Πάφος - Νέα Σαλαμίνα 4-0: Πάρτι, τεσσάρα και κορυφή (vid)!

Newsroom
Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και έχοντας συνολικά τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, η Πάφος «διέλυσε» με 4-0 τη Νέα Σαλαμίνα, στο εξ' αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α' Κατηγορία, η Πάφος ξεκινάει τη σεζόν με 3/3. Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο «σκόρπισε στους 4 ανέμους» τη Νέα Σαλαμίνα, επικρατώντας με 4-0 στο «Στέλιος Κυριακίδης», στο πλαίσιο του εξ' αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan.

Σκόρερς για τους γηπεδούχους οι Ντράγκομιρ, Ζάιρο, Πέπε και Άντερσον, εξαιρετική εμφάνιση από τον Τζάτζα που είχε ασίστ (στο 4ο γκολ), απογοητευτική εμφάνιση για την ομάδα του Χριστοδούλου που έμεινε στους 3 βαθμούς.

Το... καθάρισε από ημίχρονο

Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε δυναμικά και πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, απείλησε την εστία του Ίβουσιτς με την κεφαλιά του Φερνάντες να περνάει άουτ. Ωστόσο, η απάντηση της Πάφου ήταν άμεση και... εύστοχη. Στο 8' έγινε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. ο Ντράγκομιρ πρόλαβε τον Μιχαήλ, πέρασε τον Άντος και σκόραρε στην κενή εστία για το 1-0.

Οι Κυπελλούχοι συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ, με τον Τζάτζα στο 21' να κάνει ωραία ατομική ενέργεια αλλά κακό τελείωμα (κατέληξε στην αγκαλιά του Άντος), ενώ και στο 29' το γυριστό του Βραζιλιάνου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Όμως, ο έτερος Βραζιλιάνος της Πάφου, Ζάιρο, σημάδεψε σωστά. Ξανά με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο αρχηγός των γηπεδούχων κατέβασε την μπάλα και με ιδανικό σουτ έγραψε το 2-0 στο 36'.

Το γκολ αυτό έδωσε (περισσότερο) «φτερά» στους Παφίτες, που βρήκαν και τρίτο τέρμα πριν τη συμπλήρωση των 45'. Στο 42' ο Πέπε έπαιξε το ένα-δυο με τον Ντράγκομιρ και με τρομερό πλασέ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 3-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Βέλλιο να σκοράρει για το 3-1, όμως τον VAR να ακυρώνει το γκολ για οριακό οφσαίντ.

Συντήρηση, τεσσάρα και... κορυφή

Ο Τζάτζα συνέχισε να είναι ορεξάτος και στην επανάληψη, καθώς απείλησε με -νέο- σουτ στο 48', με την μπάλα πάντως πάλι να μην βρίσκει εστία. Βρήκε όμως με υπέροχο σκάψιμο τον Άντερσον στο 63ο λεπτό, και εκείνος με κοντινή κεφαλιά σκόραρε για το 4-0!

Στο 71' οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στο γκολ της τιμής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ίβουσιτς έπειτα από κεφαλιά του Ασεβέδο. Οκτώ λεπτά μετά (79'), ο κίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε εύκολα το μακρινό σουτ του Κατσιάρη. Τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέζιακς στο 89' που πάντως δεν απείλησε τον Ίβουσιτς.

Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Μπρούνο (45' Κορέια), Γκολντάρ, Λουκάσεν, Ποντέλο, Ντράγκομιρ (67' Σούνιτς), Πέπε (67' Νατέλ), Ναμ, Τάνκοβιτς (82' Νταλίνια), Τζάτζα, Ζάιρο (45' Άντερσον).

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Άντος, Λέουκο (31' λ.τ. Ντουρμισάι), Αζεβέδο, Μιχαήλ (45' Τόμοβιτς), Λέζιακς, Μπεχαράνο, Φράγκος (45' Μπαχάσα), Παπαγεωργίου (67' Κουμπάρι), Φερνάντες, Γκεμπελέ (72' Κατσιάρης), Βέλλιος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα