Ανόρθωση - Ομόνοια 1-0: Πρώτη νίκη για την «Κυρία» στο πρωτάθλημα, τέλος το νικηφόρο σερί για το «τριφύλλι» (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», καθώς επιβλήθηκε 1-0. Με 10 παίκτες αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο μέρος, λόγω της αποβολής του Στεπίνσκι.

Θρίαμβος για την Ανόρθωση στο ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», καθώς επικράτησε 1-0 της Ομόνοιας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κύπρου. To γκολ πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ράφα Λόπες. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 31', λόγω αποβολής του Στεπίνσκι. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους γηπεδούχους φέτος, ενώ η Ομόνοια απώλεσε το αήττητο και νικηφόρο σερί της, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα φέτος.


Αποβολή Στεπίνσκι, προβάδισμα Ανόρθωσης


Στο πρώτο μέρος, η Ομόνοια μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο Σίμιτς από καλή θέση στην περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ στο 4’, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια, ο Χαραλάμπους σούταρε ξανά, αλλά ο Σέρβος αντέδρασε σωστά και με τα πόδια έβγαλε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χάμπος από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, ενώ στο 12’ ο τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Σίμιτς. Στο 18’, o Γιάννης Οκκάς πήρε την κίτρινη για διαμαρτυρίες, ενώ ο βοηθός του Κολτσίδας αποβλήθηκε. Η πρώτη καλή στιγμή για την «Κυρία» καταγράφηκε στο 24’, όταν μετά από σέντρα του Κονσεισάο, η κεφαλιά του Μουγκάμπι πήγε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Στεπίνσκι, έπειτα από παρέμβαση του VAR και ενώ αρχικά ο διαιτητής του είχε δείξει την κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Στη συνέχεια, η ομάδα του Οκκά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αφού προειδοποίησε με το δυνατό σουτ του Αρτυματά το οποίο πήγε άουτ, σκόραρε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από υποδειγματική σέντρα του Κίκο από τα αριστερά, ο Ράφα Λόπες με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Έπεσε ο ρυθμός, κράτησε το προβάδισμα η Κυρία


Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε, με την Ομόνοια, αρχικά, να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Στο 52’ το «τριφύλλι» διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και για πιθανό χέρι του Κίκο στη μεγάλη περιοχή, με το διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πρώτη της σημαντική στιγμή, καταγράφηκε στο 70’, όταν μετά το λάθος του Χρυσοστόμου, ο Κακουλλής έκλεψε και με συρτό σουτ απείλησε. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 90', όταν μετά από τη σέντρα του Σταμούλλη, ο Ίλιεφ αστόχησε από κοντά.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ανόρθωση: Ζίβκοβιτς, Αρτυματάς, Κίκο, Ρόγκουλιτς (19' Γούλερι), Μουγκαμπί, Παρούτης (68' Θεοδώρου), Λόπες (78' Στ. Χαραλάμπους), Γκιούρτσο (68' Ίλιεφ), Μλάντοβιτς, Κονσεϊσάο (78' Σταμούλης), Χρυσοστόμου.

Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Κεραυνός, Θεοδώρου, Ίλιεφ, Γούλερι, Χρυσόπουλος, Χαραλάμπους Σ., Σταμούλης, Μιχάλας, Μάρκου, Χαραλάμπους Ε.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Σεμέδο (86' Λοίζου), Στεπίνσκι, Μάριτς, Σίμιτς (76' Αλιούμ), Χαμάς, Παναγιώτου, Χαραλάμπους (66' Κακουλλής), Εράκοβιτς (76' Κούσουλος).

Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Ελάντερ, Κακουλλής, Ατζίλι, Εβάντρο, Λανγκ, Κούσουλος, Μουσιαλόφσκι, Λοΐζου, Αλιούμ.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα