικά και πολύ αποτελεσματική κι αμυντικά.

Από τη μία τα γκολ του Ελ Κααμπί και η κλάση του Ζέλσον, από την άλλη το πάρα πολύ καλό δίδυμο Ρέτσου-Κάρμο έχουν κάνει τη διαφορά. Αλλά και σχεδόν όλους τους παίκτες να τους έχουν ακολουθήσει και στα δύο παιχνίδια. Το «σχεδόν» δείχνει και τη διαφορά των δύο αγώνων: με τους Πορτογάλους ήταν όλοι διακριθέντες, με τους Σουηδούς ο Τσικίνιο κι ο Ρόντινεϊ έμειναν (αρκετά) πίσω από τους άλλους. Τουλάχιστον το πάλεψαν και οι δύο, ο πρώτος μην σταματώντας να τρέχει και να πιέζει, ο δεύτερος βγάζοντας κάποιες στιγμές ατομικής ποιότητας, όπως η ασίστ στο γκολ που έχασε ο Μαροκινός.

Το πιο βασικό, βέβαια, είναι ότι δούλεψε και πάλι το πλάνο Μεντιλίμπαρ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε γιατί οι παίκτες του το ακολούθησαν πιστά, πιέζοντας σχεδόν παντού στο γήπεδο (θυμηθείτε ότι ο Ζέλσον στη φάση του μοναδικού γκολ έκλεψε την μπάλα σε θέση αριστερού μπακ!), κλέβοντας μπάλες και κάνοντας αντεπιθέσεις, απέναντι σε ένα αντίπαλο που είχε την μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει εύκολα την «ερυθρόλευκη» οπισθοφυλακή.

Ήταν πραγματικά εκπληκτικό ότι ο Ολυμπιακός σε έναν αγώνα Γιουρόπα Λιγκ έβγαλε 11 αντεπιθέσεις! Εξίσου εκπληκτικό ότι έβγαλε πέντε στο α΄ ημίχρονο και έξι στο β΄! Με μεγάλο πρωταγωνιστή κυρίως τον Ζέλσον, που σε κάποιες στιγμές ήταν συγκλονιστικός και ήταν σαν να μην «έβλεπε» κανένα αντίπαλο του. Και με «συνεργούς» τον Ελ Κααμπί και τον Ρόντινεϊ.

 

Πρώτη αντεπίθεση: Τσικίνιο σε Ρόντινεϊ, σέντρα επικίνδυνη, αλλά πέρασε.

Δεύτερη: έξοχη συνεργασία Ζέλσον-Ελ Κααμπί-Ζέλσον, αλλά σουτ πάνω στον αντίπαλο, ενώ έπρεπε να πασάρει πλάγια στον Ελ Κααμπί.

Τρίτη: ο Ζέλσον έκλεψε, πέρασε δύο Σουηδούς, έκανε κούρσα κι έκανε ό,τι δεν έκανε πριν, σωστή πάσα στον Ελ Κααμπί για το 1-0!

el kaabi

Τέταρτη: αυτή τη φορά δεν πέρασε η πάσα του Ζέλσον στον Ελ Κααμπί

Πέμπτη: Ο Μουζακίτης έκανε κακή πάσα στον Ρόντινεϊ, που πάντως κι αυτός είχε βιαστεί να φύγει μπροστά κι έτσι βγήκε οφσάϊντ.

Έκτη: ο Ζέλσον στον Ρόντινεϊ κι εκείνος στον Μουζακίτη, το σουτ του οποίου κόντραρε σε αμυνόμενο.

Έβδομη: ο Ρόντινεϊ στον Ελ Κααμπί, με τον διαιτητή να κάνει τεράστιο λάθος και να σταματάει την κόντρα επίθεση για φάουλ υπέρ του Κοστίνια, ενώ ασφαλώς κι έπρεπε να αφήσει το πλεονέκτημα.

Όγδοη: ο Ζέλσον έφυγε σαν σίφουνας μπροστά, όπως τα έκανε θάλασσα στο τέλος, αφού ούτε πάσαρε, ούτε σούταρε και κόπηκε.

oly mlame

Ένατη: Ο Ρόντινεϊ έβγαλε ασίστ στον Ελ Κααμπί που όμως νικήθηκε στο τετ α τετ από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Δέκατη: ο Ζέλσον πιθανότατα κουρασμένος, αντί να συνεχίσει και να πάει μπροστά, γύρισε την μπάλα προς τα πίσω.Ενδέκατη: ο Κοστίνια πέρασε την έξοχη πάσα στον Ελ Κααμπί, που κέρδισε (κι έχασε) το πέναλτι.

Από τη μία αξίζουν πολλά μπράβο στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ, που μπόρεσε και έβγαλε τόσες πολλές κόντρα επιθέσεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Από την άλλη, είναι προς προβληματισμό ότι κατάφερε και αξιοποίησε μόνο τη μία από τις 11 (!!!), ενώ θα έπρεπε εύκολα να είχε βάλει τέσσερα…

Πρέπει ο Ολυμπιακός να πάρει ως μάθημα από αυτό το παιχνίδι ότι όταν μπορείς πρέπει να κλειδώνεις ένα τρίποντο κι όχι να αφήσεις ρευστό σκορ όπως το 1-0. Διότι στο τελευταίο πεντάλεπτο, από το 90’ έως το 95’, οι «ερυθρόλευκοι» τα χρειάστηκαν. Οι γηπεδούχοι βγήκαν πολύ μπροστά, τα έπαιξαν όλα για όλα, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν κόπωση και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ήταν τυχεροί που έμεινε το 1-0, καθώς η Μάλμε απείλησε τρεις φορές! Θα ήταν μεγάλο κρίμα αυτό το ματς να έληγε 1-1, όμως το παιχνίδι λήγει μόνο με το σφύριγμα της λήξης και ο συγκλονιστικός κόσμος του Ολυμπιακού να έφευγε λυπημένος.

olympiacos malme

Ήταν και τα χέρια του Μεντιλίμπαρ δεμένα, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, καθώς υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, λόγω τραυματισμών. Κάπως έτσι, φαντάζομαι, κράτησε ως το τέλος τον Τσικίνιο, που δεν ήταν στα καλά του, και τον έβαλε σε θέση έξω αριστερά (!), ενώ θα μπορούσε να περάσει εκεί τον Βέλντε.

Στα κέρδη του παιχνιδιού ότι δεν πήρε κίτρινη το πολυεργαλείο, ο Έσε, κι έτσι θα τον έχει ο προπονητής, εφόσον ασφαλώς είναι υγιής, και στο επόμενο πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, με τη Ρέιντζερς. Ο Αργεντίνος ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι υπεραπαραίτητος. Το κακό είναι ότι πάλι πήραν κάρτες αρκετοί «ερυθρόλευκοι», όπως είχε γίνει και με την Μπράγκα.

Από την άλλη, καλύτερα αυτό κι ας προκύψουν απώλειες, παρά να κάθονται οι παίκτες του Ολυμπιακού παθητικά και να δέχονται τις κλοτσιές των παικτών του Λεβαδειακού και τις αγκωνιές των παικτών του Άρη…Ας κοιτάξουν τώρα, όποιοι παίξουν την Κυριακή στην Τρίπολη, να είναι δυναμικοί κόντρα στον σκληροτράχηλο Αστέρα.

Άσχετο: Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι Μάλμε-Ολυμπιακός ανακοινώθηκαν οι 10 υποψήφιοι για τηνν Χρυσή Μπάλα της Αφρικής το 2024. Προς έκπληξη πολλών δεν ήταν μέσα ο Ελ Κααμπί. Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να κάνει ένας σέντερ φορ για να μπει σε αυτή τη λίστα, που μάλλον είναι «πολιτικάντικη», δηλαδή να αναδειχθούν παίκτες από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Με το Μαρόκο να έχει ήδη τον Χακίμι της Παρί Σεν Ζερμέν και τον Ραχίμι, με την τελευταία επιλογή να είναι εντελώς αμφιλεγόμενη, δηλαδή να προτιμηθεί αυτός ο φορ κι όχι ο Ελ Κααμπί.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Πάλι καλά που το έχασε σε νίκη το πέναλτι ο Ελ Κααμπί. Σε μία φάση στην οποία επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ότι παίκτης που κερδίζει πέναλτι δεν πρέπει και να το εκτελεί…Έστω κι αν πρέπει να παραδεχθούμε ότι η εκτέλεση δεν ήταν κακή, με τον γκολκίπερ να φεύγει στην άλλη γωνία και την μπάλα να κυλάει ελάχιστα άουτ. Προφανέστατα, βέβαια, δεν ήταν και αρκετά καλό ώστε να καταλήξει στα δίκτυα.

oly malme

Παρεμπιπτόντως, χθες για πρώτη ίσως φορά επί Μεντιλίμπαρ είδαμε μία τόσο ωραία κομπίνα σε στατική φάση και δη σε κόρνερ. Αναφέρομαι στη φάση μόλις στο 3ο λεπτό, όπου ο Τσικίνιο πάσαρε δίπλα του στον Μουζακίτη κι έκανε αυτός τη σέντρα. Με το δουλεμένο καλά στην προπόνηση να είναι ότι ο Κοστίνια, που ήταν έξω από την περιοχή όταν «στήθηκε» η αντίπαλη άμυνα για να αντιμετωπίσει το κόρνερ, έφυγε σφαίρα από το ημικύκλιο της περιοχής και βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι σε χρόνο ντε τε παίρνοντας την κεφαλιά, αλλά αστοχώντας, όχι πολύ.

Αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούν να απειλήσουν με κεφαλιές στις «κλασικές» εκτελέσεις κόρνερ, ίσως τη λύση δώσουν τέτοιες κομπίνες που κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» με το τεχνικό επιτελείο στις προπονήσεις στο Ρέντη. Αν και ο Τσικίνιο είχε ένα καλό κόρνερ στο 17’, με τον Πιρόλα να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να αστοχεί.

Και για το τέλος ένα ιμότζι 👍

@Photo credits: INTIME, ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.