Άρσεναλ - Λίβερπουλ 0-2: Gunners χωρίς πυρίτιδα, πέταξαν για τους «32» οι Reds!

Νίκος Κικίδης

bet365

Τα κανόνια της Άρσεναλ... σίγησαν μπροστά στις χαμένες ευκαιρίες και η Λίβερπουλ με δυο γκολ στο φινάλε έφυγε με το διπλό πρόκρισης (0-2) από το «Emirates» για τους «32» του FA Cup.

Τρία δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες, ένα τσουβάλι από επεμβάσεις, αλλά τελικά η πρόκριση κρίθηκε ουσιαστικά από ένα... αυτογκόλ! Άρσεναλ (κυρίως) και Λίβερπουλ έχασαν ένα κάρο ευκαιρίες σε μια αναμέτρηση που προς στιγμήν φάνηκε να οδεύει προς επαναληπτικό, αλλά... ας όψεται ο Κίβιορ. Το αυτογκόλ του Πολωνού στο 80΄τιμώρησε τους σπάταλους Gunners κι αποτέλεσε το θεμέλιο πρόκρισης για τη Λίβερπουλ, η οποία σφράγισε το εισιτήριο με τον Λουίς Ντίας στο φινάλε για κλείσει μια θέση τους «32» του FA Cup με νίκη 2-0.

Προκειμένου ωστόσο ο επίλογος να βαφτεί στα χρώματα της Λίβερπουλ, η Άρσεναλ πρώτα έπρεπε να χαραμίσει ένα ολόκληρο ημίχρονο κυριαρχίας. Μόλις στο 3΄οι Gunners έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους με τον Νέλσον, ο οποίος ντρίμπλαρε τον Άλισον στο τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε άστοχα από δύσκολη γωνία. Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Όντεγκααρντ να... τραβήξει τα μαλλιά του, καθώς έπειτα από φάση διαρκείας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Άλισον.

Στο 38΄ο Βραζιλιάνος είχε τη λύση στο δυνατό σουτ του Γουάιτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χάβερτς αστόχησε με κεφαλιά από ευνοϊκή θέση. Έπρεπε να φτάσουμε στο 45΄για να δούμε για πρώτη φορά τη Λίβερπουλ να απειλεί, όταν στο 45΄η σουτάρα του Άρνολντ τράνταξε το οριζόντιο του Ράμσντεϊλ ισοφαρίζοντας τα δοκάρια.

Σαφώς βελτιωμένοι στο β΄μέρος οι Reds άγγιξαν ξανά το γκολ σε άστοχο σουτ του Νούνιες (54΄), προτού η Άρσεναλ απαντήσει με νέα χαμένη ευκαιρία του Χάβερτς, ο οποίος δοκίμασε την ετοιμότητα του Άλισον με σέντρα σουτ. Όσο τα λεπτά κυλούσαν η Λίβερπουλ κέρδιζε μέτρα μαζί με αυτοπεποίθηση κι έριξε δυο προειδοποιητικές βολές προτού τελικά σκοράρει. Αρχικά στο 77΄ο Ράμσντεϊλ εξουδετέρωσε το χαμηλό σουτ του Ντίας και από το κόρνερ ο Ζότα σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι.

Η Λίβερπουλ ωστόσο είχε πάρει φόρα και τελικά τρία λεπτά αργότερα έκανε τη ζημιά, όταν ο Κίβιορ πήγε απρόσεκτα στη μπάλα για να καθαρίσει μια σέντρα και πρόλαβε την έξοδο του Ράμσντεϊλ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το αυτογκόλ του Πολωνού έκοψε τα πόδια των παικτών της Άρσεναλ, με τον Λουίς Ντίας στην τελευταία φάση του αγώνα να προσθέτει στη σφραγίδα του (90+4΄) με άριστο τελείωμα στο παραθυράκι για το τελικό 2-0 των Reds στο Λονδίνο.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ (88΄Σμιθ-Ρόου), Ζορζίνιο (82΄Ενκέτια), Όντεγκααρντ, Ράις, Χάβερτς (88΄Τροσάρ), Σάκα, Νέλσον (62΄Μαρτινέλι)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Κουάνσα, Γκόμες, Μακ Άλιστερ (59΄Χράφενμπερχ), Έλιοτ (75΄Μπράντλεϊ), Τζόουνς (75΄Κλαρκ), Χάκπο (59΄Ζότα), Ντίας, Νούνιες

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα