PSV Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Δεν ξανάγινε, ο Ζάχαβι έβαλε στους Ερυθρόλευκους 4 γκολ σε 135 λεπτά! (vids)

Γιάννης Σερέτης
PSV Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Δεν ξανάγινε, ο Ζάχαβι έβαλε στους Ερυθρόλευκους 4 γκολ σε 135 λεπτά! (vids)

bet365

Σπάνιο, αλλά... συνέβη στον Ολυμπιακό. Να σκοράρει ο ίδιος παίκτης τέσσερα γκολ εναντίον του ίδιου αντιπάλου σε δύο σερί ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το... διέπραξε ο Ισραηλινός Εράν Ζάχαβι.

Aπίστευτο και όμως αληθινό, σίγουρα ανεπανάληπτο για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς και σπάνιο γενικά στο ποδόσφαιρο: ο Εράν Ζάχαβι πέτυχε τέσσερα γκολ εναντίον των Ερυθρόλευκων σε 135 λεπτά! Ολα της PSV μέχρι το πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς στο Philips Stadion!

Ο Ισραηλινός επιθετικός είχε ισοφαρίσει δις στο «Γ. Καραϊσκάκης» (1-2 στο 14', 2-2 στο 39') και απόψε στην Ολλανδία δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 2-0 (23' κεφαλιά από κόρνερ, 44' απευθεία φάουλ). Τα τρία από τα τέσσερα γκολ του προέρχονται από στατικές φάσεις (το τέταρτο ήταν ουσιαστικά αυτογκόλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από ατομική προσπάθεια και σουτ του Ισραηλινού στο Φάληρο).

Ο Ζάχαβι κατέστη ο πρώτος παίκτης της PSV που βάζει τέσσερα γκολ σε νοκ άουτ «ζευγάρι» ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τον Ρονάλντο (τον... Ναζάριο, όχι τον Κριστιάνο) τη σεζόν 1995 - 1996!

O 34χρονος Ζάχαβι ξεκίνησε την καριέρα του στην Χάποελ τελ Αβίβ, όπου αγωνίστηκε για πέντε χρόνια (2006-2011). Εν συνεχεία μεταγράφηκε στην Παλέρμο αντί 1,7 εκατ. ευρώ και έμεινε μόλις... μιάμισι σεζόν στο Καμπιονάτο. Το 2013 επέστρεψε αντί μόλις 250.000 ευρώ στο Ισραήλ και αγωνίστηκε 3 1/2 χρόνια στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το 2016 πωλείται αντί 7,3 εκατ. ευρώ στην κινεζική Guangzhou R&F και εφέτος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την PSV.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα