ΑΠΟΕΛ: Η πικρή αλήθεια

ΑΠΟΕΛ: Η πικρή αλήθεια

Newsroom
apoel_apoklismos_2
Στο ποδοσφαιρικό σκηνικό, το σύνολο των εμφανίσεων καθορίζει την επιτυχία, όχι οι εκλάμψεις καλού παιχνιδιού. Αυτή η αλήθεια φανερώθηκε έντονα για τον ΑΠΟΕΛ, του οποίου η πορεία προς την πρόκριση εμποδίστηκε από την αστάθεια και τις αδυναμίες.

Ενώ η ομάδα κατάφερε να ανεβάσει στροφές και να ισοφαρίσει στο τελευταίο εικοσάλεπτο της κανονικής διάρκειας του ματς με τη Ρίγα στο ΓΣΠ, δύο γκολ δεν ήταν αρκετά για να της εξασφαλίσουν την πολυπόθητη νίκη. Το παιχνίδι με τη Ρίγα, που έληξε στην παράταση και οδηγήθηκε στα πέναλτι, αποκάλυψε τις ελλείψεις μιας ομάδας που ακόμα ψάχνει τον εαυτό της.

Η ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ συνεχίζεται στο League Phase του Conference League, αλλά αυτή η συνέχεια μοιάζει περισσότερο με παρηγοριά παρά με επιτυχία. Έχοντας ακολουθήσει τα βήματα του προκατόχου του, Νταβίδ Γκαγιέγο, ο Ζοζέ Ντομίνγκες βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ίδιες παθογένειες: ένας προβλέψιμος τρόπος ανάπτυξης, έλλειψη ταχύτητας και αποφασιστικότητας, και έλλειψη του απαραίτητου τσαμπουκά για να διεκδικήσει με μανία την πρόκριση. Το ότι ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο μόνο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, όταν οι Δώνης και Ντονγκαλά ανέβασαν ρυθμό, καταδεικνύει την αναποτελεσματικότητα της ομάδας να κυριαρχήσει με διάρκεια.

Η κατάσταση αυτή γεννά προβληματισμό για το μέλλον. Ο ΑΠΟΕΛ, δεν μπορεί να επαναπαύεται στις περασμένες δόξες και να περιορίζεται σε στιγμιαίες επιτυχίες. Χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, μια στρατηγική που θα του επιτρέψει να χτίσει πάνω σε σταθερές βάσεις και να επιστρέψει στον δρόμο πειστικά. Οι οπαδοί ζητούν μια ομάδα με όραμα, μια ομάδα που θα παίζει για τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με αποφασιστικότητα και πάθος.

Χωρίς αυτές τις αρετές, η ευρωπαϊκή περιπέτεια μπορεί να συνεχιστεί, αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν θα μπορέσει να φτάσει στις μεγάλες κορυφές που αξίζει

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα