Ολυμπιακός: 2 συμπαίκτες, 4 αντίπαλοι, 12 δευτερόλεπτα, 9 επαφές, περίπου 75 μέτρα και 1 γκολ «ποίημα» (vid)

Ολυμπιακός: 2 συμπαίκτες, 4 αντίπαλοι, 12 δευτερόλεπτα, 9 επαφές, περίπου 75 μέτρα και 1 γκολ «ποίημα» (vid)

Γιώργος Ντυμένος
FDDZ

bet365

Οι Ζέλσον Μαρτίνς και Αγιούμπ Ελ Καμπί «βρέθηκαν» στο τέρμα που χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη στη Σουηδία και το οποίο ήταν χάρμα ιδέσθαι από την αρχή ως το τέλος του.

Με τη νίκη στις αποσκευές του θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός από τη Σουηδία, καθώς επικράτησε 1-0 της Μάλμε και ντουμπλάρισε τις επιτυχίες του στη League Phase του Europa League.

Το «χρυσό» του γκολ σημείωσε ο Αγιούμπ Ελ Καμπί στο 30’ με πολύ ωραίο πλασέ, όμως σε μεγάλο βαθμό αυτό το τέρμα πιστώνεται και στον Ζέλσον Μαρτίνς, λόγω της εξαιρετικής του ατομικής ενέργειας και της τελικής πάσας που έδωσε στον συμπαίκτη του.

Ηταν μία φάση που από την αρχή ως το τέλος της πήρε 10 με τόνο σε επίπεδο δημιουργίας και εκτέλεσης και οι δυο τους «βρέθηκαν» σε ένα πανέμορφο τέρμα.

Ολα διάρκεσαν 12 δευτερόλεπτα, αφού τόσο κράτησε η μετάβαση των «ερυθρολεύκων» από την άμυνα στην επίθεση, αφού στο 29’:21’’ ο Ζέλσον πήρε την κατοχή και στο 29’33’’ η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας μετά την τελική του Ελ Καμπί.

 

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έγινε «κυρίαρχος» περίπου 25 μέτρα μακριά από τα καρέ του, άδειασε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ δύο αντιπάλους του πάνω στη γραμμή και διένυσε σχεδόν τα 3/5 του γηπέδου (σ.σ.το Eleda Stadion έχει μήκος 105 μέτρα).

Η περίτεχνη ενέργειά του αλλά και η κούρσα του διάρκεσαν 10 δευτερόλεπτα και σε αυτό το διάστημα πραγματοποίησε οκτώ επαφές με την μπάλα, εκ των οποίων οι επτά ήταν με το δεξί και η μία (σ.σ. εκείνη που έφυγε στον κενό χώρο) με το αριστερό.

Τότε λοιπόν, στο 29’:31’’, έπαιξε κάθετα για τον Μαροκινό που ακολουθούσε σαν «τρέιλερ» και ο 31χρονος πλάσαρε με το αριστερό και με τη μία, παρά την πίεση ενός αμυντικού που έκανε την προβολή, αλλά και του τερματοφύλακα που πραγματοποίησε έξοδο.

Σκάρτα δύο δευτερόλεπτα ύστερα και ενώ προηγουμένως η μπάλα αναπήδησε δύο φορές ελαφρά στον αγωνιστικό χώρο, αναπαύτηκε στο βάθος της εστίας.

Ετσι το γκολ «ποίημα» των Πειραιωτών κράτησε 12’’, οι δύο «πρωταγωνιστές» του (Ζέλσον, Ελ Καμπί) έκαναν αθροιστικά εννέα επαφές (επτά με το δεξί, δύο με το αριστερό), απέφυγαν τέσσερις αντιπάλους τους (οι δύο που μάρκαραν τον Πορτογάλο ακόμα προσπαθούν να… καταλάβουν πώς τους ξέφυγε) και διένυσαν με το τόπι περίπου 75 μέτρα, «σκάρτα» 10 έξω από το «κουτί» του Κωνσταντίνου Τζολάκη μέχρι και τα όρια της μικρής περιοχής του Γιόχαν Νταλίν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα