Λίβερπουλ - Γουλβς 2-2: Ματσάρα σε ισορροπία και ανοικτοί λογαριασμοί! (vid)

Νίκος Κικίδης

bet365

Σε μια ματσάρα για γερά νεύρα η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να ξορκίσει τον κακό της δαίμονα στο Κύπελλο, έμεινε στο 2-2 κόντρα στη Γουλβς και πλέον η πρόκριση στους «32» θα ξεκαθαρίσει στον επαναληπτικό του «Μολινό»!

Σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να της υπενθυμίζει πως με εκείνη αντίπαλο στο Κύπελλο δεν πρόκειται να έχει καλά ξεμπερδέματα... Και το ραντεβού τους στο «Ανφιλντ» για τον τρίτο γύρο του FA Cup δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια, η Γουλβς όρθωσε ανάστημα στη Λίβερπουλ, επέστρεψε από την ανατροπή των Reds και τελικά έμεινε όρθια στο Μέρσεϊσαϊντ (2-2), στέλνοντας πλέον το ζευγάρι σε ρεβάνς στο «Μολινό» για να ξεκαθαρίσει η πρόκριση στους «32».

Με το πρόσφατο παρελθόν στον θεσμό άλλωστε να τους χαμογελά με δυο προκρίσεις έναντι της Λίβερπουλ μέσα στην τελευταία εξαετία, οι Λύκοι είχαν κάθε δικαίωμα να πατήσουν γεμάτοι αυτοπεποίθηση το πόδι τους στο χορτάρι του «Ανφιλντ». Και παρά το ζωηρό ξεκίνημα των γηπεδούχων που απείλησαν στο πρώτο πεντάλεπτο σε προσπάθειες των Σαλάχ και Χάκπο, η Γουλβς κατάφερε να προηγηθεί.

Μετά τη βοήθεια του Άλισον άλλωστε που έκανε κυριολεκτική πάσα στον Γκέδες, ο Πορτογάλος δεν είχε πρόβλημα να εκμεταλλευτεί το δώρο του αντίπαλου κίπερ και να σκοράρει σε κενή εστία για το 1-0 (25΄). Το προβάδισμα χάρισε... φτερά στα πόδια των παικτών του Λοπετέγκι, οι οποίοι πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ σε μακρινή προσπάθεια του Γκέδες που αυτή τη φορά ωστόσο εξουδετερώθηκε από τον Άλισον (35΄).

Κι από το πιθανό 0-2, φτάσαμε στο πραγματικό 1-1 και μάλιστα στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο. Στο 45΄και με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα προς το ημίχρονο, ο Αλεξάντερ Άρνολντ στην 250η συμμετοχή με τη φανέλα των Reds βρήκε υπέροχα στην πλάτη της άμυνας τον Νούνιες και ο Ουρουγουανός εκτέλεσε με μια επαφή για την ισοφάριση.

Το μομέντουμ πλέον είχε αντιστραφεί και η Λίβερπουλ φρόντισε να κεφαλαιοποιήσει πάνω στα νέα δεδομένα με το ξεκίνημα του β΄μέρους. Στο 52΄ο Τότι δεν απομάκρυνε σωστά μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Σαλάχ που παραμόνευε τελικά εκμεταλλεύτηκε το λάθος, πλασάροντας άψογα για το 2-1.

Ακόμα και με τις συνθήκες κατά τους ωστόσο, οι Λύκοι δεν παρέδωσαν πνεύμα. Αντιθέτως έριξαν προειδοποιητική βολή σε χαμένο τετ-α-τετ του Νούρι κόντρα στον Άλισον (57΄) και εννιά λεπτά αργότερα έγραψαν το 2-2, όταν ο Χουάνγκ από... σπόντα ξεγέλασε με προβολή τον Βραζιλιάνο κίπερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ορμή των φιλοξενούμενων μάλιστα ήταν τέτοια που στο 81΄βρήκαν και τρίτο γκολ με τακουνάκι του Τότι, όμως το VAR τους στέρησε τη χαρά για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Τα λεπτά που απέμεναν στην κλεψύδρα δεν αρκούσαν στη Λίβερπουλ για να αλλάξει κάτι δραματικά στην αναμέτρηση, με το τελικό 2-2 να σφραγίζει το νέο ραντεβού των δυο ομάδων που θα παίξουν τα ρέστα τους στον επαναληπτικό του «Μολινό» για ένα εισιτήριο στους «32» του Κυπέλλου.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ (85΄Γκόμες), Μάτιπ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (75΄Έλιοτ), Χέντερσον (68΄Κεϊτά), Τιάγκο, Σαλάχ (84΄Ντόουκ), Χάκπο (85΄Τσάμπερλειν), Νούνιες

Γούλβς (Γιουλέν Λοπετέγκι): Σάρκιτς, Λεμπίκισα (68΄Σεμέδο), Κόλινς, Τότι, Τζόνι, Ρούμπεν Νέβες (63΄Χουάνγκ), Χοτζ, Τραορέ, Νουρι (73΄Μπουένο), Γκέδες (63΄Γκέδες), Χιμένες (63΄Κούνια)

Νικήτρια η Γουέστ Χαμ στο λονδρέζικο ντέρμπι

Νίκη - πρόκριση στο Λονδίνο πανηγύρισε η Γουέστ Χαμ, η οποία επικράτησε 1-0 στην έδρα της Μπρέντφορντ και κλείδωσε ένα εισιτήριο για τους «32» του FA Cup. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπενραχμά έπειτα από ασίστ του Ράις (79΄), με τους Hammers να προστατεύουν μέχρι τέλους το υπέρ τους προβάδισμα και να παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Αποτελέσματα τρίτου γύρου στο FA Cup:

Γκρίμσπι - Μπέρτον Άλμπιον 1-0
Μπρέντφορντ - Γουέστ Χαμ 0-1
Κόβεντρι - Ρέξαμ 3-4
Λούτον - Γουίγκαν 1-1
Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Νιούκαστλ 2-1
Λίβερπουλ - Γουλβς 2-2

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα