Νότιγχαμ Φόρεστ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Ο Κασεμίρο «καθάρισε» στο φινάλε και την έστειλε στα προημιτελικά

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Ο Κασεμίρο «λύτρωσε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 89', καθώς σκόραρε στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ και έστειλε την ομάδα του στους «8» του FA Cup (0-1).

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ξέρει καλύτερα από όλους από νοκ άουτ βγήκε μπροστά. Ο Κασεμίρο «πλήγωσε» τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο 89' και χάρη στο γκολ του οι Κόκκινοι Διάβολοι νίκησαν με 1-0 στο «City Ground» και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του FA Cup. Mε τη Λίβερπουλ στην επόμενη φάση η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 6', όταν ο Νταλότ έβγαλε τη σέντρα, ο ΜακΤόμινεϊ έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και ο Τέρνερ απέκρουσε με δυσκολία. Στο 9' ο Οριγκί έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Ονάνα μπλόκαρε. Στο 15' ο Αβονίγι προσπάθησε να εκτελέσει μέσα από την περιοχή αλλά ο Λίντελοφ τον έκοψε. Στο 19' ο Νιγηριανός επιθετικός σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Ονάνα απέκρουσε.

Στο 32' η Γιουνάιτεντ είχε καρμπόν φάση με αυτή του 6ου λεπτού. Ο Νταλότ έκανε ρουλέτα στο ημικύκλιο, πάτησε περιοχή, έβγαλε τη σέντρα, ο ΜακΤόμινεϊ πήρε ξανά την κεφαλιά και ο Τέρνερ απέκρουσε και πάλι.

Η Νότιγχαμ απείλησε και πάλι με τον Αβoνίγι στο 49', όταν ο Νιγηριανός φορ έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Ονάνα είχε απάντηση. Στο 63' ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε εντυπωσιακό τελείωμα εκτός περιοχής με το εξωτερικό αλλά δεν βρήκε εστία. Στο 66' ο Πορτογάλος αρχηγός της Γιουνάιτεντ έκανε συρτό σουτ, ο ΜακΤόμινεϊ έβαλε το πόδι του για να αλλάξει τροχιά στην μπάλα και την έστειλε άουτ.

Στο 82' ο Ράσφορντ σούταρε από διαγώνια θέση εντός περιοχής και αστόχησε, ενώ ένα λεπτό αργότερα (83') ο ΜακΤόμινεϊ έστρωσε την μπάλα στον Κασεμίρο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και αστόχησε. Το ματς έδειχνε να πηγαίνει «καρφί» για παράταση αλλά η Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα από στατική φάση. Στο 89' ο Μπρούνο εκτέλεσε χαμηλά φάουλ από διαγώνια θέση και ο Κασεμίρο με κεφαλιά πέτυχε το «χρυσό» γκολ και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση.

«Τέζαρε» από το... 2' την Μπράιτον η Γουλβς

Η Γουλβς «λύγισε» την Μπράιτον 1-0 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του FA Cup. Μόλις στο 2ο λεπτό επιτεύχθηκε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Λεμινά εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του γκολκίπερ Στιλ κι από κοντά άνοιξε το σκορ. Οι... χτυπημένοι από τραυματισμούς Γλάρους προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, είχαν καλές στιγμές, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν ποτέ το γκολ που θα έστελνε το ματς έστω την παράταση και αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν το Κύπελλο, για να επικεντρωθούν πλέον στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Την Κόβεντρι της Championship θα αντιμετωπίσουν στους «8» οι Λύκοι, που έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα